تأمین مواد اولیه صنایع سلولوزی با زراعت چوب؛ بهرهبرداری غیرمجاز از جنگلهای طبیعی گیلان کاهش مییابد
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان گیلان از برنامه این دستگاه برای توسعه زراعت چوب در سال جهش تولید خبر داد و گفت: با اجرای این طرح مواد اولیه صنایع سلولوزی گیلان تأمین میشود.
محسن یوسفپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت، اجرای طرحهای ملی مستعد برای زراعت چوب را از جمله برنامههای راهبردی اداره کل منابعطبیعی گیلان در سال جهش تولید خواند و اظهار داشت: کاهش قاچاق چوب و عدم بهرهبرداری غیرمجاز از جنگلهای طبیعی استان گیلان از جمله آثار مثبت این طرح محسوب میشود.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان گیلان توسعه زراعت چوب را با هدف تولید چوب و تأمین مواد سلولوزی مورد تأکید قرار داد و عنوان کرد: تولید چوب در اقتصاد و اشتغال گیلان بسیار مؤثر واقع میشود و این اداره کل نیز قصد دارد در قالب طرحهای زراعت چوب و صنوبرکاری در اختیار متقاضیان قرار دهد.
یوسفپور حفظ و عدم بهرهبرداری از جنگلهای طبیعی استان گیلان را از جمله آثار بسیار مثبت اجرای طرحهای زراعت چوب خواند و تصریح کرد: از عمون صنوبرکاران و صاحبان صنایع میخواهیم تا با مراجعه به سامانه ستاد الکترونیکی دولت در این مزایده شرکت کنند تا با اینکار از قاچاق چوب در استان نیز به نحو مطلوبی جلوگیری شود.
وی رفع نیاز چوبی صنایع وابسته گیلان را به موارات کاهش بیکاری و ایجاد فرصتهای شغلی جدید از جمله اولویتهای منابعطبیعی و آبخیزداری استان ذکر کرد و ابراز داشت: در کنار این برنامهها بحث نجات گونه درخت شمشاد نیز از دیگر پروژههای حساس گیلان در سال 98 بود که برای طبیعت دوستان بسیار حائز اهمیت است.
معاون امور جنگل اداره کل منابعطبیعی و آبخیزداری گیلان نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه زراعت چوب ضامن حفاظت جنگلهای طبیعی است اظهار داشت: با توجه به سیاستهای دولت جهت تحقق شعار سال و تدوین سیاست توسعه زراعت چوب و تأمین 2 میلیون متر مکعب چوب برای صنایع، گیلان در این زمینه نقش پررنگی دارد.
محمدرضا عبدالهی با تأکید بر اینکه امسال 4 هزار هکتار از اراضی تحت مدیریت طرحهای زراعت چوب فعال میشود افزود: دولت از سال 96 و همزمان با اجرای طرح تنفس جنگل، سازمان جنگلها را مکلف به اجرای زراعت چوب کرد از طرفی طبق برنامه ششم توسعه، 75 هزار هکتار در سطح کشور جهت زراعت چوب پیشبینی شد.
وی سهم استان گیلان را از طرح سراسری زراعت چوب طبق برنامه ششم توسعه حدود 6 هزار و 600 هکتار اعلام کرد و بیان داشت: قبل از اجرای طرح تنفس جنگل، اداره کل منابعطبیعی استان گیلان به کشت 12 هزار هکتار زراعت چوب توسط شرکت شفارود اقدام کرده بود که سهم استان در مجموع به 18 هزار هکتار رسید.
معاون امور جنگل اداره کل منابعطبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به اینکه در سال اول برنامه، عرصه،ها و درختانی که قابل برداشت بودند شناسایی و بعد از برگزاری مزایده با مجری طرح جهت برداشت، قرارداد منعقد شد گفت: بعد از برداشت چوب، اراضی و عرصههای فوق بار دیگر احیاء شده و به حال خود رها نمیشوند.
عبداللهی زراعت چوب در سطح 40 هزار هکتار توسط اشخاص حقیقی در اراضی کشاورزی و حاشیه رودخانه ها در گیلان را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: علاوه بر اینها معادل 14 هزار هکتار زراعت چوب نیز در بخش دولتی در گیلان وجود دارد که در راستای تأمین مواد اولیه 4 شرکت سلولزی استان پیشبینی شدهاند.
وی با تأکید بر اینکه در سال گذشته معادل 800 هزار اصله نهال با هدف زراعت چوب در استان گیلان تولید شد تصریح کرد: در گیلان سه مجری زراعت چوب صنوبر در بخش خصوصی و دولتی فعال هستند و از این مقدار نهال تولید شده 300 هزار اصله نهال در اختیار اشخاص برای کشت در مزارع کشاورزی استان قرار گرفت.
انتهای پیام/614/ ت