بیماریهای قلبی یکی از ۲ عامل اصلی فوت قزوینیها در نیم دهه اخیر است
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قزوین گفت: بیماریهای قلبی و عروقی به ویژه در نیم دهه اخیر به یکی از ۲ عامل اصلی فوت مردم قزوین تبدیل شده و لازم است که هماستانیها سبک زندگی خود را اصلاح کنند.
پیمان نامدار در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوینبا بیان اینکه تمرکز بر مبارزه با بیماری کرونا نباید ما را از خطر خاموش بیماریهای قلبی غافل کند، اظهار داشت: بیتردید عواملی مانند سبک زندگی اشتباه، ورزش نکردن، کمتحرکی، تغذیه نامناسب و تحمل فشارهای عصبی سبب افزایش جمعیت بیماران قلبی و عروقی در استان قزوین شده است.
وی افزود: با وجود اینکه این روزها مردم را توصیه به در خانه ماندن و پرهیز از ترددهای غیرضروری میکنیم، اما باید همزمان توصیه به ورزش، به ویژه ورزشهای هوازی مانند دویدن را جدی بگیریم؛ چرا که خانهنشینی بدون تحرک منجر به چاقی، ضعیف شدن قلب و گرایش افراد به دوری از ورزش میشود که میتواند سلامت آینده ما را تهدید کند.
نامدار همچنین مصرف دخانیات و سیگار کشیدن را یکی از عوامل مهم افزایش بیماریهای قلبی در چند دهه اخیر دانست و تصریح کرد: متاسفانه اگر امروز به خیابان مولوی قزوین نگاه کنیم، میبینیم که انتهای این خیابان فقط به فروش توتون و قلیان اختصاص دارد که نشانگر میزان مصرف بالای این دخانیات خطرناک در شهر قزوین است.
این مقام مسئول با اشاره به نقش مهم تغذیه در ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی گفت: بیشترین چیزی که وارد بدن ما میشود، غذاهایی است که میخوریم و اعتقاد دارم غذاها بیشترین تاثیر را در ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی دارند که با توجه به آبوهوای نسبتاً مناسب قزوین، میتوانیم بگوییم سبک تغذیهای قزوینیها عامل اصلی ابتلای آنها به چنین بیماریهایی است.
رتبه دوم قزوین در ابتلا به دیابت
نامدار ضمن یادآوری اینکه قزوین رتبه دوم ابتلای دیابت در کشور را داراست، اضافه کرد: به نظر میرسد علت اصلی آمار بالای دیابت در این کهن دیار مصرف بیش از حد شیرینیهای سنتی است که مقدار زیادی قند و چربی را وارد خون اهالی این دیار میکنند و در بلندمدت میتواند سبب ابتلای فرد به تصلب شرائین (سختشدن دیواره رگها) شود.
وی ادامه داد: در ضمن علاوه بر اینکه دیابت میتواند باعث افزایش ابتلا به فشارخون در افراد شده و کلیهها را از کار بیاندازد که در هر دو صورت میتواند به صورت غیرمستقیم منجر به ایجاد بیماری قلبی شود.
انتهای پیام/ ت