ربیعی: آمریکا حق ندارد اقدامات صندوق بین‌المللی پول را «وتو» کند

ربیعی: آمریکا حق ندارد اقدامات صندوق بین‌المللی پول را «وتو» کند

سخنگوی دولت گفت: آمریکا به لحاظ قانونی در جایگاهی نیست که مانع عملکرد نهادهای بین المللی شود و نهادهای بین‌المللی هم ملک شخصی کاخ سفید نیست.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم ، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه طی سخنانی گفت: این سیاست ستاد ملی مبارزه با کرونا است که اولویت حفظ جان مردم است و همه این سیاست‌ها با نظر وزارت بهداشت دنبال می‌شود.

وی همچنین افزود: هرگونه اعمال سیاست در بازگشایی و محدودیت‌ها زیر نظر کارشناسان اتخاذ شده است.

سخنگوی دولت اظهار داشت: دولت پس از بررسی 5 سناریوی پیش رو و مبتنی بر پیشرفت‌های صورت گرفته در دنیا انتخابی را صورت خواهد داد آن را به جامعه عرضه خواهد کرد.

سخنگوی دولت همچنین گفت: از سخنان و بیانات مقام معظم رهبری درباره کمک همگانی برای عبور از بیماری کرونا تشکر می‌کنم.

ربیعی ضمن اینکه از مردم خواست که برای مراقبت‌بهداشتی بیشتر از اپلیکیشن ماسک استفاده نمایند، تصریح کرد: از مردم می‌خواهیم همکاری‌شان را در طرح فاصله‌گذاری هوشمند ادامه دهند. نیازمند این هستیم در کنار راه‌اندازی معیشت مردم، نوعی زندگی اقتصادی و اجتماعی و مراودات را سامان دهیم که کمترین ضربه را از شیوع و امکان شیوع دریافت کنیم و همه باید به عملی کردن این مهم کمک کنیم.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره تحولات اخیر عراق اظهار داشت: سیاست همیشگی ما تأکید بر احترام به حاکمیت عراق بوده است و به پیروی از مرجعیت و اجتناب از هرگونه دخالت در امور عراق به سایر کشورها نیز به تبعیت از همین سیاست پیشنهاد می‌کنیم. آمریکا باید به فهم تازه و واقع بینانه‌ای از سیاست‌های نادرست خود و وضع امنیتی در عراق رسیده باشد. از سیاست‌های اتخاذ شده در عراق برای انتخاب نخست وزیر حمایت می‌کنیم؛ حمایت ما معنوی است و ادامه خواهد داشت.

سخنگوی دولت درباره تشکیل دولت در افغانستان نیز خاطر نشان کرد: ما از هرگونه تلاش در افغانستان که به تشکیل دولت قدرتمند مرکزی در افغانستان منجر می شود، حمایت می‌کنیم. وجود یک دولت قوی در افغانستان که ناشی از رأی مردم است قطعا به امنیت منطقه کمک خواهد کرد و از هرگونه تلاش خود برای استقرار دولت قوی در افغانستان فروگذار نخواهیم کرد و معتقد هستیم این موضوع به نفع امنیت جهان و مبارزه با تروریسم است.

ربیعی در ادامه درباره اقدامات آمریکا برای ممانعت از اعطای وام به ایران از سوی صندوق بین‌المللی پول، گفت: آمریکا به لحاظ قانونی در جایگاهی نیست که مانع عملکرد نهادهای بین المللی شود و نهادهای بین‌المللی هم ملک شخصی کاخ سفید نیست.

ربیعی ادامه داد: آمریکا حق ندارد اقدامات صندوق بین‌المللی پول را «وتو» کند، سایر اعضای صندوق از اقدامات ضدبشری آمریکا مانع خواهند شد. ما به این صندوق حق خود را پرداخت کرده‌ایم و الان نیز حق طبیعی مردم ایران است که از امکانات این صندوق  بهره ببرند و باید بتوانیم استفاده کنیم. اقدام صندوق هم برای دنیا نشان خواهد داد که مشارکت‌شان تابع هیچ سیاست غیرمنطقی نخواهد بود.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره آزادسازی اخیر پول‌های بلوکه شدن کشورمان گفت: آمریکا از طریق دادگاه‌های خود براساس ادعاهای واهی‌ مبتنی بر کشته‌شدن شماری در حادثه 11 سپتامبر، منابع بانک مرکزی نزد لوکزامبورگ را توقیف کرده و تلاش کرده بود آن را با حکم دیگری به آمریکا منتقل و آن را متصرف شود. هر دو حکم با اقدام جدی و حقوقی بانک مرکزی در 11 و 15 فروردین نقض شد و حقوقدانان ما در کنار بانک مرکزی تلاش بسیار زیادی را کردند. همین ادعای آمریکا نوعی شاخص برای قضاوت است؛ همه ماجرای 11 سپتامبر را می‌دانیم و مشخص است چه گروهی حمله کرده و برای هیچ‌کس پوشیده نیست که این حملات مورد پسند ما نبوده و آن را در همان دوره محکوم کردیم. حمله 11 سپتامبر ناشی از اقدام جریان‌های افراطی مورد حمایت آمریکا بود و همان زمان نیز اعلام شد که القاعده این حمله را انجام داد.

ربیعی ادامه داد: اینکه به آن بهانه بخواهد پول ایران را مصادر کنند، نشان‌دهنده سیاست و خوی استکباری دولت آمریکا است. همه تلاش خود را می‌کنیم این منابع را منتقل کرده یا تبدیل به داروی و کالای مورد نیاز مردم در شرایط فعلی کنیم. آزاد شدن برخی منابع و امکان عمل کردن بر برخی از منابع که تاکنون آمریکا با فشار بر آنها، اجازه عمل کردن به آنها را نمی‌داد، امیدواریم بتوانیم از آن منابع برای دارو و زندگی مردم به ویژه غذا، خوراک و نهاده‌های کشاورزی استفاده کنیم.

وی همچنین درباره طرح ادعایی از رسانه‌های خارجی درباره اظهارات رئیس‌جمهور در جلسه شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: منبع این خبر یک رسانه پترودلاری است که آن را واقعا رسانه نمی‌دانم بلکه یک موسسه خبری عملیات روانی است که با پول مشخص یک کشور ایجاد شده و با پول و سیاست سازمان‌های اطلاعاتی اداره می‌شود. تکرار مطالب آن را وجاهتی ندارد ولی قطعا رئیس‌جمهور این بیان را نداشته و این نوع رفتارها که بخواهند تعارض در سیاست‌های دولت ایجاد کنند، مدت‌هاست تبلیع می‌شود. برای ما حفظ جان انسان‌ها مهم است؛ اگر هم تصمیماتی برای گشایش‌های اقتصادی می‌گیریم آن نیز برای حفظ جان انسان‌هاست.

ربیعی درباره نحوه برخورد با تخلف مدیران برخی سازمان‌های دولتی از بخشنامه حضور برخی کارکنان در شرایط کرونا، و ورود سازمان بازرسی کل کشور به موضوع، خاطر نشان کرد: تمام دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها ابتدا برای خود دولت لازم الاجراست و دولت مصمم است که این بخشنامه‌ها در حوزه‌های خود اجرایی شود حتی در سازمان‌های نظارتی، حتی در مورد تعویق بازپرداخت وام‌ها نیز که بانک‌ها به طور خودکار از حساب مشتریان خود برداشت کردند، بانک مرکزی به سرعت وارد عمل شد. از فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران موضوع را پیگیری کردم که وی گفت این مربوط به زمان حضور یک سوم کارکنان است.

وی گفت: شرط موفقیت ما برای عبور از این بحران و طرح فاصله‌گذاری هوشمند و فیزیکی، پروتکل‌های بهداشتی است که نظارت و بازرسی جدی و برخورد با متخلفان و همچنین اعتماد بالا و همکاری همگان را شامل می‌شود. از نظارت، بازرسی و کنترل و همکاری مردم و نظارت اجتماعی استفاده می‌کنیم تا بتوانیم این مهم را به جلو ببریم و باید همکاری مردم برای نظارت اجتماعی به کارگرفته شود.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره علت دریافت سود 12 درصد از وام یک میلیونی به یارانه‌بگیران، گفت: یک کار در کشوری صورت می‌گیرد  و اینجا بسیار تکرار و پخش می‌شود مثلاً می‌گویند فلان کشور فلان قدر کمک کرده و برای مردم وفور ایجاد کرده است در حالی که من با دوست که در آن کشور زندگی می‌کند صحبت کردم و گفت چنین خبری نیست. ما در اقتصاد تحریم‌زده قرار داریم و با کاهش رشد اقتصادی بعد از کرونا هم مواجه خواهیم بود. همان‌طور که حتی کشورهای قدرتمند اقتصادی هم در این زمینه رشد منفی یا کاهش رشد را تجربه کردند و ما هم اگر بعد از کرونا وارد عمل نشویم ممکن است با بیکاری 4 میلیون نفری مواجه شویم.

ربیعی افزود: ابتدا در نظر گرفتیم به 4 میلیون خانوار با درآمد پایین یک میلیون تا دو میلیون به صورت قرض الحسنه پرداخت کنیم که این اتفاق خواهد افتاد و در کنار این نیز به همه یارانه‌بگیران که آن 4 میلیون خانواده هم شامل آن هستند، اعلام کردیم وام یک میلیونی با نرخ 12 درصد پرداخت می‌کنیم. دولت به دلیل تحریم، کاهش قیمت نفت و هزینه مبارزه با کرونا این میزان از وام را با کمک بانک مرکزی که نرخ سود را از 18 به 12درصد کاهش داد که این پول نیز برای دولت نبوده بلکه در اختیار بانک مرکزی است.

وی اظهار داشت: ای کاش پول زیاد داشتیم، تحریم نبودیم و می‌توانستیم نفت بیشتر بفروشیم که با حمایت بیشتر در کنار مردم قرار می‌گرفتیم و این وضعیت را طی می‌کردیم ولی در حال حاضر از اردیبهشت‌ماه تسهیلات مربوط به  کمک به خانواده‌ها برای مبارزه با کرونا پرداخت خواهد شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon