معاون وزیر کار: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای ایران از استاندارد روز جهانی برخوردارند


معاون وزیر کار: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای ایران از استاندارد روز جهانی برخوردارند

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای و معاون وزیر کار با بیان اینکه ۵ هزار و ۴۰۰ رشته در سازمان فنی و حرفه‌ای وجود دارد گفت: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای از استاندارد جهانی برخوردارند.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی اوسط هاشمی عصر امروز در جلسه مشترک با اتاق بازرگانی استان مرکزی با اشاره به ضرورت تقویت تعامل ارتباط مشترک بین اتاق بازرگانی و فنی و حرفه ای اظهار داشت: جلب اعتماد جامعه و اعضا از اولویت‌های مهم در اتاق بازرگانی اسست چراکه این مجموعه پارلمانی از فعالان اقتصادی و کارآفرینان است که دامنه ارتباطی گسترده‌ای دارند.

وی افزود: علاوه بر این پایان اتاق باید در پایان هر دوره رقابت معناداری ایجاد و حتی کار را برای کاندیدای جدید سخت کند تا افرادی موفق به حضور در این مجموعه شوند که از توانمندی، مهارت کافی و درایت و برنامه برای نیل به اهداف اصلی برخوردار باشند.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور تصریح کرد: برنامه‌های فنی و حرفه‌ای با توجه به ظرفیت‌های متنوع در استان باید از جامعیت کامل برخوردار باشند تا بتوان به هدف و مقصود نهایی دست پیدا کرد، البته برنامه‌های استان می‌تواند در راستای تقویت آموزش و مهارت‌آموزی از طریق فنی و حرفه‌ای باشد.

هاشمی بیان کرد: برای تهیه و برش سند آموزش مهارتی باید نیازها و مطالبات فعالان عرصه اقتصادی و صنعتی استان را مد نظر قرار داد برای نمونه اتاق بازرگانی باید سهم ریزش نیروی کار ناشی از ورود هوش مصنوعی به صنعت و خدمات را مشخص کند و حرکت به سمت تکنولوژی باید به گونه‌ای باشد که نیروی کار بتواند مهارت لازم را کسب کند.

وی ادامه داد: در استان مرکزی که از آن به عنوان پایتخت صنعت کشور نام می‌برند هر اقدام اتاق بازرگانی می‌تواند مبنا و بستری برای ارائه بخشی از اموزش‌ها و مهارت‌آموزی‌ها از سوی فنی و حرفه‌ای باشد.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور عنوان کرد: از این رو با استفاده از ظرفیت افراد خبره موجود در استان و با برگزاری نشستی بین دو مجموعه اتاق و فنی و حرفه‌ای می‌توان از ظرفیت استادکاران و صاحبان تجربه و مهارت استفاده کرد.

هاشمی افزود: استان مرکزی ظرفیت این را دارد که پایلوت استفاده از استادکاران باشد و بانک اطلاعاتی مهارتی را تهیه کند.

وی تصریح کرد: پس از ارزیابی صلاحیت حرفه‌ای از این استادکاران و سنجش مهارت از آنها افراد تاییدشده می‌توانند گواهی استادی از سوی فنی و حرفه‌ای اخذ کنند و حتی نسبت به راه‌اندازی آموزشگاه خصوصی اقدام کنند.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: استان مرکزی باید در راستای سنجش مهارت در واحدهای صنعتی این مهم را به فعلیت برساند، به دنبال اعطای نشان مهارت به صنایع هستیم تا از لحاظ نیروی توانمند و دارای صلاحیت به صنایع نمره بدهیم.

هاشمی ادامه داد: به شرط تشکیل شورای صلاحیت حرفه‌ای و سنجش مهارت در اتاق بازرگانی، اجرای این طرح را به استان مرکزی تقویض می‌کنیم و افرادی که موفق به فراگرفتن مهارت مورد نظر شود بدون نیاز به شرکت در دوره آموزشی می تواند گواهینامه مهارت بگیرد و اتاق در بخش مهارت می‌تواند پیشاهنگی کند.

وی عنوان کرد: بیشتر از نیم قرن می‌شود که آموزش در فنی و حرفه‌ای در 3 سطح ارائه می‌شود و این 3 سطح را تا سال 1400 بنا داریم که به آموزشگاه‌های خصوصی واگذار کنیم تا فنی و حرفه‌ای در سطوح دیگر به فعالیت بپردازد.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با اشاره به فعالیت مراکز آموزشی در برخی از واحدهای صنعتی افزود: مخالف فعالیت این مراکز در واحدهای صنعتی نیستیم گرچه می‌توان مطابق قانون خواستار تعطیلی آنها شد اما به سبب استفاده از ظرفیت قانونی برای آموزش جوانان باید استاندارد آموزشی مد نظر قرار گیرد.

هاشمی تصریح کرد: 5 هزار و 400 رشته در سازمان فنی و حرفه‌ای داریم که تا پایان امسال به 7 هزار و 400 رشته می‌رسد.

وی بیان کرد: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای از استاندارد جهانی برخوردار هستند و همه متون درسی این مجموعه دارای کد هستند که در واقع گواهی مهارت برای فرد دارند گواهینامه به منزله ویزا بوده و اگر در داخل این فرد جذب نشود در سطح جهان خریدار دارد، به همین منظور آموزشگاه‌های سطح الف با توع رشته‌ها دراختیار مراکز صنعتی قرار می‌گیرند تا آموزش و هم‌افزایی رقم بخورد.

معان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: پیوست مهارت لازمه سرمایه‌گذاری‌ها بوده و اگر این مهم تحقق یابد برای نمونه سازمان مدیریت بحران می‌تواند شهرداری‌ها و وزارت راه و شهرسازی را مکلف کند که بدون داشتن نیروی ماهر اقدام به ساختمان‌سازی نکنند.

هاشمی عنوان کرد: یکی از مزایای آن هم می‌تواند کاهش تصادفات باشد چراکه با آموزش مهارت به رانندگان می‌توان این مهم را تحقق بخشید، تردد 700 هزار کامیون و اتوبوس در محورهای کشور ضرورت پایه‌گذاری مهارت لازم برای آنها را می‌طلبد تا شاهد تصادفات نباشیم و در صنعت هم می‌توان برای هر پروانه کارآفرینی پیوست مهارت نیروی انسانی را جزو ملزومات تعریف کنیم.

انتهای پیام/712/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon