در خانه بمانیم، کتاب بخوانیم| «تاریخ مطبوعات همدان از آغاز تا امروز»؛ مهم‌ترین نشریات همدان کدام بود؟


در خانه بمانیم، کتاب بخوانیم| «تاریخ مطبوعات همدان از آغاز تا امروز»؛ مهم‌ترین نشریات همدان کدام بود؟

پس از انقلاب مشروطه، استان همدان با ۱۷ نشریه در مقام هفتم از نظر تعداد قرار داشت که ۱۵ مورد در مرکز استان، «عصر انقلاب» در تهران و «سهیل» در ملایر منتشر می‌شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، امروزه نقش مطبوعات در آگاهسازی عمومی، گسترش فرهنگ و سبک زندگی، تغییر نگرش و باورها، تصحیح رفتارهای غلط  و ایجاد حس وحدت و همبستگی بر کسی پوشیده نیست.

مطالعه تاریخ نشان می‌دهد که مطبوعات ایران در عمر نه چندان طولانی خود از مشروطه تاکنون، روزهای پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته و دستخوش تغییرات بسیاری شده‌اند.

پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین با بهره‌مندی از پیشینه تاریخی و قومیت‌های فرهنگی متعدد و آداب و رسوم ویژه، خاستگاه بروز و ظهور نشریات و رسانه‌های متعدیی بوده است.

کتاب «تاریخ مطبوعات همدان از آغاز تا امروز» نوشته مجید فروتن که به وسیله انتشارات آکسایا چاپ و منتشر شده به معرفی تاریخ پر فراز و نشیب مطبوعات همدان پرداخته است. این کتاب در 288 صفحه تدوین شده و تاریخ تحلیلی مطبوعات همدان از آغاز تا امروز در سه بخش کلی بررسی شده است:

بخش اول کلیات و دیباچه و به‌طور مختصر درباره پیشینه مطبوعات کشور و همدان و آثار موجود در این زمینه، نقش مطبوعات محلی در توسعه جامعه و وضعیت کنونی آن، بررسی وضع مطالعه مطبوعات در همدان بر اساس آمار و ارقام موجود و پیشینه تاریخی این ابزار فرهنگی، مطالبی آمده است.

بخش دوم به حوزه تاریخ چاپ در همدان اختصاص یافته است که بستر اولیه توسعه به شمار می‌آید و شاید بتوان گفت در مسیر تاریخ، این دو همراه و همزاد هستند و هر دو به عنوان یک ابزار بزرگ فرهنگی توانسته‌اند جامعه را تحت تأثیر خود قرار دهند.

در بخش سوم که بخش اصلی کتاب است؛ تاریخ مطبوعات همدان در ادوار تاریخی(قاجار، پهلوی، انقلاب اسلامی) آمده است.

در بخشی از کتاب «تاریخ مطبوعات همدان» می‌خوانیم: «در دوره قاجار از انقلاب مشروطه(1324.ه.ق) تا کودتای رضاخان در تاریخ 1299 شمسی/1239 ه.ق، 17 نشریه در همدان منتشر شد که از این تعداد 15 نشریه در شهر همدان، یک نشریه به نام عصر انقلاب در تهران و یک نشریه به نام سهیل در ملایر منتشر شد.

از نظر تعداد نشریه در یک مقایسه اجمالی با دیگر ولایات کشور، همدان بعد از شهرهای تهران، تبریز، رشت، شیراز، اصفهان و مشهد در مقام هفتم قرار داشت و در مقایسه با ولایات مجاور چون اراک، سنندج، کرمانشاه و خرم آباد بیشترین تعداد نشریات را دارا بود.

از لحاظ سال شماری در سال 1324 ه.ق به عنوان سال مطلع تاریخ انتشار نشریه در همدان، یک نشریه به نام عدل مظفری منتشر گردید».

انتهای پیام/744/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon