اجرای طرحی برای محرومیتزدایی در بلوچستان / آیا زمینهای کشاورزی "باهوکلات" به ثمر نشست؟ + فیلم
گروه استانها ـ پروژه ۶ هکتاری باهوکلات دهه هفتاد اجرایی شد تا در یکیاز محرومترین مناطق ایران اشتغالزایی و محرومیت زدایی کند؛ حالا دو دهه بعد، این پروژه چقدر در محرومیتزدایی موثر بوده است؟
به گزارش خبرگزاری تسنیم از دشتیاری، پروژه 6 هزار هکتاری باهوکلات دهه هفتاد با کانال کشی و انتقال آب بند از شیرگواز پایین دست سد «پیشین» یکی از دو سد اصلی بلوچستان اجرایی شد تا بهرهوری کشاورزی را افزایش دهد، اشتغالزایی ایجاد کند و مهمتر از همه محرومیت را بزداید؛ در یکی از محرومترین مناطق ایران، بخش «باهوکلات» شهرستان دشتیاری در جنوب بلوچستان.
دو دهه بعد حالا در دهه پایانی 90 مردم میگویند اشتغال پیشکش زمینها را به ما بدهید! علی شهبخش عضو شورای اسلامی شهرستان دشتیاری میگوید: این پروژه که سالانه میلیونها تن محصولات کشاورزی عاید کشاورزانش میکند هیچ سودی برای بومیان نداشته و هیچ زمینی برای روستاهای اطراف پروژه و به اهالی آن روستاها واگذار نشده است.
غلامحیدر زورقی رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان هم میگوید: ما دهه هفتاد زمینها را به روستاییان اطراف واگذار کردیم اما چون تعداد کفاف نداد به افرادی از سایر شهرهای بلوچستان هم زمین واگذار شده است؛ با این حال بومیان روستاهای اطراف میگویند هیچ زمین، کشاورزی و کسب و کاری در پروژه 6 هزار هکتاری باهوکلات ندارند؛ روستاهایی هنوز که از محرومیتی جدی در آب آشامیدنی، راه دسترسی و شاخصهای بهداشتی رنج میبرند.
این پروژه چقدر محرومیتزدایی کرد؟ گزارش میدانی تسنیم از این پروژه و روستاهای اطرافش از نظر میگذرد.
گزارش: سیدامیرحسین عظیمی و منصور کریمدادی
انتهای پیام/395/ش