۶۶ درصد مساحت چهارمحال و بختیاری در محدوده خشکسالی قرار گرفته است
سرپرست ادارهکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: ۶۶ درصد مساحت استان در محدوده خشکسالی قرار گرفته به طوری که ۹ درصد کل استان خشکسالی بسیار شدید، ۳۰ درصد در محدوده نرمال و ۳ درصد در ترسالی خفیف قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، مهران چراغپور در دومین جلسه پیشگیری،پیش بینی و عملیات پاسخ به بحران استان اظهار داشت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون 531 میلیمتر بارندگی در استان رخ داده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 36 درصد کاهش داشته است.
وی افزود: در فروردینماه امسال از لحاظ میانگین وزنی 109 میلیمتر بارش در استان وجود داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل 50 درصد کاهش بارش در استان وجود دارد.
سرپرست ادارهکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری از نظر کاهش بارش جزو اولین استانهای کشور است، تصریح کرد: متاسفانه با کمبود بارش مواجه هستیم به طوری که 12 درصد نسبت به میانگین بلندمدت با کاهش بارش مواجه هستیم.
وی تاکید کرد: 66 درصد مساحت استان در محدوده خشکسالی قرار گرفته به طوریکه 9 درصد کل استان خشکسالی بسیار شدید، 30 درصد در محدوده نرمال و 3 درصد در ترسالی خفیف قرار دارد.
چراغپور بیان داشت: طبق پیشبینیهای انجام شده امروز و فردا رگبارهای خفیف برای شرق استان وجود دارد و تا پایان هفته روند افزایشی دما پیش بینی شده است، به طوری که روزهای چهارشنبه و پنجشنبه روزهای گرم هفته خواهند بود.
وی ادامه داد: برای یکشنبه و دوشنبه هفته آتی رگبارهای پراکنده پیش بینی شده است و طی روزهای یکشنبه تا سه شنبه دما به طور محسوس کاهش مییابد.
چراغپور با بیان اینکه در خردادماه دمای هوا رو به افزایش است، تصریح کرد: دمای هوای استان در تابستان به طور میانگین در حد نرمال و بیش از نرمال است، همچنین در شهریورماه دما تا 1درجه بیش از نرمال برآورد میشود.
در ادامه رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با اشاره به وضعیت استان از لحاظ قرار گرفتن در وضعیت خشکسالی، گفت: این امر تمام فعالیتهای اقتصادی را تحتالشعاع خود قرار میدهد که لازم است برآورد خسارتها انجام شود تا مطالبات آن انجام شود.
علی شهریارپور بیان داشت: این روزها استانهای زاگرس نشین با آتش سوزی جنگلها و مراتع مواجه هستند و اعتباراتی با رویکرد اطفای حریق در حال توزیع است، نباید این ذهنیت ایجاد شود که استان مشکل ندارد.
وی گفت: باید سهم استان از 10 میلیارد تومان اعتبار کشوری مشخص شود، شاید در جنگلهای زاگرس مشکل نداریم اما در تالاب گندمان دهنو آتشسوزیهایی وجود دارد.
انتهای پیام/7540/ ت