کرونا در تل‌آویو -۳| آیا صهیونیسم عامل شیوع کرونا است؟

کرونا در تل‌آویو -3| آیا صهیونیسم عامل شیوع کرونا است؟

بخش قابل توجهی از افکار عمومی دنیا رژیم صهیونیستی را در پشت پرده انتشار ویروس کرونا در دنیا معرفی می‌کنند و معتقدند تل آویو با این ویروس به دنبال تعدیل جمعیت جهان و کسب سود سرشار مادی است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، پایگاه خبری تحلیلی مداد در گزارشی به بررسی اقدامات رژیم صهیونیستی در مقابله با اپیدمی جهانی کرونا و بحران‌های فراروی این رژیم در همه گیری این ویروس در سرزمین‌های اشغالی پرداخته است.

این گزارش به بررسی ابعاد مختلف بحران های فراروی رژیم صهیونیستی شامل بحران‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی پرداخته و در عین حال نوشت که این ویروس بن بست موجود در فضای سیاسی و انتخاباتی ژیم صهیونیستی را پایان داد. مرکز مطالعاتی مداد در این گزارش همچنین به بررسی پدیده نژاد پرستی رژیم صهیونیستی در سایه شیوع این ویروس پرداخته است.

آیا کرونا را اسرائیل منتشر کرد؟

در گزارشی داخلی که بخش مبارزه با یهودی ستیزی در وزارت خارجه رژیم صهیونیستی منتشر کرده، نسبت به افزایش تنفر از صهیونیست‌ها و یهودیان در گوشه و کنار دنیا هشدار داده شده است. در این گزارش آمده که برخی نظریه‌ها معتقد است که اسرائیل و یهودیان در پشت پرده شیوع ویروس کرونا نقش دارند تا بتوانند به این ترتیب تعداد ساکنان دنیا را کاهش دهند و سود فراوانی را با تولید واکسن این بیماری به جیب بزنند. این اخبار و اطلاعات بیش از دیگر کشورها در آمریکا فرانسه و آلمان گسترش پیدا کرده که تعداد زیادی از یهودیان نیز در آنجا زندگی می کند.

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی اعلام کرده که این اخبار را با نگرانی زیاد دنبال کرده و دستوراتی را به سفارت های اسرائیل در دنیا مبنی بر رصد این اطلاعات و پیگیری آن صادر کرده است. اسرائیلی‌ها تلاش دارند قوانین بین‌المللی را برای جلوگیری از انتشار چنین مطالبی دستکاری کنند. علاوه بر این که تلاش دارند از پتانسیل شبکه های اجتماعی برای جلوگیری از انتشار این اخبار استفاده کنند و تا جای ممکن صفحات مربوط به گروه هایی که چنین اخباری را منتشر می کند در فضای مجازی مسدود کنند. این اخبار و اطلاعات تا جایی گسترش پیدا کرده که کاربران فضای مجازی ویروس کرونا را ویروس یهودی نام گذاری کرده اند.

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در حال حاضر تلاش دارد با همکاری سایت‌های اجتماعی فیس‌بوک، توییتر، تلگرام و سایت یوتیوب جلوی انتشار گسترده اخبار و اطلاعات مربوط به این موضوع را بگیرد، اما شرایط کنونی به ویژه در سایه کاهش نظارت بر فضای مجازی این موضوع را با مشکل مواجه کرده است.

در همین راستا برخی گزارش های عربی منتشر شده نیز اسرائیل را مسئول انتشار این ویروس معرفی کرده است. برخی تصاویر کاریکاتوری نیز در توییتر و تلگرام منتشر شده که هواپیماهای اسرائیلی با پرچم رژیم صهیونیستی را نشان می دهد که ویروس کرونا را مانند بمب بر روی ساکنان زمین می‌ریزند. اطلاعات موجود در این مقالات نشان می دهد که اسرائیل واکسن این ویروس را در اختیار دارد و از آنجا که تمامی دنیا نیازمند این واکسن است، رژیم صهیونیستی تلاش دارد با قربانی کردن صدها هزار نفر سود سرشاری را به جیب بزند.

ب: منافع کرونا برای رژیم صهیونیستی

گسترش ویروس کرونا گرچه برای رژیم صهیونیستی بحران های فزاینده‌ای را رقم زده، اما در برخی موارد به پیشبرد رویکردهای افراطگرایانه در سرزمین‌های اشغالی و افزایش سرکوب و تهدید فلسطینیان و پیشبرد روند عادی سازی روابط با رژیم های عربی کمک کرده است.

کرونا و تقویت ارتباط تشکیلات خودگردان با صهیونیست‌ها

آکادمی مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و مرکز قدس معتقدند که ویروس کووید 19 باعث تقویت هماهنگی و همکاری‌های موجود میان تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی شده است. این مراکز هشدار داده اند که عدم وجود این همکاری باعث گسترش ویروس در سرزمین‌های اشغالی می‌شود. این در حالی است که تشکیلات خودگردان فلسطین پیش از این مدعی شده بود در نتیجه اجرای طرح سازش ترامپ همکاری‌های خود با رژیم صهیونیستی را متوقف می‌کند.

تقویت نژادپرستی صهیونیستی در دوره کرونا

شیوع بیماری کرونا مانند دیگر نقاط جهان تغییرات عمیقی در سرزمین های اشغالی در عرصه‌های مختلف زندگی به ویژه مسائل سیاسی به وجود آورده است. یکی از پیامدهای کرونا برای سرزمین‌های اشغالی افشای روحیه نژادپرستی موجود در میان صهیونیست‌ها ضد شهروندان عرب و فلسطینی است. با آغاز گسترش این اپیدمی در سرزمین‌های اشغالی، رژیم‌صهیونیستی نژادپرستی بی‌سابقه‌ای را در شدیدترین وجه به کار گرفته و بی‌توجهی عجیبی ضد شهروندان عرب را در خدمات بهداشتی پیشگیری و مداوا به کار گرفت. شبکه‌ها و رادیوهای نژادپرست تل‌آویو تبلیغات گسترده‌ای را ضد عرب‌ها آغاز کردند.

این در حالی بود که موسسات رصد حقوقی فعالیت رسانه‌ای موسوم به العین السابع در گزارشی اعلام کرد که میزان حضور افکار عمومی عربی در رسانه های اسرائیلی کمتر از یک درصد است و این رقم گاهی از این مقدار نیز پایین‌تر می‌رود. این در حالی است که کادر پزشکی عربها و فلسطینیان در صدر فعالیت های مبارزه با ویروس کرونا در داخل بیمارستانهای سرزمین‌های اشغالی قرار دارند.

در سایه همین رویکرد نژادپرستانه است که بنیامین نتانیاهو شهروندان اسرائیلی را به سه گروه تقسیم کرده و برای هر کدام از این گروه‌ها حقوق و آزادی‌های مختص خودشان را قائل شده است. در همین رابطه هگای العاد مدیر کل جمعیت بتسلیم رژیم صهیونیستی معتقد است که جامعه انسانی با خطری به نام نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مواجه است که رویکردی تنگ نظرانه و نژادپرستانه دارد. وی با اشاره به اینکه رویکردهای جهانی مبتنی بر مساوات میان مردم است و نباید تمایز و تفاوتی بین شهروندان در دنیا قائل شد، تاکید کرد که نتانیاهو هیچ اعتقادی به این مبانی ندارد و به هیچ وجه نمی‌تواند مساوات و عدالت را اجرا کند، چرا که یک فرد نژادپرست است.

در همین راستا نتانیاهو به خوبی می‌داند که نوار غزه تمامی شرایط گسترش وحشتناک ویروس کرونا را در خود جمع کرده است. این منطقه 12 سال است که تحت محاصره شدید رژیم صهیونیستی قرار دارد و مردم آن با اوضاع معیشتی بغرنجی زندگی خود را پیش می برند. این در حالی است که نوار غزه یکی از فشرده ترین مناطق دنیا از نظر جمعیتی نیز به شمار می رود و ایجاد فاصله گذاری اجتماعی در آن بسیار مشکل است. تمامی این موارد در حالی است که خدمات بهداشتی در نوار غزه در نتیجه محاصره چندین ساله رژیم صهیونیستی بسیار ناچیز است و در صورت شیوع کرونا در این منطقه ممکن است بالغ بر صد هزار نفر جان خود را از دست بدهند.

نتانیاهو حتی در این شرایط سخت نیز به تحریک ضد فلسطینیان و تهدید آنها ادامه می دهد و نظامیان صهیونیست همچنان به سرکوب فلسطینیان در کرانه باختری مشغول هستند.

سوءاستفاده‌های سیاسی نتانیاهو از اپیدمی کرونا

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی البته تلاش کرد از آب گل آلود ایجاد شده توسط شیوع اپیدمی کرونا در سرزمین های اشغالی برای خود ماهی گیری کند. بروز این پدیده باعث تقویت قدرت نتانیاهو برای مانور سیاسی در عرصه داخلی سرزمین های اشغالی شد و در نهایت وی موفق به توافق با بنی گانتس رقیب سیاسی خود در انتخابات شد تا کابینه جدید اسرائیل را بار دیگر خودش تشکیل دهد. این در حالی است که رئوفین ریولین رئیس رژیم صهیونیستی، گانتس رهبر ائتلاف آبی سفیدها را مامور تشکیل کابینه کرده بود. اما در نتیجه تصویب قانون جلوگیری از تجمع بیش از صد نفر، یولی ادلشتاین رئیس پارلمان رژیم صهیونیستی جلسات پارلمان را ملغی کرد تا جلوی رای دادن به فرد جانشین نتانیاهو را بگیرد.

علاوه بر این که ترس و وحشت حاکم بر سرزمین های اشغالی باعث شد افکار عمومی رژیم صهیونیستی ایده تشکیل دولت محدود توسط گانتس با همراهی لیست مشترک عربی را کنار بگذارند، کابینه اسرائیل مدعی بود که مقابله با چالشهای فراروی نیازمند تشکیل دولت ائتلافی گسترده است و همین موضوع می‌طلبد که لیکود و آبی و سفیدها برای تشکیل کابینه با یکدیگر متحد شوند و در حال حاضر شرایط برای ورود به دور چهارم انتخابات پارلمانی مهیا نیست. تمامی این اتفاقات بار دیگر بنیامین نتانیاهو را در راس هرم قدرت در سرزمین‌های اشغالی نگه داشت.

علاوه بر این ها ترس و وحشت شهرک‌نشینان ازهمه گیری ویروس کرونا و نمایش های تبلیغاتی نتانیاهو که همه روزه از طریق شبکه‌های تلویزیونی از تلاش وی برای جلوگیری از این ویروس سخن می‌گفت باعث افزایش محبوبیت او بالا برود، تا جایی که نتایج همه پرسی های موجود نشان می‌دهد که در صورتی که انتخابات جدیدی در شرایط کنونی برگزار شود، حزب لیکود و احزابی که در کنار وی قرار دارند می توانند به تنهایی کابینه را تشکیل دهند. تمامی این تحولات گانتس را مجبور کرد که مواضع خود را تغییر داده و با تشکیل کابینه ائتلافی با توافق با لیکود موافقت کند. در جریان توافق میان دو طرف قرار شد نتانیاهو در مرحله اول حاکمیت کابینه را در دست بگیرد و 18 ماه این سمت را در اختیار داشته باشد. این در حالی بود که هیچ تضمین واقعی برای کنار گذاشتن نتانیاهو بعد از پایان این مدت وجود ندارد. نتانیاهو همچنین پست های حساس کابینه از جمله پست وزارت دادگستری را نیز در اختیار گرفت تا بتواند جلوی پیشبرد پرونده فساد خود را بگیرد و تاثیر گذاری بیشتری در این پرونده داشته باشد.

به طور خلاصه می توان گفت که بحران کرونا تاثیر قابل توجهی در افزایش قدرت سیاسی نتانیاهو و حزب وی داشت و بر اساس نظرسنجی های جدیدی که انجام شده، در صورتی که انتخابات پارلمانی جدیدی در سرزمین‌های اشغالی برگزار شود، نتانیاهو و همراهانش می‌توانند 40 کرسی پارلمان را از آن خود کند. وی همچنین با محدودیت‌های قانونی که خودش آنها را وضع کرده بود، موفق شد محاکمه خود در دادگاه را به مدت دو ماه دیگر به تعویق بیندازد.

متغیرات استراتژیک رژیم صهیونیستی در سایه کرونا

با وجود تغییرات احتمالی بنابر شرایط منطقه‌ای، اما آکادمی مطالعات امنیت داخلی اسرائیل و مرکز روابط عمومی قدس معتقدند که بیشتر بازیگران خاورمیانه با پدیده کرونا به عنوان یک شرایط موقت برخورد می کنند و به محض پایان این شرایط فعالیت ها و منافع خود را در بازی‌های منطقه ای دنبال خواهد کرد. لذا این مراکز بعید می‌داند که رویکردهای سیاسی متخاصم با اسرائیل در محیط استراتژیک فراروی این رژیم تغییر پیدا کند. از سوی دیگر این مراکز معتقدند که بحران کرونا ضرورت همگرایی بیشتر اسرائیل با کشورهایی که توافق سازش با این رژیم امضا کرده‌اند، نظیر اردن و مصر و تشکیلات خودگردان را بیشتر می کند و زمینه را برای عادی‌سازی بیشتر روابط تل‌‌آویو با کشورهای اهل تسنن گسترش می دهد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت