گزارش| ماجرای تحقیر ۲ آمریکایی / شهید سیاهپوش ۲ کاردار را دست بسته به قزوین آورد


گزارش| ماجرای تحقیر 2 آمریکایی / شهید سیاهپوش 2 کاردار را دست بسته به قزوین آورد

سید ناصر سیاهپوش، دانشجوی فعال پیرو خط امام(ره)، که در سازمان‌دهی جوانان انقلابی و مبارزات عقیدتی با جریان‌های فکری چپ و منافقین، بسیار خوش درخشید و سال ۱۳۶۱ در جریان عملیات بیت المقدس به فیض شهادت نائل شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، 10 اردیبهشت هرسال مصادف است با سالروز شهادت دانشجوی شهید، سید ناصر سیاه‌پوش که در سال 1337 در قزوین دیده به جهان گشود، وی دانشجوی رشته ریاضی، عضو سپاه پاسداران شهرستان آبیک و از دانشجویان فعال پیرو خط امام(ره) بود که در سازمان‌دهی جوانان انقلابی و مبارزات عقیدتی با جریان‌های فکری چپ و منافقین، بسیار خوش درخشید.

شهید سیاه‌پوش در سال 1361 و در جریان عملیات بیت‌المقدس با سمت فرماندهی گردان در شهر خرمشهر، براثر اصابت ترکش به فیض والای شهادت نائل شد.

جهت پاسداشت یاد و خاطره شهید سید ناصر سیاه‌پوش، با دو تن از نویسندگان که خاطرات و زندگی‌نامه وی را جمع‌آوری و به قلم خود ثبت کرده‌اند، هم صحبت شدیم؛ فاطمه دانشور جلیل، نویسنده کتاب «گردان سیاه‌پوش» و محمد رسول ملاحسنی، نویسنده کتاب «استاندار بصره» از جسارت‌ها و رشادت‌های شهید سیاهپوش می‌گویند.

شهیدی که پایه ریز نخستین‌ها بود

محمد رسول ملاحسنی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با تأکید بر اینکه شهید سید ناصر سیاه‌پوش شخصیتی است که با خلاقیت و جسارت خود نخستین‌ها را در بسیاری از زمینه‌ها پایه‌ریزی کرده است، اظهار داشت: وی نخستین فرمانده سپاه شهرستان آبیک، نخستین بانی امر راه اندازی مناجات‌های شبانه و مؤسس نخستین انجمن اسلامی دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) بود همچنین از نخستین دانشجویانی بود که در تسخیر لانه جاسوسی نقش گسترده‌ای آفرید.

وی با بیان اینکه شهید سیاهپوش در فعالیت‌های جهادی همیشه پیشقدم بوده است، ادامه داد: اوایل انقلاب که دانشگاه‌ها تعطیل شده بود، این شهید جهادگر دانشجویان را در قالب گروه‌های مختلف جهادی برای برداشت گندم و کمک به مردم محروم به شهرستان آبیک بسیج می‌کرد.

نویسنده کتاب «استاندار بصره» با اشاره به اینکه در مسیر جمع آوری خاطرات این شهید بزرگوار، شخصیت ویژه و ناب سید ناصر سیاهپوش برای وی جذابیت خاصی داشته است، تصریح کرد: با وجود افکار مختلف ضد نظام در فضای خاص و ملتهب آموزشی دانشگاه‌ها در اوایل انقلاب، این شهید در مواجهه با دانشجویانی که تفکرات التقاطی داشتند، سعی می‌کرد با استفاده از مطالعات عمیق، اطلاعات غنی فکری و همچنین حضور در گعده‌های سیاسی و خصوصی، آنان را به سوی راه راست راهنمایی کند.

ملاحسنی با بیان اینکه شخصیت شهید در جوانب مختلف سیاسی و اجتماعی بسیار شاخص بوده است، خاطرنشان کرد: شهید ساهپوش از نخستین افرادی بود که نسبت به مواضع بنی‌صدر در زمان ریاست جمهوری وی موضع‌ گیری می‌کرد و به صورت علنی در انظار عموم به روشنگری، تشریح مسائل و آگاه‌سازی مردمی می‌پرداخت.

این نویسنده قزینی با اشاره به اینکه پیشنهاد جمع‌آوری و ثبت زندگی‌ نامه و خاطرات شهید سیاه‌پوش از سوی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس قزوین مطرح شد، گفت: پس از دریافت پرونده شهید از بنیاد شهید استان قزوین، با عنایت پروردگار متعال توانستم کتاب «استاندار بصره» را به نام شهید سیاهپوش تألیف کرده و سپس انتشار دهم.

وی با بیان اینکه کتاب در 200 صفحه شامل خاطرات توصیفی از شهید سید ناصر سیاه‌پوش تنظیم شده است، ادامه داد: این کتاب بیشتر شامل فعالیت‌های دانشجویی و کارهایی جهادی شهید است زیرا مدت حضور وی در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل قریب به سه ماه بوده که خاطرات زیادی از آن دوران در دست نیست.

شهید سیاهپوش پیشگام در تسخیر لانه جاسوسی بوده است

فاطمه دانشور جلیل در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین گفت: کتاب «گردان سیاه‌پوش» در سال 92 به سفارش سازمان بسیج دانشجویی کشور، جهت ثبت خاطرات شهدای شاخص دانشجویی نوشته شد و نام این کتاب با بهره گیری از گردانی که این شهید فرماندهی آن را عهده دار بوده، انتخاب شده است.

نویسنده کتاب« گردان سیاه پوش» تصریح کرد: این شهید در طول 24 سال عمر گرانقدر خود زندگی پر برکت و پرتجربه ای داشت، در تمام اتفاقات کوچک و بزرگ زمانه خود حضوری مؤثر را به ثبت رساند و هرگز نسبت به اتفاقات اطراف خود بی‌تفاوت نبود.

وی با بیان اینکه شهید سیاهپوش علی رغم آنکه ساکن قزوین بوده اما در فعالیت‌های انقلابی تهران حضور پررنگی داشته است، افزود: وی در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی جزو نخستین کسانی بود که وارد سفارت آمریکا شد.

نویسنده کتاب« گردان سیاه پوش» ادامه داد: این دانشجوی پیرو خط امام، دو کاردار آمریکایی را دستگیر و به قزوین آورد سپس شب تا صبح کشیک می‌داد تا از آن‌ها حفاظت کرده و در اسرع وقت تحویل نیروهای امنیتی دهد. 

این بانوی نویسنده با اشاره به ویژگی‌های کتاب «گردان سیاه پوش» گفت: این کتاب در 150 صفحه در قالب مستند داستانی نوشته شده که با پیگیری‌های مکرر پس از پنج سال به چاپ رسید.

دانشور با بیان اینکه مهم‌ترین مسئله برای یک نویسنده چاپ شدن کتاب وی است، عنوان کرد: باید این کتاب‌ها دیده شود، ما می‌نویسیم تا خوانده شود و جوانان از سیره شهدا الگو پذیری کنند زیرا زندگی‌نامه شهدا مخاطب خاص دارد همچنین داستانی شدن این زندگی‌نامه‌ها جوانان را بیشتر به سمت مطالعه آن جذب می‌کند.

وی با تأکید بر لزوم فعالیت تبلیغی و فرهنگی جهت معرفی این کتاب‌های ارزشمند، خاطرنشان کرد: خواهر و برادر بزرگوار شهید سیاه‌پوش همکاری بسیار خوبی برای جمع‌آوری اطلاعات داشتند و امید است با نشر حداکثری این کتاب، خانواده شهدا به‌ ویژه روح مادر مرحوم شهید سیاه پوش از زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهید خرسند و راضی شود.

استفاده از تجربیات سالهای دفاع مقدس، لازمه دفاع ایران در برابر هجمه استکبار جهانی است 

مدیر ادبیات و تاریخ بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان قزوین در گفتگو با خبرنگار تسنیم در قزوین عنوان کرد: تاکنون 12 اثر در حوزه سیره و زندگی‌نامه شهدای استان قزوین در قالب شعر، خاطرات کوتاه، رمان و خاطرات بلند به ثبت رسیده است که از میان آن‌ها می‌‌توان به «استاندار بصره» در خصوص زندگینامه شهید سید ناصر سیاه‌پوش اشاره کرد.

روح الله شریفی در ادامه به معرفی برخی از این کتاب‌ها پرداخت که از میان آنها می توان به «مصطفای خوبی‌ها» در وصف شهید مصطفی حق‌شناس، «با چشمان باز» شهید مصطفی سید جوادی، «طلایی‌تر از سفید» شهید حسین حدادی، «نوعروس» شهیده رقیه رضایی و کتاب «آخرین پرواز خلبان» که در قالب کتاب کودک بوده ودر خصوص زندگینامه شهید خلبان( شهید عباس بابایی) است، اشاره کرد.

وی با بیان اینکه جنگ هشت ساله سرشار از تجربیات مهم بوده است، خاطرنشان کرد: نمی‌توان سراغ خاطرات و تجربیات ارزشمند فرماندهان جنگ نرفت زیرا کشور ایران هر لحظه ممکن است که وارد جنگی جدید با دشمنان این مرز و بوم شود.

شریفی افزود:ادبیات دفاع مقدس را نمی‌توان به فضای خاطرات و آنچه که عامه مردم مشتاق و پیگیر آن هستند محدود کرد زیرا در زمینه ادبیات کودک و نوجوان و همچنین عملیات‌های نظامی و تاریخی جنگ، پژوهش های متعددی صورت گرفته و کتاب‌های گوناگونی نیز منتشر شده است.

این مدیر ادبیات و تاریخ اهل قزوین با بیان اینکه تقلیل دادن فرهنگ دفاع مقدس به خاطراتی که در کتاب‌ها می‌خوانیم، ادبیات پایداری را ضعیف می‌کند افزود: کتاب‌های روزشمار دفاع مقدس با کمترین سانسور، وسعت نگاه و اندیشه، مسائل دفاع مقدس و جنگ تحمیلی را بیان کرده و تصوری واقعی نسبت به روزهای هشت سال جنگ تحمیلی برای مخاطب تداعی می‌کند.

بار مهمی از معرفی کتاب‌هایی که در خصوص زندگینامه و خاطرات شهدا به چاپ رسیده بر دوش فضای اطلاع رسانی جامعه و رسانه است؛ خبرگزاری‌ها و سازمان صداوسیما می‌توانند بستر مناسبی را برای جذب مخاطب به سمت مطالعه این قبیل کتاب‌ها ایجاد کنند، البته که نقش کتابفروشی‌ها در معرفی کتاب خوب به مخاطب حائض اهمیت است.

شهدای دفاع مقدس و مدافع حرم الگوهای در دسترس جوانان امروز ایران زمین هستند که با تبلیغات و شناساندن این اسطوره های واقعی و شیرمردانی همچون شهید سید ناصر سیاهپوش، می توان آینده سازان ایران اسلامی را برای حفاظت از کیان و ناموس و حفظ ارزشهای اسلامی آماده کرد.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon