حساسیت‌ عمومی به مصرف کالای استاندارد؛ مقدمه بهبود کیفیت تولید است


حساسیت‌ عمومی به مصرف کالای استاندارد؛ مقدمه بهبود کیفیت تولید است

ناظران کیفی استاندارد می‌گویند ۳۸۰ واحد تولیدی در استان را تحت پوشش دارند و تنها در صورتی که حساسیت عمومی به مصرف کالای استاندارد ارتقا یابد، کیفیت تولید بهبود خواهد یافت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، شیوه‌های مختلف تبلیغات، رویدادهای آموزشی و به اصطلاح تبلیغات دیداری و شنیداری در حوزه مصرف کالای استاندارد هرچند در اذهان عمومی با شیوه‌های سنتی ثبت شده است، اما برای مدیریت شرایط و حمایت از تولیدات بومی و محلی  تغییر نگاه مردم و در واقع خریداران جای کار دارد.

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان از یک سو تولید استاندارد گسترده به  مطالبه جدی مردم و مسئولیت اجتماعی واحدهای تولیدی درنیامده و از یک سوی دیگر  مصرف کالای استاندارد همچنان از سوی مصرف‌کنندگان مورد غفلت بخش عمده‌ای از جامعه قرار گرفته است.

 

این درحالی است که مصرف کالای استاندارد در واقع می‌تواند یکی از مصادیق اصلی حرمت گذاری به حقوق شهروندی و البته حمایت از تولید باشد که باید در جامعه فرهنگ سازی شود.

اما صحبت‌های مدیرکل استاندارد استان اردبیل در خصوص آخرین اقدامات صورت گرفته نشان می‌دهد، موج ایجاد شده برای حساس سازی اقشار مختلف به تولید و مصرف استاندارد، باید تداوم داشته و جامعه باید به سمتی حرکت کند که خود مطالبه‌گر بوده و کالای غیراستاندارد را مصرف نکنند.

462 فراورده تولیدی مشمول استاندارد اجباری

مطابق آخرین اخبار اعلام شده از سوی سازمان صمت استان اردبیل از 1045 واحد صنعتی این استان، 839 واحد یعنی نزدیک به 81 درصد با ظرفیت‌های مختلف فعالیت دارند.

در عین حال مدیرکل استاندارد استان در پاسخ به خبرنگار تسنیم گفت:  تعداد واحدهای تولیدی تحت پوشش 380 مورد است که   مشمول استاندارد اجباری هستند.

هاشم علایی با بیان اینکه 274 واحد از این تعداد فعال است، افزود: تعداد فراورده‌های تولیدی این واحدها شامل 462 مورد است و در عین حال 71 استاندارد تشویقی نیز در واحدهای تولیدی داریم.

وی با بیان اینکه در راستای تحقق اصل 44 قانون اساسی، استاندارد یکی از نهادهای پیش‌رو محسوب می‌شود، گفت: 50 آزمایشگاه همکار و شرکت بازرسی به بخش خصوصی در سطح استان تفویض شده  و دو مورد مهم شرکت‌های بازرسی آسانسور بومی استان اردبیل نیز ایجاد شده است.

 علایی همچنین به فعالیت دو شرکت بازرسی  CNG اشاره کرد و گفت: از 50 آزمایشگاه، 14 مورد هم در تست آزمون  سی ان جی مخازن خودرو فعالیت دارند تا استفاده از این نوع سوخت کاملا ایمن برای مصرف‌کنندگان داشته باشیم.

 مدیرکل استاندارد استان اضافه کرد: همچنین 10 آزمایشگاه مرجع در داخل اداره کل در زمینه مصالح ساختمانی، مواد غذایی و کشاورزی، انگ فلزات گرانبها، تعیین عیار مصنوعات طلا، آزمایشگاه شیمیایی و کالیبراسیون داریم.

جعل کالا در بازار مشاهده نمی‌شود

مدیرکل استاندارد استان با اشاره به اجرای طرح «طاها» با هدف نظارت بر تولیدات وارداتی سایر استان‌ها گفت: طرح نظارت و هماهنگی کالاهای مشمول استاندارد اجباری با نمونه برداری از سطح بازار عرضه همراه است.

به گفته علایی در صورتی که کالایی فاقد استاندارد باشد با عرضه آن برخورد می‌شود چرا که هدف از این طرح بررسی تولیدات در سطح عرضه به ویژه تولیدات سایر استان‌ها است که آیا کالای مبدا با مقصد یکی است یا نه.

وی با تاکید به اینکه سال گذشته با 5 هزار واحد صنفی قرارداد منعقد شد، اضافه کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد در استان اردبیل واحدهای تولیدی مختلف و اصناف مختلف وضعیت قابل قبولی دارند و از جمله جعل علامت یا کالای غیر استاندارد مشاهده نمی‌شود.

علایی تاکید کرد: نظارت‌ها در وضعیتی انجام می‌شود که کل پرسنل ما 50 نفر است  و نیمی از آن‌ها طی سال‌های اخیر جذب شده‌اند و به غیر از اردبیل در شهرستان بیله سوار اداره استاندارد دایر است که دو شهرستان پارس آباد و بیله سوار را تحت پوشش قرار می‌دهند.

وی درباره شیوه استعلام شهروندان از اصالت علامت استاندارد تولیدات تصریح کرد: خود شهروندان نیز می‌توانند کد 10 رقمی درج شده زیر علامت استانداردی که بر روی کالا درج شده را به سامانه 10001517 ارسال کرده و وضعیت کالا را ارزیابی کنند.

نیازمند نهادینه سازی همیار استاندارد هستیم

مدیرکل استاندارد استان تاکید کرد: اشاعه استاندارد نیازمند کمک رسانه‌ها و مردم و سایر نهادهای اجرایی است. به همین دلیل موضوع همیار استاندارد مطرح شده و امید می‌رود با همکاری مردم و اصحاب رسانه این مقوله نهادینه‌سازی شود.

علایی معتقد است زمانی می‌توان به سطح مطلوبی از مصرف و تولید کالاهای استاندارد دست یافت که خود مردم مطالبه گر باشند و به همین دلیل در میز خدمت اداره کل نیز به مقوله توجه به استاندارد تاکید ویژه شده و به صورت هفتگی با حضور مستقیم در میز خدمت به سوالات مردم پاسخ داده می‌شود.

وی به برگزاری 162 جلسه در میز خدمت اشاره کرد و افزود: یکی از دلایل کسب رتبه نخست در جشنواره شهید رجایی نیز بهبود فضای کسب و کار و مسئولیت پذیری و پاسخگویی بوده است.

وی به یادآوری کسب رتبه اول در جشنواره شهید رجایی در بین دستگاه‌های اجرایی گفت: در شاخصه‌های عمومی دولت الکترونیک، مدیریت منابع انسانی، ارتقا بهره وری، ارتقا سلامت اداری، استقرار نظام مدیریت عملکرد، استقرار نظام مدیریت کیفیت و شاخصه‌های اختصاصی ارزیابی انطباق، استاندارد سازی، تائید صلاحیت و تبیین و اشاعه فرهنگ استاندارد توانستیم رتبه برتر را کسب کنیم.

علایی معتقد است هر کجا سطح آگاهی و حساسیت عمومی در مورد استاندارد بالا بوده، عملا کیفیت خدمات و تولید نیز افزایش یافته است و به همین دلیل ارتباط تنگاتنگ با مردم یکی از ضرورت‌های ارتقا استاندارد تولید است.

گفت و گو: ونوس بهنود

انتهای پیام/136/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon