از گوشه و کنار آذربایجان شرقی| از توسعه باغات پسته در مرند تا اجرای طرح کاروان سلامت در روستاهای محروم

از گوشه و کنار آذربایجان شرقی| از توسعه باغات پسته در مرند تا اجرای طرح کاروان سلامت در روستاهای محروم

گروه استان‌ها - دفتر خبرگزاری تسنیم در آذربایجان‌شرقی در طول روز تازه‌ترین اخبار را در قالب از گوشه‌ و کنار استان منعکس می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، در بسته خبری پیش‌ِرو بخشی از اخبار گوشه‌ و کنار استان آذربایجان شرقی گردآوری شده و در اختیار خوانندگان و مخاطبان خبرگزاری تسنیم قرار گرفته است.

آغاز ثبت نام فعالیت‌های تابستانی مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان آذربایجان شرقی

علی بینش، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان آذربایجان شرقی از آغاز ثبت نام فعالیت ویژه تابستان در مراکز فرهنگی هنری کانون خبر داد و اظهار داشت: به منظور تسهیل در بهره‌مندی کودکان و نوجوانان از خدمات کانون و رفاه حال خانواده‌ها امسال برای اولین بار کارگاه‌های تخصصی فرهنگی هنری ادبی کانون در دو سطح حضوری و آنلاین برگزار می‌شود.

وی درعین حال تصریح کرد: کودکان و نوجوانان علاقه‌مند به حضور در کارگاه‌های تخصصی آنلاین تا 15 تیر ماه فرصت دارند با مراجعه به سایت kpf.ir و علاقه‌مندان به حضور در کارگاه‌های تخصصی حضوری با مراجعه به مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان، با ثبت نام در این کارگاه‌ها از ده‌ها عنوان دوره جذاب فرهنگی هنری وادبی بهره‌مند شوند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان آذربایجان شرقی افزود: کارگاه‌های تخصصی آنلاین با حضور اساتید برجسته ومجرب استانی و کشوری برگزار خواهد شد.

بینش با اشاره به تمهیدات اتخاذ شده برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان و رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از مواد ضد عفونی کننده و ماسک و نیز پذیرش محدود برای ثبت نام علاقه‌مندان دراین فعالیت‌ها را مورد تاکید قرار داد و در عین حال افزود: با این حال فعالیت این مراکز فرهنگی هنری، در شرایط خاص تابع تصمیمات ستاد استانی مقابله با کرونا خواهد بود.

وی همچنین با اشاره پیش‌بینی نزدیک به 400 کارگاه فرهنگی، هنری، ادبی، علمی و اسلامی در مراکز کانون استان و آمادگی این مراکز فرهنگی هنری برای ثبت نام کودکان و نوجوانان علاقه‌مند در کتابخانه‌های کانون تصریح کرد: فعالیت‌های عمومی مراکز فرهنگی هنری کانون شامل هشت فعالیت کتاب محور از جمله امانت کتاب، بحث کتاب، آشنائی با قرآن واحادیث، مهارت‌های خوب گفتن وخوب شنیدن و خوب گفتن (قصه گوئی) خواهد بود.

بینش ایجاد نشاط و شادابی و تقویت روحیه کودکان و نوجوانان، غنی‌سازی اوقات فراغت و کشف و پرورش استعدادهای هنری و ادبی از بین کودکان و نوجوانان را ازجمله اهداف برگزاری فعالیت‌های ویژه تابستان عنوان کرد.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان آذربایجان شرقی اجرای فعالیت‌های مشترک با دفاتر تسهیل گری استانداری در مناطق محروم را از دیگر برنامه‌های کانون در فصل تابستان عنوان کرد. گفتنی است علاقه‌مندان به استفاده از خدمات و فعالیت‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان می‌توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت kpf.ir یا مراکز فرهنگی هنری کانون در تبریز و دیگر شهرهای استان مراجعه نمایند.

شهیدلر خیابانی (خیابان شهدا) در مسیر برنامه‌های رادیو برون مرزی آذری تبریز

"شهیدلر خیابانی" عنوان برنامه‌ای است که به تهیه کنندگی سجاد دشتی به روی آنتن می‌رود. در این برنامه زندگی نامه، اهداف و آرمانهای شهدای نارداران و جمهوری آذربایجان، شهدای مقاومت، مدافعین حرم، شهدای مشهور آذربایجان شرقی و شهدای فرهنگ ساز ایرانی بررسی می‌شود.

شهیدلر خیابانی هر چهارشنبه از ساعت 20:00 به مدت بیست دقیقه برای شنوندگان رادیو برون مرزی تبریز در جمهوری آذربایجان و منطقه قفقاز پخش می‌شود.

در این برنامه سجاد دشتی تهیه کننده، محقق و گوینده است.

اجرای طرح کاروان سلامت هلال احمر در روستاهای محروم آذربایجان شرقی

حمید حسین پور مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان شرقی افزود: داوطلبان جمعیت هلال احمر استان با همکاری جمعیت هلال احمر شهرستان‌ها در قالب طرح کاروان سلامت با حضور در روستا‌های محروم استان، اقدام به ویزیت و تجویز داروی رایگان و اعطای بسته‌های حمایتی به مردم این روستا‌ها می‌کنند.

وی بیان کرد: این طرح در راستای کمک به محرومان و نیازمندان شهرستان‌های استان در روستا‌های محروم اجرا شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان شرقی تصریح کرد: با همکاری جمعیت هلال احمر شهرستان عجب شیر،کاروان سلامت داوطلبان جمعیت هلال احمر استان آذربایجان شرقی،بمنظور ارائه خدماتدارویی و درمانی، خدمات مامایی و پرستاری و ارائهداروی رایگانبا حضور پزشکان متخصص، عمومی در روستای سیل زده قبادلو از توابع شهرستان عجب شیرمستقر شده و 45 بسته مواد غذایی و بهداشتی بین خانواده‌ها توزیع شده است.

مدیرعامل استانافزود: در این کاروان حمایتی و سلامتی داوطلبان اقدام به توزیع اسباب بازی -که توسط یکی از خیرین محترم تهیه شده بود- در میان کودکان کردند.

همچنین در میان نوزادان شیر خشک پخش و بیش از 200 تن از اهالی روستا نیز توسط پزشکان داوطلب مورد معاینه قرار گرفته و دارو‌های مورد نیاز را به صورت رایگان دریافت کردند.

پاکسازی داروهای رها شده در جاده باباباغی تبریز

علیرضا اصغری مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گفت: پس از اطلاع از انتشار خبری مبنی بر رها شدن داروهای تاریخ گذشته در جاده باباباغی عوامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کلانشهر تبریز در محل حاضر شده و اقدام به جمع آوری و پاکسازی محل کردند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند خاطر نشان کرد: با اینکه این امر در حیطه وظایف سازمان مدیریت پسماند نبود اما ما به خاطر احساس مسوولیت انسانی و اخلاقی در سریعترین زمان محل را پاکسازی کرده و داروهای رها شده در جاده باباباغی را جمع آوری کردیم.

وی افزود: نمایندگانی از اداره بهداشت تبریز و کلانتری منطقه در محل حضور داشتند و صورتجلسه‌ی تنظیم شده نیز به امضاء آنها رسید.

اصغری ادامه داد: به وسیله نمونه برداری‌هایی که از داروهای رها شده صورت گرفته و مدارک کشف شده در محل، مسئله از طریق مراجع قضایی پیگیری خواهد شد.

وی در آخر خاطر نشان کرد: محیط زیست از آن همه ما و فرزندانمان که آینده کشور در دستان آنان خواهد بود، است و همه باید در حفظ این نعمت بی بدیل الهی کوشا باشیم.

توسعه باغات پسته در شهرستان مرند

علی صیادی سرپرست مدیریت جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند در بازدید از باغات پسته شهرستان با بیان اینکه اکنون 345 هکتار باغ پسته در شهرستان وجود دارد، اظهار داشت: یکی از اصلی‌ترین سیاست‌ها و رسالت‌های وزارت جهادکشاورزی و سازمان جهادکشاورزی استان تغییر الگوی کشت در راستای استفاده بهینه از منابع آبی و استفاده از گونه‌های گیاهی مقاوم‌تر به شرایط کم آبی منطقه است که بر همین اساس توسعه کشت محصول پسته در دستور کار مدیریت جهادکشاورزی شهرستان قرار گرفته است.

وی خاطرنشان ساخت: با توجه به کم شدن آب چاهها و همچنین شور شدن آب و خاک منطقه، کاهش عملکرد محصولات کشاورزی، کاهش سطح درآمد روستاییان، مناسب بودن شرایط اقلیمی منطقه جهت کشت پسته و تحمل پذیری پسته نسبت به شوری نسبی آب و خاک، در جهت استفاده بهینه از منابع و عوامل تولید با محوریت کارایی و راندمان آب، اجرای الگوی کشت مناسب، ایجاد فرصت شغلی مناسب و عدم مهاجرت روستائیان به شهر اقدام به ترویج و توسعه کشت این محصول در منطقه گردیده است.

صیادی با اشاره به اینکه معمولاً کشت پسته در خزانه اواخر بهمن یا اسفند و یا حداکثر خردادماه انجام می‌شود، گفت: لازم است باغداران در نحوه کشت پسته و همچنین پایه‌هایی که برای کشت انتخاب می‌کنند، رویکرد اصولی داشته باشند تا باغات آنها در آینده ارزش افزوده اقتصادی بالایی داشته باشد.

صیادی با بیان اینکه باغات پسته معمولاً از سال هفتم یا هشتم محصول می‌دهند، افزود: از یک هکتار باغ خوب پسته سالانه دو الی 3.5 تن محصول تر برداشت می‌شود.

وی در پایان گفت: در حال حاضر 125 هکتار از باغات به مرحله برداشت اقتصادی رسیده و 220 هکتار غیربارده وحدود 70 در صد (230 هکتار) باغات پسته در شهر یامچی که عملکرد خشک هر هکتار به طور متوسط یک تن پسته تر در ارقام یاد شده است.

تصویب 14 پروژه سرمایه گذاری در آذربایجان شرقی

احمد حمزه زاده مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی در جلسه کمیته فنی سرمایه‌گذاری استان، در خصوص طرح‌های پیشنهادی سرمایه‌گذاری گفت: در این جلسه 17 طرح پیشنهاد شده در حوزه زیرساخت‌های گردشگری مورد بررسی قرار گرفت که از این میان 14 طرح در بخش‌های هتل، مجتمع گردشگری، سفره خانه سنتی، اردوگاه گردشگری و مجتمع خدماتی و رفاهی بین راهی در سطح استان به تصویب رسید.

وی در خصوص طرح‌های پیشنهادی بیان کرد: از میان 14 طرح تصویب شده، 6 طرح به ایجاد سفره خانه سنتی، 5 مجتمع گردشگری، یک هتل، یک اردوگاه گردشگری و یک طرح نیز به ایجاد مجتمع رفاهی و خدماتی بین راهی اختصاص یافته است.

حمزه زاده در خاتمه خاطرنشان کرد: طرح‌های مصوب سرمایه‌گذاری استان در شهرستان‌های تبریز، مراغه، میانه، کلیبر، بناب، بستان آباد پس از طی مراحل لازم، مراحل اجرایی خود را آغاز خواهند کرد.

مدرسه زنده یاد «سیدرضا مقیمی اصل» پدر صنعت آذربایجان آماده بهره برداری است

خانواده خیر نیکوکار تبریزی زنده یاد «سیدرضا مقیمی اصل» از مدرسه نه کلاسه که به نام این صنعتگر فقید در شهرک مدافعان آسمان ولایت (رادار خسروشاه) ساخته شده است، با همراهی سرهنگ سلامی (جانشین پدافند هوائی شمال غرب کشور) و سرهنگ حشمت (رئیس مهندسی پدافند هوائی شمال غرب کشور) بازدید کردند.

این مدرسه دخترانه با نه کلاس درس و به همت خانواده خیر فقید مدرسه ساز «سید رضا مقیمی اصل» در شهرک مدافعان آسمان ولایت، آماده بهره برداری شده است، کار ساخت این مدرسه که ابتدای سال 1397 با حضور نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی، شادروان مهندس سیدرضا مقیمی اصل (مدیرعامل کارخانجات تولیدی مهراصل) و مسئولین عالی رتبه استان آذربایجان شرقی، کلنگ زنی شده بود، به اتمام رسیده و پس از تجهیز وسائل مورد نیاز، به زودی مورد افتتاح و بهره برداری قرار خواهد گرفت.

مدرسه زنده یاد مهندس سیدرضا مقیمی اصل به مساحت 2820 مترمربع با زیربنای 700 متر مربع در دو طبقه احداث و به آموزش و پرورش منطقه تحویل داده خواهد شد، واحد سمعی و بصری، زمین ورزش و آزمایشگاه از امکانات این مدرسه می‌باشد که طبق آخرین استانداردهای ساخت و ساز اداره کل نوسازی مدارس ساخته شده است.

راه اندازی پروژه ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی

غلامرضا شریفی مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان‌شرقی از راه اندازی پروژه ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی بنا به ضرورت تسهیل فاصله گذاری اجتماعی به منظور جلوگیری از شیوع کرونا و تسریع در الکترونیکی‌سازی بخشی از خدمات نظام مالیاتی خبر داد و گفت: در راستای توسعه خدمات الکترونیکی و به منظور تکریم مودیان محترم و کاهش ترددهای غیر ضروری، طرح ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی برای مودیان محترم مالیاتی استان در سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی به نشانی www.tax.gov.ir راه اندازی شده است.

شریفی، با اشاره به اینکه هم اکنون اکثر خدمات مالیاتی به صورت الکترونیکی به مودیان ارائه می‌شود، گفت: پروژه ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی از تازه‌ترین اقدامات سازمان است که به منظور توسعه دولت الکترونیک و پیشبرد اهداف و برنامه‌های سازمان در حوزه مکانیزاسیون فرایندها اجرایی شده و هم‌اکنون مودیان محترم مالیاتی با تأیید و ارسال فرم الکترونیکی «درخواست استفاده از خدمات الکترونیکی ابلاغ و مدیریت درخواست‌ها» که از کانال‌های مختلف الکترونیکی سازمان در دسترس قرار گرفته، از این خدمت نوین بهره مند شوند.

وی، با اشاره به اینکه پیش از این ابلاغ اوراق مالیاتی به صورت فیزیکی و با مراجعه به محل کسب و یا اقامتگاه قانونی شخص انجام می‌گرفت، گفت: مودیان محترم مالیاتی می‌توانند با مراجعه به سامانه مذکور از آخرین اوراق مالیاتی تشخیص یا قطعی مالیات بر عملکرد و ارزش افزوده خود مطلع شوند.

مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان‌شرقی، افزود: برای اشخاص حقیقی که دارای پرونده‌های مالیاتی متعدد مشاغل هستند، تسلیم درخواست صرفاً برای یکی از پرونده‌های مالیاتی کفایت می‌کند؛ در مورد پرونده‌های مشارکتی، فرم درخواست بهره مندی از خدمات الکترونیکی می‌بایست توسط شریک اصلی تائید و ارسال شود و در مورد اشخاص حقوقی، درخواست فوق الذکر می‌بایست توسط مدیر شرکت یا یکی از صاحبان امضای مجاز شرکت تسلیم شود.

وی، با تاکید بر اینکه ابلاغ الکترونیکی تمام پیامدهای ابلاغ واقعی را در بر خواهد داشت، گفت: اوراقی که در سامانه‌های مالیاتی مربوط، صادر می‌شود، به طور خودکار در حساب کاربری متقاضیان ابلاغ الکترونیکی بارگذاری می‌شوند و همزمان، پیامک اطلاع رسانی به تلفن همراه مؤدی ارسال خواهد شد

انتهای پیام/111/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon