بیرجند| اهدای عضو نیازمند فرهنگ سازی و اطلاع رسانی است

بیرجند| اهدای عضو نیازمند فرهنگ سازی و اطلاع رسانی است

گروه استان‌ها- رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت با بیان اینکه دو سوم افراد که اعضای خانواده آنها دچار مرگ مغزی می‌شود رضایت به اهدای عضو ندارند گفت: آمار اهدای عضو در بیرجند پایین است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مهدی شادنوش ظهر امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار داشت: پیوند اعضا برای نوعی از درمان‌ها بسیار موثر و نجات بخش است در این مسیر مشارکت همه مراجع اجتماعی و علمای دینی می‌تواند موثر باشد.

وی گفت: در بعضی بیماری‌ها چاره‌ای جز اینکه بیمار پیوند عضو انجام دهد نداریم به عنوان مثال کسی که کارایی قلبش بسیار پایین آمده و بیمار درد زیادی متحمل می‌شود باید اهدای عضو داشته باشد.

 رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت افزود:کشور ما به همت اساتید توانمند که در دنیا وجود دارد صاحب نام در پیوند اعضا است اما این اطلاع رسانی در کشور کمتر بوده و مردم در جریان نیستند که اگر بیماری داشتند که دچار مرگ مغزی است در چنین شرایطی به جای اینکه اعضا به خاک سپرده شود می‌توانند هشت خانواده را از مرگ و درد و رنج نجات دهند و باید این کار در کشور اطلاع رسانی شود.

شادنوش بیان کرد: در سال‌های اخیر علمای اهل سنت هم اجازه پیوند اعضا را صادر کردند و مشارکت اهل سنت را نیز این امر حیاتی داریم. کسانی که در جامعه نفوذ دارند مانند بازیگران، فوتبالیست‌ها و غیره باید به این کار خیر وارد شوند و اطلاع‌رسانی کنند.

وی عنوان کرد: امروز وضعیت اهدای عضو نسبت به 20 سال قبل بهتر است اما راه نرفته زیادی داریم و در دو سوم افراد مرگ مغزی خانواده‌ها رضایت به اهدای عضو ندارند چرا که اطلاعات آنها در این راستا کم است و باید اطلاع رسانی شود.

 رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت افزود: آمار اهدای عضو در بیرجند پایین است اما امیدواریم امکان اهدای پیوند در بیرجند فراهم شود که دوستان منتظرند کرونا کمتر شود و آمادگی دارند بخش پیوند داخل استان راه‌اندازی کنند. استانداری، شورای شهر و حوزه علمیه همه باید پای کار بیایند و در جهت اطلاع رسانی برای اهدای عضو تلاش کنند.

شادنوش تصریح کرد: مکانیسم علمی قلب عضو شگفت انگیزی است که قدرت خداوند در آن مشخص است. 99 درصد مرگها، مرگ قلبی است و یک درصد مرگ مغزی است و مردم باید بدانند مرگ مغزی چیست چراکه در زمان حادثه نمی‌توانیم اطلاعات علمی به خانواده فردی که مرگ مغزی می‌شود داشته باشیم.

وی افزود: پیوند اعضا از دستاوردهای انقلاب اسلامی است و تا قبل سال 68 اگر کسی دچار مرگ مغزی می‌شد باید به انگلیس مراجعه می‌کرد که پول زیادی هزینه می‌شد و  95 درصد مردم فوت می‌کردند.

انتهای پیام/254/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon