۹ کشور واردکننده محصولات دام و طیور اردبیل؛ الزامات بهداشتی صادرات مرغ فراهم است


9 کشور وارد کننده محصولات دام و طیور اردبیل؛ الزامات بهداشتی صادرات مرغ فراهم است

صادرات محصولات دام و طیور از استان اردبیل نشان می‌دهد به‌خلاف محصولات کشاورزی و صنعتی در این حوزه، ۹ کشور مصرف‌کننده محصولات این استان هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، در حداقل 5 سال اخیر وضعیت صادرات و واردات در استان اردبیل تعریف چندانی نداشته و جداول محصولات و کالاها و همچنین کشورهای طرف مبادله از چند قلم کالا تجاوز نکرده است. اما در بخش محصولات دام و طیور مشاهده می‌شود که 9 کشور از محصولات این استان استقبال می‌کنند.

هرچند این رقم تازگی ندارد و چند سالی است که صادرات به این کشورها برقرار است اما گویای توانمندی اردبیل در توسعه بازارهای خارجی خود است.

به‌گفته مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل در سال گذشته کشور ترکیه 19 محموله آلایش غیرخوراکی، کشورهای تایلند، ویتنام و امارات، 139 محموله پا و پنجه مرغ و کشورهای افغانستان و ارمنستان، 7 محموله جوجه یک‌روزه گوشتی را از استان دریافت کردند.

صادق صالحی اضافه کرد: همچنین دو محموله خوراک و مکمل آبزیان و 38 محموله ماهی زنده به آذربایجان و همچنین 20 محموله عسل به کشورهای عراق و مالزی صادر شده است.

وی با تأکید به اینکه تمامی روند صادرات این محصولات با نظارت بهداشتی و کیفی همراه بوده است، اظهار کرد: سال گذشته همچنین نظارت بهداشتی و شرعی بر لاشه‌های دام‌های کشتاری در کشتارگاه‌های دام به‌تعداد 189 هزار و 677 رأس انجام شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان تصریح کرد: نظارت بهداشتی و شرعی بر لاشه طیور کشتاری در کشتارگاه‌های صنعتی طیور نیز به‌تعداد 16 میلیون و 289 هزار و 584 قطعه انجام شده است.

صالحی با اذعان به اینکه کشتار طیور در استان به‌صورت کامل در کشتارگاه‌های صنعتی انجام می‌شود، ابراز کرد: با توجه به استاندارد مطلوب کشتارگاه‌ها ما قدرت صادرات مرغ و محصولات وابسته به آن را داریم.

کاهش شکایت مردم از بازار

وی تأکید کرد: از سویی روند عرضه گوشت در بازار به‌شکلی است که شکایت مردم از بهداشت گوشت کاهش یافته و وضعیت یکدستی در بازار حاکم شده است، به‌عنوان مثال عرضه مرغ به‌صورت قطعه‌بندی‌شده ممنوع بوده و این موضوع نیز عموماً رعایت می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان با بیان اینکه حتی قطعات مرغ مثل ران یا سینه به‌صورت بسته‌بندی با مهر بهداشتی عرضه می‌شود، تأکید کرد: تمامی فروشگاه‌ها ملزم به رعایت قوانین هستند و در صورت گزارش کمترین تخلفی به‌منظور تأمین امنیت غذایی مردم با قاطعیت برخورد می‌شود.

وی با اشاره به فروش طیور زنده نیز اضافه کرد: این موضوع به‌دلیل استمرار تقاضا متوقف نمی‌شود و این در حالی است که سلامت حیوان به هیچ عنوان به تأیید نرسیده و انتظار داریم مردم از خرید مرغ و طیور زنده خودداری کنند.

به‌گفته صالحی سال گذشته 71 هزار و 419 مورد بازدید از اماکن تولید، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی انجام شده است.

وی با اعلام ضبط و معدوم‌سازی 186 هزار و 798 کیلوگرم فرآورده‌های خام دامی در استان تأکید کرد: همچنین 350 فقره پرونده تخلف به مراجع قضایی ارجاع شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان به انجام 277 مورد بازدید از استخرهای پرورش ماهی و 911 مورد بازدید از زنبورستان‌ها اشاره کرد و افزود: همچنین طی سال گذشته 95 هزار و 102 مورد انواع آزمایش اعم از سم‌شناسی و آنالیز خوراک دام، پارازیتولوژی، سرولوژی و الایزا انجام شده است.

کیفیت گوشت وارداتی تضمین شده است

صالحی در پاسخ به این سؤال که آیا با وجود حجم قابل توجه تولید دام و طیور همچنان واردات گوشت به این استان انجام می‌شود یا نه، اظهار کرد: بخشی از گوشت مصرفی استان وارداتی است.

وی در پاسخ به این دغدغه شهروندان که گوشت برزیلی و مرغ منجمد به‌دلیل کیفیت پایین ارزان‌تر به فروش می‌رسد، گفت: در بحث قیمت‌گذاری ما متولی نیستیم اما دلیل پایین بودن قیمت استفاده از ارز مرجع و حمایت خود دولت از دامدار و مرغدار است تا در زمان مورد نیاز گوشت ارزان‌تر به دست مردم برسد.

صالحی تأکید کرد: این‌طور نیست که از گوشت مرغ مرده و یا گوشت غیربهداشتی در توزیع استفاده شود و تمامی گوشت‌های وارداتی نیز از دو فیلتر نظارت بهداشتی و شرعی عبور می‌کنند. از بابت سلامت و بهداشت این گوشت‌ها هیچ نگرانی وجود ندارد و بسته‌بندی‌ها نیز مورد تأیید است.

مدیرکل دامپزشکی استان گفت: با توجه به شرایط آب‌وهوایی در استان، گوشت تولیدی در این منطقه از کیفیت قابل توجه برخوردار است و نیاز بخش عمده‌ای از مصرف مردم را تأمین می‌کند.

دامداران در واکسیناسیون تب برفکی مشارکت کنند

صادق صالحی در خصوص اقدامات مقابله با بیماری‌های دامی نیز تصریح کرد: بخشی از بیماری‌های دام، استراتژیک محسوب می‌شود که کنترل آن به‌عهده دولت است، به‌عنوان مثال بیماری تب برفکی که در این گروه از بیماری‌ها ایمنی مطلوبی حاکم بوده و به‌دلیل نظارت‌های مکرر و واکسیناسیون بهنگام، مشکلی در این خصوص نداریم.

وی اضافه کرد: به‌دلیل اینکه طی چند سال اخیر تب برفکی مشاهده نشده است، دامداران در طرح جدید واکسیناسیون مشارکت مطلوبی ندارند و انتظار می‌رود واکسن را از مراکز بخش خصوصی با هزینه اندک تأمین کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان ابراز کرد: هرچند دام‌های سبک به‌صورت رایگان واکسینه می‌شوند، انتظار داریم در واکسیناسیون دام‌های سنگین، دامداران همکاری مطلوب داشته باشند.

به‌گفته صالحی با شیوع بیماری کرونا، اهمیت بیماری‌های مشترک انسان و حیوان بیشتر شد و این واهمه شدت گرفته بود که ممکن است بیماری به دام یا از طریق دام یا حیوانات انتقال یابد اما تاکنون انتقال از حیوان به انسان به اثبات نرسیده است.

وی تأکید کرد: در مقابل انتقال بیماری از انسان به حیوان ثابت شده و لازم است فاصله فیزیکی با حیوانات به‌ویژه حیوانات خانگی رعایت شود و در راستای رفاه بهداشتی حیوان، اقدام لازم انجام شود.

مدیرکل دامپزشکی استان متذکر شد: در مجموع بیماری اپیدمی که انسان را تهدید کند نداریم و به‌منظور عدم بروز نیز لازم است دامداران با دامپزشکان همکاری لازم را داشته باشند.

گفت‌و‌گو از ونوس بهنود

انتهای پیام/136/ز+

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon