معاون درمان دانشگاه علومپزشکی کردستان برکنار شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در اقدامی سؤالبرانگیز و در شرایطی که کرونا همچنان بزرگترین تهدید برای سلامت مردم استان است، بدون ارائه کوچکترین توضیحی به افکار عمومی معاون درمان دانشگاه را برکنار کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، وزیر بهداشت، 21 مهرماه 98 فرزین رضاعی را بهعنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان منصوب کرد تا شاید وضعیت نابسامان مدیریتی در دانشگاه و حواشی فراوان بهوجود آمده پیرامون این دستگاه اجرایی تأثیرگذار پایان یابد.
اما وابستگی سیاسی «رضاعی» به طیف اصلاحطلب در کردستان مانع از عملکرد فراجناحی وی شد و تغییراتی که با نظر وی در حوزه مدیریت دانشگاه بهویژه در دو معاونت مهم توسعه مدیریت و منابع و نیز معاونت بهداشتی دانشگاه انجام شد برخی حواشی را به دنبال داشت.
هنوز چند ماهی از تکیه رضاعی به صندلی مدیریت دانشگاه علوم پزشکی کردستان نگذشته بود که شیوع بیماری کووید 19 در کشور و به تبع آن در استان حوزه سلامت را به شدت تحت تأثیر قرار داد.
عملکرد بسیار خوب معاونت درمان دانشگاه در درمان بیماران مبتلا به کرونا در ماههای اخیر سبب شد به طرز عجیبی بار انتقادها از مدیریت دانشگاه علوم پزشکی کاسته شود اما در عین حال بیعملی معاونت بهداشتی در انجام وظایف بهخصوص در نظارت بر عرضه مواد غذایی در بازار سنندج در همین مدت که بارها در این رسانه گوشزد هم شده و مستندات آن موجود است مانع متوقف شدن کامل انتقادها از دانشگاه علوم پزشکی کردستان و مدیریت سیاستزده آن شد.
در این شرایط دیروز خبری بر روی خروجی پورتال اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان قرار گرفت که باعث تعجب افکار عمومی شد؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان به جای اعمال اصلاحات در حوزه معاونت بهداشتی، معاون درمان دانشگاه را برکنار کرد!
اینکه رئیس یک دستگاه اجرایی میتواند و حق دارد دست به تغییر معاونان خود زده و تیم مدیریتی همراه خود را انتخاب کند یک امر بدیهی و مورد قبول است اما اینکه در شرایطی که کرونا هنوز در استان مهار نشده و نگرانی از گسترش مجدد این بیماری دغدغه اساتید حوزه سلامت است، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان بدون ارائه هیچ توضیحی به افکار عمومی دست به برکناری معاون درمان میزند محل تأمل است.
یکی از عوامل بهتر بودن وضعیت همهگیری کرونا در کردستان در مقایسه با سایر استانهای کشور، فرهنگ بالای اکثریت مردم این دیار و همکاری با متولیان حوزه سلامت بوده اما در این میان زحمات پزشکان و پرستاران زحمتکش دانشگاه هرگز قابل کتمان نیست.
در کنار این موارد تجارب «هومن قصری» معاون سابق درمان دانشگاه علومپزشکی استان در مدیریت بحران و فرماندهی مقتدرانه عملیات درمان در کردستان هم امری نیست که نادیده گرفته شود؛ سفرهای پی در پی معاون درمان دانشگاه به شهرستانهای مختلف در دو ماه اخیر و نظارت مستقیم و مستمر بر عملکرد پرسنل درمان سبب شده بود نگرانی از وضعیت استان در بحث بیماری کرونا تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا کند.
وزارت بهداشت 31 فروردینماه 99 یعنی یک روز قبل از برکناری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گزارشی اعلام کرده بود که استان کردستان پیک اپیدمی کرونا را رد کرده است؛ حالا سؤال این است که چرا در این شرایط که معاونت درمان دانشگاه طبق مستندات و شواهد موجود خوب عمل کرده رئیس دانشگاه دست به برکناری وی زده است؟ و از این مهمتر آیا عملکرد فراجناحی معاون درمان دانشگاه علومپزشکی و عدم وابستگی وی به طیف تمامیتخواه در استان که از رضاعی حمایت تام و تمام میکنند در این اقدام دخیل بوده است؟
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان نباید فراموش کند که در گزارش 31 فروردینماه وزارت بهداشت اگرچه عنوان شده کردستان پیک اپیدمی را رد کرده اما در عین حال نام استان در کنار استانهایی آمده که دارای بروز متوسط بیماری هستند و اقدام او در تغییر نابهنگام معاون درمان دانشگاه میتواند خدای ناکرده روند مطلوب درمان بیماران کرونایی در استان را دچار مشکل کند.
تجربه نشان داده که رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان چندان خود را مکلف به پاسخگویی به افکار عمومی نمیداند؛ پیشتر خبرنگار این رسانه برخی مشکلات مرتبط با حوزه دانشگاه را با رئیس این دانشگاه در میان گذاشته و با ادبیاتی غیرمتعارف و البته تأسفبار، پاسخ دریافت کرده است اما با این حال مردم کردستان همچنان منتظر ارائه توضیح از سوی رئیس دانشگاه درباره دلیل برکناری معاونت درمان در این شرایط حساس هستند.
خبرگزاری تسنیم بنا به رسالت ذاتی خود، امور سلامت مردم شریف کردستان را با وسواس هرچه تمامتر دنبال کرده و با عزمی جدیتر عملکرد رئیس این دانشگاه و معاونان او را به بوته نقد خواهد سپرد.
انتهای پیام/481/ی