گزارش ویدئویی تسنیم| روزگار ناخوش و سخت کارگران روزمزد قزوینی / کارگرانی که هر روز با شرمندگی به خانه بازمیگردند
گروه استانها ـ مسئولان استانی تا کنون چندین بار تصریح کردهاند که مشکلات اقتصادی کارگران روزمزد قزوینی بررسی و رفع میشود اما این در حالی است که این مسائل همچنان حل نشده باقی مانده و موجب نارضایتی این قشر آسیب پذیر شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین شیوع ویروس کرونا موجب کسادی بازار بسیاری از مردم استان قزوین شد درحالیکه وضعیت اقتصادی برخی از اقشار جامعه نسبت به دیگران وضع وخیمتری پیداکرده است.کارگران روزمزد در حالت عادی حدود 60 هزار تومان درآمد دارند این در حالی است که با شیوع ویروس کرونا از همین عایدی نیز محروم مانده و کاملاً بدون درآمد شدهاند.
این افراد از گذشته هرروز کنار دیوار استانداری قزوین مینشستند تا فردی آنها را برای کار انتخاب کند اما از زمان شیوع این ویروس و کساد شدن بازار کار تعداد زیادی از این کارگران روزمزد در این محل جمع میشوند تا به مشکلاتشان رسیدگی شود. تجمع این افراد خطر ابتلا به بیماری کرونا را افزایش میدهد اما این کارگران فصلی و روزمزد چارهای جز تجمع ندیده و اعتراض خود را اینگونه بیان میکنند.
دستمزد کم، بیمه نبودن و گرانی مهمترین مشکلات کارگران روزمزد است
علی باجلان یک کارگر روزمزد در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در قزوین اظهار داشت: نبود درآمد و همچنین بیمه نبودن ما سبب شده که هرروز کنار دیوار استانداری، آیندهای محو را نظاره کنیم.
وی با بیان اینکه هر روز با شرمندگی به خانه بازمیگردم و حتی روی نگاه کردن به اعضای خانواده را ندارم، افزود: بحران اقتصادی فعلی، زندگی را به شدت سخت و دشوار کرده است.
باجلان خاطرنشان کرد: بارها برای بیمه پیگیری کردهام اما متأسفانه برخی از این مسئولان تنها با وعدههای دور سبب سرگردانی و بلاتکلیفی ما شدهاند و به کار اربابرجوع رسیدگی نمیکنند.
این کارگر روزمزد با بیان اینکه تا کنون چندین بار وضعیت این کارگران از سوی مدیران بررسی و مقررشده تا بیمه بیکاری دریافت کنند، اظهار داشت: هیچگونه مبلغی بهمنظور بیمه بیکاری دریافت نکردهایم و به جد از مسئولان میخواهیم تا به وضعیت این قشر آسیبپذیر رسیدگی کنند.
امیر زارعی یکی دیگر از کارگران روزمزد در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در قزوین اظهار داشت: طی 25 سال گذشته کارگری کردم اما متأسفانه هنوز یک کارگر روزمزد هستم و حتی یک روز حق بیمه نیز ندارم.
وی افزود: بارها پیگیر بیمه شدم اما متأسفانه هرگز نتوانستم خود را بیمه کنم زیرا یک کارگر روزمزد نمیتواند با داشتن کمترین درآمد در روز برنامهریزی دقیقی برای آینده خود داشته باشد.
زارعی تصریح کرد: درآمد روزانهام بهزور کفاف خرج زندگی را میداد ولی بااینوجود برای دریافت بیمه بارها نزد مسئولان رفتم اما درنتیجه تنها به سرگردانی و بلاتکلیفیام افزوده شد.
این کارگر روزمزد با بیان اینکه در امور باغبانی، مکانیکی و ساختمانی تبحر کافی دارم اما متأسفانه شغل مناسبی با حرفه خود پیدا نمیکنم، خاطرنشان کرد: متأسفانه این بیکاری، تورم و گرانی شرایط بسیار سختی را در خانوادههای نیازمند ایجاد کرده است.
وی با اشاره به نرخ دستمزد در ده سال گذشته و یکسان بودن این مبلغ با اجرت فعلی عنوان کرد: اگر کاری نیز برای کارگر روزمزد پیدا شود با دستمزد کمی که دریافت میکند، گرانی اجناس، بازهم فرد را شرمنده خانوادهاش خواهد کرد.
وضعیت کارگران روزمزد قزوینی بررسی میشود
منوچهر حبیبی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در قزوین اظهار داشت: برخی از مشاغل کارفرما نداشته و کارگرانی که در این شغلها فعالیت میکنند نیز بیمهای ندارند لذا این افراد مشمول قوانین و مقررات فعلی نمیشوند.
وی با بیان اینکه بههرحال این افراد نیز از کرونا آسیب اقتصادی دیدهاند و باید به وضعیت آنان رسیدگی شود، خاطرنشان کرد: برخی از کارگران فصلی و یا بعضی از دستفروشان معمولاً درآمد یکساله خود را در ایام پایان سال به دست میآورند درحالیکه شرایط کرونا سبب شد تا اجازه فعالیت نداشته باشند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار قزوین گفت: وزارت کار و رفاه اجتماعی در تلاش است تا درنهایت این افراد نیز مشمول دریافت بیمه بیکاری شوند اما این در حالی است که در زمان کنونی فعلاً این افراد در استان شناسایی و ثبتنام میشوند تا در صورت اخذ تصمیم در ارتباط با دریافت بیمه بیکاری این اقشار آسیبپذیر در سطح ملی، بهسرعت وضع دریافت بیمه بیکاری این افراد در استان نیز مشخص شود.
حبیبی با بیان اینکه حداقل هفتهای دو تا سه بار جلسات ستاد مبارزه با کرونا در سطح ملی و استانی برگزار میشود، عنوان کرد: این مسائل نیازمند تصمیمگیری سریع است و به همین سبب در اسرع وقت به ستاد کرونای کشور منتقلشده و نتیجه نیز اعلام خواهد شد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار قزوین گفت: بسیاری از نیازمندان شناساییشده و بستههای حمایتی را دریافت کردهاند این در حالی است که 60 هزار بسته حمایتی به افراد بیبضاعت اهدا خواهد شد تا اندکی از ضرر و زیان اقتصادی آنها جبران شود.
کارگران روزمزد منتظر وعدههای مسئولان هستند
برخی از ایرانیانی که به سبب نبود امکانات کافی از ادامه تحصیل بازمانده و در پیچوخم زندگی در اوان کودکی مرد شدهاند امروز کارگران روزمزد خوانده میشوند.
افرادی که مشکلات اقتصادی نهتنها بر جسم و جان بلکه بر روح و روانشان نیز سایه افکنده و هرروز خسته و درماندهتر از روز قبل با اندوهی عظیم به خانه بازمیگردند و همچنان نمیدانند چگونه جوابگوی نیاز اقتصادی خانه و خانواده خود باشند.
گرانی، تورم و بیکاری آنها را خسته و درمانده کرده اما آنها همچنان چشم امیدی به وعدههای مسئولان دارند و امیدوارند که به وضعیت ناگوار و سخت آنان در اسرع وقت رسیدگی شود.
عدم توجه به این قشر آسیبپذیر عواقب ناگواری در پی خواهد داشت زیرا ممکن است این افراد بزهکار شده و یا در دام اعتیاد بیفتند درحالیکه ایجاد بازار کار مناسب و همچنین حمایت دولت از آنها میتواند جلوی مشکلات و معضلات اجتماعی و اقتصادی بسیاری را بگیرد.
انتهای پیام/ش