گزارش| فرش قرمز هرمزگانی‌ها برای کرونا/ سناریو عادی‌انگاری ‌به علوم پزشکی ‌رسید

گزارش| فرش قرمز هرمزگانی‌ها برای کرونا/ سناریو عادی‌انگاری ‌به علوم پزشکی ‌رسید

گروه استان‌ها-مسئله عادی انگاری وضعیت کرونایی استان هرمزگان دیرهنگامی است از سوی مسئولان کشوری آغاز شده و این موضوع به مسئولان استان از جمله رئیس دانشگاه علوم پزشکی سرایت کرده و وی در نشستی‌خبری از خبرِ خوش کاهش آمار فوتی‌ها و بستری سخن گفت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، این روزها سناریو عادی‌انگاری هرمزگان درباره کرونا، تنها به نام نبردن آن توسط مقامات رده بالای کشوری در بین استان‌های قرمز، یا تظاهر استاندار به موثر بودن تعطیلی سه روزه اخیر، ختم نمی‌شود و اکنون رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم از کم شدن آمار فوتی‌ها و قرار داشتن در وضعیت بهتر، ابراز خرسندی دارد.

درحالی که دکتر فرشیدی در نشست ویدئو کنفرانس اخیر با خبرنگاران، آمار جان باختگان را رو به کاهش خواند، چندین ساعت بعد اعلام شد که 10 نفر دیگر جان خود را از دست داده‌اند و این آمار از مرز 200 نفر رد شد.

حتی با نگاهی اجمالی به آمار اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، می‌توان فهمید که در مجموع شرایط استان کماکان قرمز و بحرانی است در حالی که مسئولین در تلاش‌اند تا شرایط را عادی جلوه دهند.

بطور مثال طبق آمار بیمارانی که از تاریخ 30 خرداد تا روز گذشته، در بخش ICU بستری شده‌اند، یک افزایش بیش از 4 برابری داشته است که اکنون 71 نفر در این بخش بستری و تعداد 31 نفر از آن‌ها وضعیت وخیمی دارند.

با توجه افزایش قابل توجه شمار بیماران بدحال در ICU، همچنان آمار فوتی‌های هرمزگان رو به کاهش نمی‌رود و تنها اکتفا کردن به آمار 7 نفر فوتی در یک روز(حتی با وجود جان‌باختن نوزاد 11 ماهه) نشان‌دهنده عادی شدن و وضعیت بهتر شرایط استان نمی‌باشد.

همچنین دکتر فرشیدی در نشست خبری اخیر، از ثابت بودن آمار بیماران بستری و اینکه این نشانه‌ای خوب می‌باشد، سخن گفت؛ در حالی که باز هم با نگاهی به آمار از تاریخ 29 خرداد تا کنون، درمی‌یابیم که شمار بیماران بستری بیش از دو و نیم برابر شده است و اکنون 506 نفر بستری می‌باشند.

بروز علائم شدید در مبتلایان، از روز هشتم به بعد بیماری اتفاق می‌افتد 

با توجه به افزایش افسارگسیخته مبتلایان در استان طی هفته گذشته، احتمالا شاهد روند افزایشی تعداد افراد بستری و بدحال نیز خواهیم بود.

در این رابطه متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: از زمانی که فرد به ویروس آلوده شده تا زمانی که علائم ظاهر شود، حداقل 1 تا 2 روز و تا حداکثر یک ماه طول می‌کشد، که به طور متوسط این زمان، یک تا دو هفته می‌باشد.

دکتر پریوش داوودیان در خصوص بروز علائم شدید افزود: عموماً وخامت شرایط و بروز علائم با شدت بالا از روز هشتم تا دهم به بعد بیماری اتفاق می‌افتد.

وی پیرامون علت بروز علائم شدید تصریح کرد: همه افرادی که با ویروس و فرد آلوده در تماس هستند، مبتلا می شوند اما بروز علائم به یک‌سری از فاکتورها نظیر سن و وجود بیماری زمینه‌ای بستگی دارد.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری هرمزگان ادامه داد: افراد مسن و دارای بیماری زمینه‌ای شانس مبتلا شدن به فرم های شدید این بیماری را بیشتر دارند اما به دلیل افزایش بیش از حد بیماری، در افراد سالم و کم‌سن هم علائم شدید و حتی مرگ‌و‌میر را مشاهده می‌کنیم.

دکتر داوودیان ضمن اشاره به ناشناخته بودن سازوکار ویروس کرونا، تاکید کرد: بروز علائم شدید و مرگ‌و‌میر، به حجم وارد شده ویروس به بدن هر فرد و ژنتیک آن نیز بستگی دارد و در مجموع معلوم نمیباشد که هر فرد در صورت مبتلا شدن، علائم خفیف یا شدید بروز دهد.

ممکن است علائم بهبود یافته بیماری برگردد؟ 

دکتر داوودیان در این رابطه اظهار کرد: در افرادی که به کرونا مبتلا شده‌اند و علائم در آن‌ها بروز کرده، ما ترجیح می‌دهیم که به پزشک مراجعه کرده و درمان ضد ویروس برای‌شان انجام شود.

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ادامه داد: مبتلایانی که علائم ندارند و به نوعی فهمیده‌اند که مبتلا هستند، یا افرادی که 1-2 روز علائم خفیف در آن‌ها بروز کرده و بعد خوب می‌شوند، درمان دارویی احتیاج ندارند و به مدت 2 هفته در خانه استراحت کند و قرنطینه شوند.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری هرمزگان تاکید کرد: ولی این بیماران باید حواس‌شان به بازگشت علائم بیماری باشد چرا که مجددا علائم می‌تواند ظاهر شود، که حتی در برخی موارد شدیدتر بوده است.

ادامه روند افزایش مبتلایان به کرونا در هرمزگان و استناد به این موضوع که بروز علائم شدید و حاد معمولا در روزهای هشتم به بعد بیماری اتفاق می‌افتد، نشان دهنده افزایش احتمالی آمار بستریان در روزهای آتی است.

شاید فشار‌های وارد شده به مسئولین دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، آنان را هم مجبور به عادی جلوه دادن آمار مبتلایان و جانباختگان کند و به بهتر شدن وضعیت نیز تظاهر کنند، اما مردم همچنان از وضعیت بحرانی موجود باید آگاه باشند چرا که ادامه این روند، وقوع فاجعه بزرگی را برای استان فراهم می‌کند.

گفته‌ی دکتر فرشیدی در نشست خبری اخیر مبنی بر اینکه بحث قرنطینه دو هفته‌ای مطرح نیست، باز هم نشان دهنده سیاست‌های عادی‌انگاری وضعیت قرمز استان هرمزگان می‌باشد چرا که طبق تاکید مسئولان کشوری و استانی، چرخ تولید و اقتصاد در هرمزگان نباید بایستد.

اما کتمان کردن شرایط قرمز هرمزگان و عدم اعمال محدودیت‌های ویژه و توجیه کردن مسئولین، نه تنها به کنترل شرایط کمکی نمی‌کند بلکه باعث بی‌توجهی بیشتری از سوی مردم به وضعیت کرونا در استان می‌شود.

با این وجود امید است مردم استان، با رعایت کردن اصول بهداشتی و استفاده از ماسک، برگزار نکردن مراسمات و مهمانی و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، مانع بدتر شدن وضعیت بحرانی کرونا در استان شوند.

گزارش از سمانه جیشی

انتهای پیام/868/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon