سومین مرکز موبایل سنتر اصفهان با هدف کاهش مصرف اعتیاد آغاز به کار می‌کند

سومین مرکز موبایل سنتر اصفهان با هدف کاهش مصرف اعتیاد آغاز به کار می‌کند

گروه استان‌ها-معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان گفت: سومین مرکز موبایل سنتر در حال راه اندازی است که امید است در هفته بهزیستی از این فعالیت رونمایی شود.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، سمیه کریمی ظهر امروز  در جمع خبرنگاران، با اشاره به رویدادهای هفته مبارزه با مواد مخدر، اظهار داشت: در سال 1967 مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای داشتن جهانی عاری از مواد مخدر روز 26 ژوئن را به عنوان روز جهانی مواد مخدر نام‌گذاری کرد.

وی افزود: امسال در ایران از 30 خرداد تا 6 تیر به عنوان هفته مبارزه با مواد مخدر نام‌گذاری شده و همه فعالیت‌هایمان به سمت و سویی می‌رود که بتوانیم آگاه سازی و اطلاع رسانی را برای جامعه هدف که شامل مردم عادی، خانواده‌ها، نوجوانان و جوانان است در زمینه پیشگیری از مواد مخدر داشته باشیم.

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه سازمان بهزیستی در حوزه پیشگیری از شیوع استفاده از مواد مخدر نیز فعالیت می‌کند، گفت: تمام تلاش بهزیستی برداشتن گام‌های موثر برای پیشگیری از اعتیاد است تا سلامت روان و اجتماعی جامعه را رقم بزند.

وی تصریح کرد: سازمان بهزیستی در 3 سطح پیشگیری از اعتیاد فعالیت دارد که شامل پیشگیری اولیه، ثانویه و ثالثیه است و در هر مرحله اقدامات خاص خود را در این راستا انجام می‌دهد.

کریمی ادامه داد: در پیشگیری اولیه تمام تلاش در انتشار اطلاعات است که بتوانیم مردم را از خطرات و پیامدهای استفاده از مواد مخدر آگاه کنیم، به این امید که خانواده‌ها بیشتر مراقب باشند و افراد را از مصرف مصون کنند.

وی با اشاره به پیشگیری ثانویه، اظهار داشت: در این پیشگیری به دنبال شناسایی افراد درگیر مصرف مواد مخدر هستیم تا کارهایی برایشان انجام بدهیم و به سمت درمان هدایتشان کنیم.

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان خاطرنشان کرد: در پیشگیری ثالثیه، افراد درگیر مواد مخدر را که آسیب جدی دیدند در کاهش آسیب‌شان اقدامی انجام دهیم.

وی افزود: 55 مرکز درمانی و بازتوانی سرپایی در استان فعال هستند که در این مراکز به دنبال درمان با دارو با کمک روانشناس و مددکار هستیم برای افرادی که امکان بستری به لحاظ سبک زندگیشان ندارند.

کریمی با اشاره به وجود 87 مرکز اقامتی در استان اصفهان، اظهار داشت: در این مراکز افراد به مدت 21 روز اقامت می‌کنند و این زمان به میزان 3 بار قابل تمدید است و تلاش بر این است که افراد با استفاده از شیوه‌های پرهیز مدار به سمت بهبودی حرکت کنند.

وی ادامه داد: در مراکز اقامتی از مصرف دارو خودداری می‌شود و افراد خود معرف هستند و خودشان با علاقه‌ای که به درمان دارند، مراجعه می‌کنند.

کریمی تصریح کرد: استان اصفهان به عنوان نخستین استان در تشکیل مراکز تی.سی در کشور اقدام به الگوی جامع درمان کرد و سال گذشته در اصفهان نخستین مرکز کشوری کلید خورد و فعالیت خود را شروع کرد.

وی افزود: دستاورد 20 ساله از تمام روش‌های درمانی در طرح جامع درمان در نظر گرفته شده که تمام فعالیت‌های سازمانی در یک مرکز انجام می‌شود به اینصورت زمانی که فرد وارد می‌شود در بدو ورود سم زدایی اتفاق می‌افتد و به مدت 4 ماه به روش پرهیز مدار کمک به درمان فرد معتاد و پاکسازی کامل مواد از بدن شخص می‌شود.

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه در کنار درمان بیماران معتاد باید اقدامات دیگری صورت بگیرد، گفت: فعالیت‌هایی برای اشتغال، بازگشت به اجتماع، ارتباط با خانواده و غیره به صورت یک اقدام مددکارانه صورت می‌گیرد که فرد با توانمندی کامل از مرکز خارج شود.

وی ادامه داد: یک مرکز توانمندسازی برای زنان و یک مرکز توانمندسازی برای مردان در استان اصفهان داریم که در جای دیگر درمان می‌گرفتند و سپس به این مراکز ارجاع داده می‌شدند و تعدادی از آنها خارج شدند و تعدادی هنوز در مرکز هستند.

کریمی خاطرنشان کرد: دیگر فعالیت مرتبط با این حوزه، خدمت کاهش آسیب به گروه معتادان منفک شده از جامعه است و درصدد جلب اعتماد آنان و آوردن به بدنه درمان هستیم.

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به خدمات تیم‌های سیار، اظهار داشت: 2 تیم سیار در پاتوق‌ها، 5 تیم سیار وابسته به مراکز بهزیستی در مناطق پرخطر و 5 تیم سیار غیر وابسته اقدام به خدمت رسانی به معتادان می‌کنند.

وی افزود: در سال 97 دو موبایل سنتر برای کمک به معتادان در شهرستان لنجان و خمینی شهر آغاز به کار کرد، در این طرح یک ون مجهز به تجهیزات لازم و وعده غذایی برای افراد در معرض آسیب که از جامعه منفک شده‌اند خدمات می‌دهد.

کریمی ادامه داد: سومین مرکز موبایل سنتر در حال راه اندازی است که امید است در هفته بهزیستی از این فعالیت رونمایی شود و به افراد ساکن در شهرستان‌های برخوار، شاهین شهر و شمال شهر خدمات داده می‌شود.

وی گفت: از 2 کانکس در هفته بهزیستی رونمایی می‌شود و با نوع دیگری از فعالیت در خدمت جامعه هدف خواهد بود.

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان خاطرنشان کرد: نباید بگذاریم موضوعی اتفاق بیفتد و بعد به دنبال درمان باشیم چرا که پیشگیری مقدم بر درمان است و با آموزش به موقع و در زمان مناسب می‌توان فرد را از عواقب مصرف مواد مخدر آگاه کرد و از صرف هزینه‌های سنگین خودداری کرد.

وی تصریح کرد: آموزش‌های پیشگیری را می‌توان در حالات اجتماع محور از جمله جوانان، نوجوانان، زنان محله، گروه ورزشی، کارکنان یک شرکت و غیره وارد کرد تا افراد بیشتری آموزش ببینند.

کریمی افزود: در سال گذشته، 950 خدمت گیرنده مرد  و 270 خدمت گیرنده زن از از 2 موبایل سنتر خدمات گرفتند.

انتهای پیام/166/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon