مطالبه مردم بخش چترود استان کرمان از مسئولان؛ چرا این بخش معین توسعه اقتصادی ندارد؟

مطالبه مردم بخش چترود استان کرمان از مسئولان؛ چرا این بخش معین توسعه اقتصادی ندارد؟

گروه استان‌ها- بخش چترود ششمین بخش پرجمعیت استان کرمان است که متاسفانه برنامه‌ای برای توسعه اقتصادی آن وجود ندارد مسئولان روزمرگی را دنبال می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، بخش چترود یکی از بخش‌های شهرستان کرمان در فاصله حدود 40 کیلومتری شمال غرب این شهر و در مسیر جاده ترانزیتی کرمان - زرند قرار گرفته است، تنها درآمد بخشی از مردم در این منطقه از کشاورزی است و تعدادی از جوانان نیز برای اشتغال به کرمان در رفت و آمد هستند و یا در معادن ذغالسنگ کار طاقت‌فرسا انجام می‌دهند.

با احداث بزرگراه کرمان - راور - دیهوک و تغییر مسیر خودروهای عبوری از شهر چترود، کسبه و اصنافی هم که در مرکز شهر با فروش کالا و خدمات ارتزاق می‌کردند با چالش جدی روبه‌رو شده و حالا نه تنها که شهرشان ورودی مستقل ندارد بلکه درآمدشان هم کاهش جدی پیدا کرده است.

مردم روستاها و شهرهای بخش چترود سال‌ها با وعده مسئولان این خیال را در سر می‌پرورانند که مانند سایر بخش‌ها و مناطق استان کرمان بخش‌شان دارای معین اقتصادی می‌شود و حالا که از دولت کاری برای توسعه بر نمی‌آید لااقل بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران آنها را برای رسیدن به توسعه کمک می‌کند.

حجت‌الاسلام حبیب‌الله مختارآبادی امام جمعه کاظم‌آباد با اشاره به اینکه طرح معین‌های اقتصادی از زمان رزم‌حسینی استاندار سابق کرمان آغاز و مقرر شد که بخش‌های مختلف برای توسعه، معین اقتصادی داشته باشند اظهار داشت: قرار بود شرکت فولاد بوتیا به‌عنوان معین اقتصادی بخش چترود معرفی شود اما تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه در شهرستان کرمان تقریبا تمام بخش‌ها معین اقتصادی دارند و کارهای خوبی در بخش‌های شهداد، راین و گلباف انجام شده است گفت: متاسفانه با توجه به ظرفیت‌هایی که وجود دارد هیچ بنگاه اقتصادی از بخش چترود برای توسعه حمایت نکرده است.

امام جمعه کاظم‌آباد با اشاره به اینکه این موضوع با تمام مسئولان و دو نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در میان گذاشته شده و در جلسات مختلف هم تذکر می‌دهیم افزود: شرکت فولاد بوتیای ایرانیان در محدوده بخش چترود واقع شده است و انتظار می‌رود با توجه به اینکه بخش چترود مشکلات زیادی دارد این شرکت به کمک مردم بیاید.

مرتضی ملکوتی دهیار روستای سرآسیاب شش نیز با بیان اینکه ظرفیت‌های زیادی در روستا برای توسعه مشاغل خانگی وجود دارد اما نیاز است این افراد حمایت شوند خاطر‌نشان کرد: دو هزار و 340 نفر جمعیت روستای سرآسیاب شش است از نظر دولت افرادی که بیمه باشند بیکار محسوب نمی‌شوند اما حدود 200 جوان بیکار در روستای ما بیکار هستند که یک معضل اجتماعی است.

حجت‌الاسلام علی زمانی امام جمعه چترود نیز بیان کرد: قرار دادن معین اقتصادی برای توسعه مناطق مختلف استان اقدام بسیار خوبی بود که توسط رزم‌حسینی استاندار سابق کلید خورد اما پیگیری نشد و یا حداقل مردم بخش چترود از این طرح خوب محروم ماندند.

وی با بیان اینکه به هر کدام از مسئولان که می‌گوییم کسی پاسخگو نیست و بخش چترود با تمام ظرفیت‌هایی که دارد متاسفانه مغفول مانده است تاکید کرد: تعیین معین توسعه اقتصادی برای بخش چترود امروز مطالبه عمومی مردم است و در جلسه‌ای نیست که از ما سوال نکنند.

به گزارش تسنیم محمدرضا حاج‌غنی بخشدار چترود نیز با اشاره به اینکه از زمانی که به‌عنوان بخشدار چترود معرفی شده‌ام این موضوع را پیگیری کرده‌ام گفت: نخستین درخواست من از نمایندگان و مسئولان همین تعیین معین اقتصادی برای بخش چترود بوده است و امیدوارم پیگیری شود.

وی با بیان اینکه با شرکت فولاد بوتیا صحبت‌هایی شده اما هنوز اعلام آمادگی نکرده است افزود: یکی از دلایل عدم همکاری فولاد بوتیا این است که هنوز کارخانه به‌طور کامل راه‌اندازی نشده و می‌گویند پروانه بهره‌برداری نگرفته‌ایم که سود شرکت مشخص باشد.

بخشدار چترود اظهار داشت: به هر حال هر کارخانه یک مسئولیت اجتماعی در برابر مردم منطقه محدوده فعالیت خود دارد که امیدواریم به‌زودی عملیاتی شود، کارهایی هم شرکت فولاد بوتیا برای بخش چترود انجام داده اما مورد رضایت مردم نیست.

ثارالله انکوتی عضو شورای اسلامی روستای ده‌زیار نیز با اشاره به اینکه متاسفانه بخش چترود در سال‌های گذشته نسبت به سایر مناطق شهرستان کرمان در زمینه‌های مختلف کمتر رشد داشته است تصریح کرد: با ابراز تاسف باید بگویم که هیچ طرح کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای توسعه منطقه چترود وجود ندارد و یا لااقل مردم از آن بی‌اطلاع هستند.

وی با بیان اینکه توسعه در استان کرمان به‌ویژه در شهرستان کرمان متوازن نیست گفت: بخش چترود به فاصله نزدیکی حدود 30 کیلومتری تا شهر کرمان کمتر مورد توجه مسئولان قرار گرفته و شاید مسئولان این منطق را دنبال می‌کنند تا مردم برای استفاده از امکانات و نیازهای خود به شهر کرمان در رفت و آمد هستند.

عضو شورای اسلامی روستای ده‌زیار با اشاره به عدم وجود امکانات ورزشی مناسب در بخش چترود به‌ویژه در روستای ده‌زیار افزود: تاسیسات ورزشی نیز که بنا شده بیشتر توسط خیرین بوده و دولت کمتر در بخش چترود هزینه کرده است.

وی با بیان اینکه معمولا با اجرای هر طرح اقتصادی از صنعتی و کشاورزی در بخش چترود مخالفت می‌شود عنوان کرد: قرار گرفتن بخش چترود بر روی سفره‌های آب زیرزمینی و چاه‌های تامین آب شهرستان زرند باعث شده که با اخذ مجوزهای مختلف سرمایه‌گذاری در بخش با چالش روبه‌رو شویم.

انکوتی با اشاره به ظرفیت‌های روستای ده‌زیار اظهار داشت: روستای ده زیار در ابتدای اجرای طرح معین‌های اقتصادی در استان کرمان به‌عنوان روستای پایلوت اقتصاد مقاومتی معرفی شده است اما هیچ کار مطالعاتی و تحقیقاتی برای روستایی که نان خانگی آن امروز در کشور مطرح بوده و با نام " نان ده‌زیار" شهرت دارد انجام نشده است.

وی با بیان اینکه کارهای فرهنگی زیادی در بخش چترود انجام می‌شود که بعضی از آنها سابقه دیرینه داشته و در سطح کشور بی‌نظیر است گفت: در روستای ده‌زیار هر ساله شاهد برگزاری سوگواره ملی تعزیه با حضور اساتید، پیشکسوتان و گروه‌های برگزیده آیین سنتی تعزیه‌خوانی که ثبت ملی است، هستیم  و این روستا امکان تبدیل شدن به روستای گردشگر‌پذیر مذهبی را دارد که متاسفانه حمایت نمی‌شود.

علی بابایی فرماندار شهرستان کرمان نیز با اشاره به اینکه معین‌های اقتصادی ساختار اداری و دولتی ندارند که بتوان آنها را اجبار به کاری کرد افزود: معین‌های اقتصادی بخش خصوصی هستند و ما به تناسب نزدیکی آنها به هر منطقه تقاضا می‌کنیم که در توسعه مناطق مشارکت کنند.

وی تصریح کرد: نوع مشارکت نیز متفاوت است هم می‌شود در سرمایه‌گذاری از این بنگاه‌ها مشارکت گرفت و هم بر اساس امکاناتی که دارند از آنها کمک فکری و مطالعاتی بگیریم، در بخش چترود قبلا با شرکت فولاد بوتیا صحبت کرده بودیم که به‌عنوان معین توسعه اقتصادی همکاری کند و این شرکت قبول کرده است.

فرماندار شهرستان کرمان با بیان اینکه تفاهم‌نامه همکاری هم آماده شده است گفت: تغییراتی در مدیریت این شرکت اتفاق افتاد که باعث تاخیر در امضای تفاهم‌نامه شده است، چندین جلسه با مدیران مختلف شرکت در فرمانداری شهرستان کرمان و هم در محل کارخانه برگزار شده و پیگیر موضوع بوده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه مطالعات شرکت در ارتباط با بخش چترود انجام شده است و یک طرح روستای سبز نیز توسط شرکت بوتیا با همکاری دانشگاه صنعتی شریف تهران در حال پیگیری است افزود: موسسه خیریه‌ای نیز برای فعالیت اقتصادی در تعدادی از روستاهای بخش چترود اعلام آمادگی کرده و بسیار پیگیر است که در صورت قطعی شدن اطلاع‌رسانی خواهد شد.

انتهای پیام/511/ح

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon