خانواده‌ها با این روش به نظارت بر ثبت‌نام دانش‌آموزان کمک کنند

خانواده‌ها با این روش به نظارت بر ثبت‌نام دانش‌آموزان کمک کنند

مدیرکل پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش گفت:‌والدین می‌توانند با مراجعه به سامانه شکایات آموزش‌ و پرورش بر فرآیند ثبت‌نام دانش‌آموزان نظارت کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، فصل تابستان که از راه می‌رسد حکایت دغدغه خانواده‌ها به ویژه آنهایی که چند فرزند دانش‌آموز دارند، برای ثبت‌نام در مدارس دولتی و غیر دولتی آغاز می‌شود و گاه ثبت‌نام دانش‌آموزان تمام انرژی و وقت پدر و مادر را به خود اختصاص می‌دهد.

 البته اگر فرزند شما یک دانش‌آموز معمولی و خودتان هم از خانواده کاملاً معمولی باشید، مسیر آسانی را برای ورود به انواع مدارس خاص ندارید! دسته‌بندی مدارس به انواع مختلف از غیردولتی تا نمونه دولتی، شاهد، تیزهوشان و هیئت امنایی دردسر مضاعفی را برای خانواده‌ها رقم زده است و گاه تلاش‌هایی البته با صرف هزینه‌های بالا برای قبولی در آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی شکل می‌گیرد.

سال گذشته در گزارش‌هایی که از والدین دانش‌آموزان دریافت می‌کردیم،  مشکلات ثبت‌نام در مدارس بسیار پررنگ بود و حتی مدارس دولتی که در محدوده محل زندگی خانواده‌ها قرار داشتند با این جمله که "جا نداریم" از ثبت‌نام دانش‌آموزان در همان محدوده هم سر باز می‌زدند.

خانواده‌ها معتقدند، آموزش‌وپرورش در بحث محدوده‌بندی ثبت‌نام بیش از حد حساسیت نشان داده و به اصطلاح "مته به خشاش می‌گذارد" و در شرایطی که مدرسه ظرفیت دارد و جزو مدارس برتر منطقه هم نیست از ثبت‌نام ممانعت می‌کنند و می‌گویند خارج از محدوده ما هستید. "جا نداریم" هم اصطلاح رایج بین مدیران مدارس است تا خانواده‌ها را از اصرار در ثبت‌نام منصرف کنند، ستاد‌های ثبت‌نام نیز مشکلات را حل نمی‌کنند و خانواده‌ها پس از چندین بار رفت‌وآمد به مدرسه و ستاد ثبت‌نام سرانجام خسته شده و به مدرسه‌ای که برای آن‌ها تکلیف شده است، راضی می‌شوند.

موضوع دیگر که از سوی خانواده‌ها مطرح می‌شود این است که، چرا در ستاد‌های ثبت‌نام از تکریم ارباب رجوع که در دستورالعمل‌های ابلاغی برآن تاکید می‌شود، خبری نیست. اگر قرار است به خانواده‌ها تکلیف کنیم که کدام مدرسه را باید انتخاب کنند حداقل برای همراهی آن‌ها اندک تلاشی از سوی مسئولان ستاد‌های ثبت‌نام انجام شود تا خانواده‌ها بپذیرند که به چه دلایلی امکان ندارد در مدرسه‌ای که متقاضی آن هستند ثبت‌نام کنند و با این ادبیات که "مشکل خودتان است" به آن‌ها پاسخ داده نشود.

در همین رابطه زهرا مظفر مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش درباره نظارت بر فرآیند ثبت‌نام دانش‌آموزان اظهار کرد: وظیفه اصلی اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش نظارت بر فرایند ثبت‌نام و توجه به حقوق والدین و دانش‌آموزان است بر همین اساس همزمان با آغاز فصل ثبت‌نام تهمیداتی را اندیشیدیم و کارگروه نظارتی استان‌ها براساس کمیته سلامت اداری و مقابله با فساد در راستای تکریم حقوق والدین تشکیل شده است.

هشت هزار بازرس روند ثبت‌نام را رصد می‌کنند

وی افزود: هشت هزار نفر در سطح مناطق، استان‌ها و حوزه ستادی وزارت آموزش و پرورش آماده حضور در مدارس و رصد و ارزیابی فرایند ثبت‌نام دانش‌آموزان هستند تا کار ثبت‌نام به ویژه برای دانش‌آموزان ورودی پایه‌های اول، هفتم و دهم تسهیل شود.

ثبت‌نام دبیرستانی‌ها از مرداد

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش گفت: آغاز فرایند ثبت‌نام از اول تیرماه برای دوره متوسطه اول است، امسال به دلیل بیماری کرونا شاهد تأخیر در برگزاری امتحانات پایه دوزادهم بودیم که تا 17 تیرماه ادامه دارد بنابراین ثبت‌نام دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم از مرداد آغاز می‌شود و کار ثبت‌نام دانش‌آموزان دوره ابتدایی هم از هفته دوم خرداد آغاز شده است.

مظفر ادامه داد: در بحث ثبت‌نام تأکید شده است پروتکل‌های بهداشتی حتماً رعایت شود یعنی با اختصاص شماره به والدین، تعیین وقت و نوبت‌بندی از ازدحام اولیا در مدارس جلوگیری شود همچنین شرایط ثبت‌نام باید سهل و آسان و در کمال آرامش و امنیت خاطر باشد.

والدین چگونه بر روند ثبت‌نام نظارت کنند؟

وی با اشاره به اینکه از والدین می‌خواهیم بر امر ثبت‌نام نظارت کنند تا این کار به درستی انجام شود، متذکر شد: براساس ماده 30 آیین‌نامه اجرایی هرگونه مصاحبه و اخذ هزینه به‌جز هزینه بیمه و کتاب در هنگام ثبت نام ممنوع است همچنین براساس ماده 31 آئین‌نامه اجرایی، خانواده‌ها باید با رعایت محدوده‌بندی مدارس برای ثبت‌نام مراجعه کنند، برای رعایت ساماندهی نیروی انسانی و تراکم کلاس‌های درس حتماً باید محدوده‌بندی مدارس رعایت شود.

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: برخی خانواده‌ها محدوده ثبت‌نام دیگری داشتند و مدرسه نزدیک محل سکونت در محدوده موردنظر قرار ندارد که راهکاری برای آن اندیشیده شده است. در ماده 31 آیین‌نامه اجرایی اولویت ثبت‌نام را به خانواده‌هایی می‌دهد که در نزدیک‌ترین محل سکونت به مدرسه هستند و اگر در محدوده قرار نگرفتند، باید به ستادهای ثبت نام مستقر در مدارس مراجعه و با ارائه مستنداتی مبنی بر اینکه منزل آنها آنجاست، نامه مکتوبی را دریافت و در نزدیک‌ترین مدرسه محل سکونت ثبت‌نام کنند؛ توصیه ما این است دانش آموزان ابتدایی از سرویس استفاده نکنند و کمترین تردد را داشته باشند بنابراین رعایت محدوده بندی بسیار اهمیت دارد.

خانواده‌ها مشکلات ثبت‌نام را به دو طریق گزارش دهند

مظفر ادامه  داد: خانواده‌ها می توانند با مراجعه به سامانه شکایات وزارت آموزش و پرورش به آدرس http://shekayat.medu.ir/ شکایات خود را ثبت کنند؛ رعایت حقوق شهروندان و تکریم اولیا بسیار اهمیت دارد و اگر خانواده‌ها در مدرسه‌ای برای ثبت‌نام دچار مشکل شدند از چند طریق می‌توانند اطلاع رسانی کنند.یعنی خانواده‌ها اگر از تمام مدارس دولتی، خاص و غیر دولتی شکایتی مبنی بر اخذ وجه یا عدم رعایت محدوده ثبت نام دارند از طریق سامانه شکایات به آدرس http://shekayat.medu.ir/ مراجعه کنند و  با احراز هویت ثبت شکایت کنند که طی 7 تا 10 روز پاسخ اقناع کننده‌ای به آن می‌دهیم.

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش با اعلام اینکه امسال در سامانه ثبت شکایات دو لینک ایجاد کردیم که یکی مربوط به گزارش‌های مردمی است و هویت فرد گزارش دهنده را مشخص نمی‌کند، گفت: به دلیل دغدغه‌ای که والدین دارند که اگر شکایتی از مدرسه دارند و نمی خواهند هویت شخصی خود را فاش کنند این شیوه فقط جنبه اطلاع رسانی دارد، هر روز گزارش‌ها را رصد و در نهایت برررسی و رفع مشکل می‌کنیم.

وی افزود:‌ لینک دیگر نظارت همگانی بر ثبت‌نام بوده و برای همه والدین قابل دسترسی است، با ورود به آن و ثبت اطلاعات مدرسه چون با سامانه سناد لینک است اطلاعات مدرسه رویت می‌شود و می‌توانند فرمی را با هفت شاخص تکمیل کنند تا در نهایت فرایند ثبت‌نام مدرسه را با نظارت والدین رصد کنیم و از این طریق شرایط مطلوبی را برای والدن و دانش‌آموزان فراهم کنیم.

وی که در یک برنامه رادیویی سخن می‌گفت، در پایان گفت: دانش آموزان میان‌پایه نیازی به مراجعه حضوری ندارند و می‌توانند از طریق مدرسه به‌صورت سیستماتیک به پایه بعدی منتقل شوند مگر اینکه محل سکونت آنها عوض شده باشد و بخواهند مدرسه را جا به جا کنند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon