شاخص اهدای عضو در سبزوار ۲ برابر میانگین کشوری/ عمل حسنه‌ای که فراگیر شد

شاخص اهدای عضو در سبزوار 2 برابر میانگین کشوری/ عمل حسنه‌ای که فراگیر شد

گروه استان‌ها ـ براساس آمار و ارقام، شاخص اهدای عضو به عنوان یک عمل حسنه و انسان‌دوستانه در سبزوار، ۲ برابر میانگین کشوری است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سبزوار، انتقال اعضای یک فرد به فرد دیگر برای نجات زندگی یا بهبود کیفیت زندگی وی اهدای عضو گفته می‌شود. اهدای عضو می‌تواند از افراد زنده یا از افراد مرگ مغزی و یا از افراد مرگ قلبی در شرایط خاص و با تجهیزات و تمهیدات ویژه انجام شود. پیوند موفق انسان به انسان سابقه‌ای نسبتا طولانی در زمینه مهارت‌های کاربردی دارد که این مهارت‌ها مدت‌ها پیش از تشخیص لزوم مراقبت‌های بعد از پیوند کشف شده‌اند.

 بر اساس آمار سالانه پنج تا هشت هزار مرگ مغزی در کشور رخ می‌دهد که تعداد 2500 تا 4 هزار نفر آنها قابل اهدا خواهند بود. خوشبختانه با فرهنگ‌سازی‌های مناسبی که در چند سال اخیر در کشور انجام شده آمار اهدا عضو سالانه رو به افزایش است. با توجه به افزایش چشمگیر اقدام پسندیده اهدا عضو در کشور در چند سال اخیر امید است با افزایش این عمل نیکو شاهد کاهش آمار فوتی ناشی از نرسیدن عضو پیوندی در کشور باشیم.

 شهرستان سبزوار یکی از شهرهای پیشرو در بحث اهدای عضو و تعداد داوطلبان به نسبت جمعیت است. شاخص اهدای عضو در این شهرستان 2 برابر میانگین کشوری است که این امر نشان دهنده فرهنگ سازی خوب و اهمیت پیدا کردن موضوع اهدای عضو در این شهرستان است.

افزایش داوطلبان به اهدای عضو

یک جوان 19 ساله سبزوار می‌گوید: من سال گذشته برای اهدای عضو داوطلب شدم و به عضویت خانواده بزرگ داوطلبان اهدا عضو پیوستم.

زهرا مشکانی با اشاره به هدف از انجام این کار اظهار داشت: یکی از راه‌های کوچکی که انسان پس از مرگ نیز می‌تواند به سایرین حیات ببخشید اهدای عضو است.

وی ادامه داد: در ابتدا که خانواده متوجه این اقدام من شدند ناراحت شدند اما پس از اینکه به حیات بخش بودن اعضای بدنم پس از مرگ به سایر انسان‌ها مطلع شدند مرا تحسین کرده و خود نیز برای دریافت کارت داوطلب اهدای عضو اقدام کردند.

مشکانی با بیان اینکه حیات و زندگی من پس از مرگم با اهدای عضو همچنان در این دنیا ادامه خواهد داشت، افزود: خوشبختانه در چند سال اخیر با فرهنگ سازی های خوبی که انجام شده است بسیاری از مردم برای اهدای عضو داوطلب شده اند که این امر بسیار کار زیبایی است.

زندگی پس از اهدای عضو

فرزند یکی از افرادی که اعضای بدنش اهدا شده است، می‌گوید: پدر من یک فرهنگی بود و سال 1393 اعضای بدنش به نیازمندان این حوزه اهدا شد.

محمد میهن دوست با بیان اینکه با نهادینه کردن فرهنگ اهدای عضو در کشور آمار اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی افزایش یافته است، اظهار داشت: پدرم پس از مرگ مغزی چند روز در کما بود و درنهایت با مشورت اعضای خانواده به این نتیجه رسیدیم که اعضای بدن پدرم به نیازمندان اهدا شود.

وی با بیان اینکه در سال های ابتدایی برای خانواده ها سخت بود که بخشی از وجود عزیزشان را اهدا کنند، افزود: با فرهنگ سازی های انجام شده، درحال حاضر افراد و خانواده ها مشتاق اهدا عضو به نیازمندان این حوزه هستند.

وی با تاکید به اینکه پدر من زنده است و روح ایشان در بیمارانی که اعضایشان به آنها اهدا شده، دمیده شده، عنوان کرد: اعضای بدن ایشان به نیازمندانی در شهرهایی به جز سبزوار اهدا شده و داغ از دست دادن پدر با دیدن زندگی بخشیدن به سایر افراد التیام می‌یابد.

شاخص اهدای عضو در سبزوار 2برابر کشور

رئیس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با بیان اینکه واحد پیوند اعضا سال 1385 در دانشگاه علوم پزشکی سبزوار شکل گرفت، گفت: تاکنون اعضای بیماران مرگ مغزی در این شهرستان به 404 بیمار نیازمند اهدا شده است.

علیرضا مسلم با بیان اینکه سال گذشته اعضای بدن 12 بیمار مرگ مغزی در این شهرستان با رضایت خانواده آنان به 48 بیمار نیازمند عضو اهدا شد، افزود: اعضای بدن این عزیزان نه تنها به نیازمندان شهرستان بلکه به نیازمندانی در سایر شهرستان‌ها نیز اهدا شد و زندگی دوباره را به افرادی بخشید.

وی با بیان اینکه شاخص کشوری اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی به ازای هر یک میلیون نفر 14 است، ادامه داد: این میزان در سبزوار حدود 2 برابر میانگین کشوری است.

وی با بیان اینکه تاکنون افزون بر 25 هزار کارت برای داوطلبان اهدای عضو در سبزوار صادر شده است، عنوان کرد: افرادی که تمایل دارند به خانواده بزرگ اهداکنندگان عضو بپیوندند می توانند به دانشگاه علوم پزشکی سبزوار یا سایت این دانشگاه مراجعه کنند.

انتهای پیام/281/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon