در جلسه شورای آموزش و پرورش آذربایجان شرقی چه گذشت؟

در جلسه شورای آموزش و پرورش آذربایجان شرقی چه گذشت؟

نخستین جلسه شورای آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی در استانداری برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، محمدرضا پورمحمدی شامگاه سه شنبه در نخستین جلسه شورای آموزش و پروش استان با تبریک و گرامیداشت هفته معلم اظهار داشت: چنانچه شهید مطهری در سخنان ارزشمند خود بیان کرده "معلمی اشتعال است نه اشتغال"  چرا که معلم از عمق جان برای آموزش و تربیت دانش آموزان تلاش می‌کند.

وی با تاکید بر این که باید برای بحث‌های آموزشی با نگاه سرمایه گذاری بنگریم، ادامه داد: در هر جامعه‌ای برای معلم بیشتر ارزش و منزلت قائل شوند، در آن جامعه اندیشمندان و دانشمندان بیشتری پرورش خواهد یافت.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه خاطرنشان کرد: زمانی شعار "آموزش برای همه" در دنیا مطرح بود در حالی که در اسلام 14 قرن پیش بر این موضوع تاکید شده است و باید افتخار کرد که در چنین مکتبی که آموزش را ثمره توسعه جامعه دانسته است تعلم یافته‌ایم.

وی درخشش ایران در عبور از بحران کرونا را حقیقتی انکارناپذیر خواند و گفت: حتی دشمنان و معاندان نیز به آن معترف هستند، مگر پزشک یا تجهیزات پزشکی ما از کشورهای اروپایی بیشتر بود؟، پارامترهایی مانند ایمان و اعتقاد در این جا مطرح می‌شود که البته نباید الطاف الهی را فراموش کرد.

پورمحمدی به تعاریف متفاوت در بحث سواد از منظر یونسکو اشاره کرد و توانایی تغییر را آخرین مورد مطرح شده برای سواد برشمرد و گفت: مردم با ایجاد تغییر توانستند در کمترین زمان کارگاه‌های تولید ماسک و ضدعفونی کننده راه اندازی کنند که قابل تحسین و ستایش است.

وی معلمی را شغل مفتخری دانست و افزود: از قدیم الایام معلم در صدر محافل بود و زمام امور را به دست می‌گرفت، حتی در روستاها ریش سفیدان نیز از معلم حرف شنوی داشتند، معلمی جایگاهی است که قاسم سلیمانی‌ها تربیت می‌دهد، به همین جهت نیز در روایات مرکب معلمان از خون شهیدان بالاتر است.

راه اندازی پویش دانش آموزی «سپاس معلم» در آذربایجان شرقی

جعفر پاشایی نیز در این جلسه با بیان این که برنامه‌های سال تحصیلی جاری از 13 اسفند ماه به خاطر شیوع کرونا تحت الشعاع قرار گرفت اظهار داشت: جدی‌ترین آسیبی که آموزش و پرورش با آن مواجه شد، تعطیلی طولانی مدت مدارس بود.

وی با اشاره به این که تعلیم و تربیت فقط در این مدت برای امر آموزش تغییر شیوه داد افزود: تغییر رویکرد از کلاس‌های حضوری به کلاس‌های غیر حضوری در فضای مجازی، تشکیل مدارس مجازی، معلم یاران، اپلیکیشن شاد و غیره موارد مصداق عینی زایش فرصت‌ها در دل بحران‌ها بود و تجربه جدیدی برای دستگاه تعلیم و تربیت محسوب می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی معلمین را مجاهدین آموزشی خواند و افزود: معلمین در این شرایط بحرانی آموزش را تعطیل نکردند و به همین خاطر در شرایط حاضر بیش از هر زمانی شایسته تقدیر و بزرگداشت هستند و مردم مدال خدمت صادقانه را بر سینه آنان خواهند زد.

وی با تبریک هفته معلم بر عدم تعطیلی مراسمات تجلیل و بزرگداشت از معلمین اشاره کرد و عنوان نمود: به دلیل پرهیز از اجرای مراسمات حضوری و تجمعی، ستاد بزرگداشت مقام معلم روش‌ها و جهت گیری‌های جدیدی را اتخاذ نمود که به وسیله شبکه‌های مجازی رسانه‌ها از معلمین تجلیل و قدردانی شد.

پاشایی از راه اندازی پویش "سپاس معلم" خبر داد و تشریح کرد: با استفاده از این پویش دانش آموزان به صورت ویدیوئی و صوتی از معلمین خود قدردانی کرده و این روز به آنان تبریک گفتند.

وی با بیان این که در هفته معلم مسئولین استانی و روسای آموزش و پرورش، 133 نفر از خانواده‌های فرهنگیان را به صورت حضوری در خانه‌های آنان تجلیل شد، همچنین از 39 منطقه استان 441 معلم منتخب شدند که امروز از7 نفر آن‌ها به نمایندگی قدردانی خواهیم کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی رویکرد 7 سال اخیر آموزش و پرورش استان را افزایش انگیزه معلمان و کادر آموزشی دانست و گفت: ساخت باشگاه‌های فرهنگیان، ارائه خدمات درمانی و تأسیس کلینیک‌های درمانی و مخصوصاً کلنیک دندان پزشکی، توجه ویژه به بازنشستگان و گسترش بیمه‌های حوادث، آتش سوزی، عمر در تبریز گوشه‌ای از تلاش‌های این اداره کل برای برای کاهش هزینه خانوار معلمین بود.

محمدعلی حسین پورفیض نیز در این جلسه با بیان این که آموزش و پرورش کارخانه انسان سازی است اظهار داشت: باید آموزش و پرورش در عطف توجهات مادی و معنوی دولت و مسئولان باشد.

وی با تاکید بر این که مبادا معلمین از تنگناهای اقتصادی و رفاهی رنج ببرند، گفت: هیچ قابل توجیه نیست که معلمی به خاطر تأمین رفاه خانواده خود به سراغ شغل دوم و سومی برود، چراکه معلمی شغل انبیاست و باید با عزت مادی و معنوی زندگی کند

رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان آذربایجان شرقی با اشاره به آیات و روایات متعدد اسلامی در خصوص مقام والای تعلیم و تربیت، ابرازداشت: اگر بخواهیم جامعه‌ای عاری از هر گونه ناپسند داشته باشیم باید به فکر توسعه نیروی انسانی آموزش و پرورش به عنوان سرمایه اصلی جامعه باشیم.

وی با تکیه بر سخنی از امام خمینی(ره) مبنی بر این که مدارس و دانشگاه‌ها مراکز سعادت و شقاوت جامعه هستند، ابراز داشت: اگر امروز در بحران کرونا کشورمان به صورت درخشان ظاهر می‌شود و یا سرمایه مردمی به مبارزه با کرونا می‌رویم، حاصل معلمانی است که پیش‌تر این زمینه را در ما ایجاد کرده‌اند.

پورفیض جهل را خطرناک‌ترین ویروس واگیردار دانست و گفت: جهل خطرناک‌تر از کرونا است و باید تلاش همگی با حمایت از معلمان در راستای برطرف ساختن جهل از هر جامعه‌ای باشد.

رشیدی یکی از معلمین منتخب استانی نیز با بیان این که کرونا نتوانست روحیه، پشتکار و جدیت را از معلمان سلب کند، ادامه داد: جامعه فرهنگی با همان روحیه قبلی و شاید بیشتر از آن امر آموزش را با اشکال مختلف، مانند؛ معلم همیار، ارسال بسته‌های آموزشی، تلفنی، نرم افزار شاد و غیره شیوه‌ها پیگیر هستند.

وی افزود: ضرورت تأمین زیرساخت‌ها برای استفاده بهینه‌تر از فضای مجازی برای تعلیم و تربیت در این برهه زمانی خاص پیش از پیش نمایان‌تر شد که امید می‌رود با برطرف ساختن ایرادات موجود این کار به یک ظرفیت ایجاد شده در دل بحران تبدیل شود.

به گزارش تسنیم آئین تجلیل از منتخب معلمان کشور از طریق ویدئو کنفرانس با رئیس محترم جمهور و با حضور استاندار آذربایجانشرقی برگزار شد.

انتهای پیام/115/ح

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران