ابتلا به کرونا در بین عشایر خراسان جنوبی تاکنون "صفر" بوده است
سرپرست اداره کل امور عشایری خراسان جنوبی گفت: با توجه به اطلاعرسانیهای هلال احمر، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و همراهی عشایر استان تاکنون در بین عشایر موردی از ابتلاء به کرونا یافت نشده است.
مهدی عصمتیپور در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند، اظهار داشت: خراسان جنوبی بعد از استانهای کرمان، فارس، سیستان و بلوچستان چهارمین استان عشایری کشور است و 81 هزار نفر شامل 15 هزار و 676 خانوار عشایری دارد.
وی افزود: 60 درصد جمعیت عشایر خراسانجنوبی کوچ میکنند و 80 درصد جمعیت عشایری استان در مرز زندگی میکنند افزود: خوشبختانه با توجه به اطلاعرسانیهای هلال احمر، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و همراهی عشایر استان تاکنون در بین عشایر موردی از ابتلاء به کرونا یافت نشده است.
سرپرست اداره کل امور عشایری خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر در استان 21 دستگاه تانکر به محلات عشایری آبرسانی میکنند که از برنامههای ساماندهی عشایر استان این است که در محلات دو یا سه خانوار را در یک جا اسکان دهیم تا بتوانیم امکانات آب، برق و اینترنت که نیاز عشایر است تامین کنیم.
عصمتیپور عنوان کرد: در تولید گوشت قرمز به دنبال تبدیل دامدار سنتی به صنعتی هستیم برای آنهایی که تولید گوشت خوبی ندارند کار اصلاح نژاد را آغاز کردیم و طرحهای خوبی اجرایی شده و موفقیت خوبی داشتیم و در افزایش تولید شیر نیز گامهای خوبی آغاز شده است.
وی بیان کرد: زنجیره فرآوری شیر را در دست پیگیری داریم و در فردوس اولین کارخانه برای جمع آوری شیر عشایر در دست انجام است.
سرپرست اداره کل امور عشایری خراسان جنوبی تصریح کرد: پیش بینی میشود امسال 800 تن کرک، مو و پشم توسط عشایر استان جمعآوری شود که در مقایسه با سال قبل 32 درصد افزایش دارد.
عصمتیپور با بیان اینکه امسال به منظور کوتاه کردن دست دلالان و رسیدن سود واقعی محصول کرک به عشایر، پشم از عشایر به صورت توافقی خریداری میشود افزود: امسال اتحادیه عشایر استان به همراه 10 تعاونی کار خرید توافقی پشم عشایر را بر عهده دارند.
وی اظهار داشت: عشایر استان بیش از یک میلیون و 66 هزار رأس دام سبک و سنگین در اختیار دارند که از این تعداد 21 هزار و 500 رأس دام سنگین است.
انتهای پیام/254/ش