گزارش | خسارت کرونا بر فقیر و غنی / «در کنار اقتصاد بمانیم»

گزارش | خسارت کرونا بر فقیر و غنی / «در کنار اقتصاد بمانیم»

ویروس کرونا از اواخر سال گذشته گریبان‌گیر مردم شد و زندگی و کسب و کار مردم را از فقیر تا غنی دچار مشکل کرده است اما در این روزها علاوه‌بر درخانه ماندن باید درکنار اقتصاد هم بمانیم تا چرخ اقتصاد دوباره بچرخد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، در ابتدا شاید خیلی از مردم کرونا را جدی نمی‌گرفتند اما رفته رفته با افزایش تعداد مبتلایان به این ویروس مردم حساس‌تر شده و در خانه ماندند و تولید کنندگان و کسبه و بازاریان، هتل داران ورستوران‌ها و سینماها نیز بر آن شدند تا کار خود را تعطیل کنند.

اما امروز با گذشت 2 ماه از سال جدید وقتی با کسبه وبازاریان و تولیدکنندگان صحبت می‌کنیم، همه از خسارت‌هایی که متحمل شدند سخن می‌گویند. کارگران از مشکلاتی می‌گویند که با حضور ویروس کرونا مشکلاتشان چندین برابر شده است.

حالا این روزها حال اقتصاد خوب نیست، مردم دوباره باید با وحدت و همدلی در کنار یکدیگر باشند و علاوه‌ بر در خانه ماندن، در کنار اقتصاد بمانند تا چرخ اقتصاد شروع به چرخش کند. دوباره در کنار هم بمانیم تا حال و روز اقتصادی کشور خوب شود.

صاحبان مغازه‌ها و خانه‌ها با مستاجران کنار بیایند، بانک‌ها با مردم بیشتر کنار بیایند تا اقساط وام‌ها را پرداخت کنند، چک‌هایی که می‌توان نگه داشت را نگه‌داریم تا پاس شوند، تا جایی که می‌‌شود در هر عرصه و هر شغلی کنار یگدیگر بمانیم تا این مهمان ناخوانده بارش را ببندد و برود. البته برای تحقق این امر نیازمند حمایت هر چه بیشتر دولت و تعامل و برادری جامعه کارگری و صاحبان بنگاه‌های اقتصادی هستیم.

یکی از مستاجران واحدهای مسکونی در گفت وگو با تسنیم می‌گوید: پویش‌هایی که راه افتاد برای آنکه صاحبان ملک، اجاره را دورتر دریافت کنند، خیلی کارساز نبود، بنابراین باید از نظر قانونی در این شرایط تمهیدات خاصی فراهم شود چرا که صاحبان املاک به صورت سلیقه‌ای عمل می‌کنند؛ عده‌ای با انصاف هستند و با مستاجر خود در این شرایط راه می‌آیند اما عده‌ زیادی نیز بدون توجه به شرایط، درصدد هستند که از هر شرایطی بهره بگیرند.

یکی از رانندگان سرویس مدارس نیز به تسنیم با بیان اینکه من سرپرست خانواده هستم و تنها راه درآمدم از سرویس مدارس است، گفت: با تعطیلی مدارس کسب و کار ما رانندگان سرویس مدارس هم کساد شد. از طرفی نبود کار و از طرف دیگر بالارفتن هزینه‌ها در این دوران، کمر این صنف را شکسته است.

راننده دیگری گفت: ما به اولیا هم حق می‌دهیم اما درآمد ما هم از همین سرویس مدرسه است بنابراین مسئولان باید تدبیری که هم به نفع رانندگان و هم به نفع اولیاء دانش آموزان باشد ، بیاندیشند .

یکی از تولیدکنندگان پوشاک در شهرکرد نیز در گفت وگو با تسنیم گفت: انبارها پر از لباس‌هایی است که برای فروش پایان سال و عید آماده شده بود اما متاسفانه به فروش نرفت و بدهی ما به خیاطان و پارچه فروشان مانده است.

وی گفت: شما مشکلاتی از قبیل دارایی، مالیات و قبوض و اجاره‌بها و نوسانات ارزی برای خرید مواد اولیه و... را هم به مشکلات اضافه کنید. آیا اصلا شرایطی برای ادامه کار باقی خواهد ماند؟ بعد از ماه مبارک هم با توجه به عدم مشخص شدن وضعیت مجالس، به استقبال محرم و صفر خواهیم رفت که دوخت و دوز تعطیل است. تنها امید ما سپری شدن این روزها و تسهیل شرایط در نیمه دوم سال است.

مالکان مغازه‌ها و پاساژها با بازاریان مدارا کنند

نجف کریمی رئیس اتاق اصناف شهرستان شهرکرد در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد اظهار داشت: بر اثر ویروس کرونا و تعطیلی بازار بسیاری از کسبه و بازاریان دچار خسارت شدند اما تاکنون حمایتی‌ از آن‌ها نشده است‌.

وی با بیان اینکه چندین جلسه با حضور استاندار برگزار شده است، افزود: در حال حاضر مقرر شد بازاریانی‌ که کارگران خود را اخراج نکردند و بیمه‌ آن‌ها پرداخت شده است، تسهیلات کم‌بهره‌ تعلق بگیرد‌.

رئیس اتاق اصناف شهرستان شهرکرد بیان کرد: با توجه به اینکه کسبه  و بازاریان‌ ما دچار خسارت شده‌اند اما باید تحمل کنند تا دوباره شاهد رونق بازار باشیم‌.

وی گفت: همدلی مردم و بازاریان می‌تواند‌ بسیاری از مشکلات را رفع کند، اما مالکان مغازه و پاساژ‌ها هم باید با بازاریان مدارا کنند‌ تا دوباره شاهد رونق اقتصادی باشیم‌.

انتهای پیام/7540/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران