بیش از ۱۰۰ هزار پرنده برای تخم‌گذاری به مناطق ساحلی استان بوشهر مهاجرت کردند + تصاویر


بیش از 100 هزار پرنده برای تخم‌گذاری به مناطق ساحلی استان بوشهر مهاجرت کردند + تصاویر

رئیس اداره امور حیات وحش حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: با توجه به ظرفیت مناطق ساحلی حفاظت شده استان بوشهر بیش از ۱۰۰ هزار قطعه پرنده به این نقاط برای تخم‌گذاری و زاد و ولد مهاجرت کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، وجود 937 کیلومتر مرزدریایی استان بوشهر با خلیج فارس و 707 کیلومتر ساحل و پسکرانه در این آبراه مهم و بین‌المللی ظرفیت‌های مهمی برای زیست انواع جانوران دریایی و مهاجرت لاکپشت‌ها، پرندگان آبزی و کنارآبزی را فراهم کرده است.

جزایر حفاظت شده استان بوشهر یکی از قطب‌ها و کانون‌های زادآوری انواع جانوران دریایی است که در این راستا 2 پارک ملی دریایی نایبند و دیر- نخیلو  زیستگاه انواع  جانوران دریایی  و به عنوان قطب بهشت پرندگان ایران جایگاه مهمی در زادآوری و زیست جانوران دریایی و ساحلی محسوب می‌شود.

پایش پرندگان مهاجر در جزایر حفاظت شده استان بوشهر

رئیس اداره امور حیات وحش حفاظت محیط زیست استان بوشهر به مهاجرت پرندگان به مناطق حفاظت شده و جزایر استان بوشهر از جمله پارک‌های ملی دریایی  اشاره کرد و اظهار داشت: هر ساله مهاجرت پرندگان به استان بوشهر  از اردیبهشت ماه به مناطق حفاظت شده ساحلی استان بوشهر آغاز می‌‌شود و  خرداد ماه جمعیت این پرندگان افزایش می‌یابد.

خسرو درویشی با بیان اینکه این پرندگان برای تخم‌گذاری و زادآوری مهاجرت می‌کنند گفت: پارک ملی دیر - نخیلو از مهم‌ترین مناطق زاد‌آوری کلنی‌های پرستو‌های دریایی است.

وی زمان تخم‌گذاری پرندگان در پارک ملی دریایی نخیلو را اواخر بهار و اوائل تابستان دانست و تصریح کرد:پرندگان مهاجر تابستان گذر از اردیبهشت ماه به سوی مناطق و جزایرحفاظت شده استان بوشهر از جمله پارک ملی دریایی نایبند و دیر- نخیلو مهاجرت و تا اواخر خرداد تخم گذاری می‌کنند.

رئیس اداره امور حیات وحش حفاظت محیط زیست استان بوشهر از پایش و آماربرداری پرندگان جوجه‌آور تابستان‌گذر در جزایر حفاظت شده استان خبر داد و بیان کرد: عملیات پایش و آماربرداری از پرندگان جوجه‌آور تابستان گذر تا اواسط تیر ماه با مشارکت کارشناسان اداره کل محیط زیست در جزایر حفاظت شده استان بوشهر ادامه دارد.

بیش از 100 هزار پرنده در پارک ملی دریایی دیر- نخیلو مهاجرت کرده‌اند

درویشی، پارک ملی دریایی دیر-  نخیلو را یکی از مهمترین کانون‌های زادآوری و تابستان‌گذرانی پرستوهای دریایی دانست و خاطر نشان کرد: بر اساس آمارهای بدست آمده بیش از 100 هزار پرنده در پارک ملی دریایی دیر- نخیلو مهاجرت کرده‌اند که بیشتر در جزایر نخیلو، ام‌‌الگرم، خان و تهمادون زیست می‌کنند.

وی گفت: اکثر این پرندگان متعلق به گونه‌های  پرستوهای دریایی کاکلی کوچک، پشت تیره ، اگرت، کاکلی بزرگ و سلیم خرچنگ‌خوار است.

رئیس اداره امور حیات وحش حفاظت محیط زیست استان بوشهر با بیان اینکه پرندگان تابستان‌گذر در جزایر استان بوشهر پس از زادآوری شهریور ماه از این منطقه خارج می‌شوند تصریح کرد: جوجه‌هایی که از تخم خارج می‌شوند در راستای بررسی وضعیت مهاجرت آنها حلقه‌گذاری می‌شوند.

عملیات پایش و حلقه‌گذاری پرندگان مهاجر

درویشی بیان کرد: عملیات پایش و حلقه‌گذاری در بررسی‌های  رفتار شناسی و زیستی پرندگان، وضعیت مسیرهای مهاجرتی وطول عمر پرندگان موثر است.

بر پایه این گزارش با آغاز فصل سرما و زمستان، تعداد بسیار زیادی پرندگان مهاجر زمستان گذر به سواحل خلیج فارس مهاجرت می‌کنند و تالاب‌های آب شیرین و ساحلی استان بوشهر محل تغذیه و زمستان گذرانی گونه‌های فراوانی از جمله، فلامینگو، پلیکان پا خاکستری، انواع اردک و غاز  و دیگر پرندگان است.

انتهای پیام/190

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران