تکرار داستان تلخ غرق‌شدگی جوانان و بهانه «نبود اعتبار» برای حصارکشی سدهای کردستان

تکرار داستان تلخ غرق‌شدگی جوانان و بهانه «نبود اعتبار» برای حصارکشی سدهای کردستان

گروه استان‌ها- این روزها در حالی داستان تلخ غرق‌شدگی جوانان در رودخانه‌ها و سدهای استان کردستان تکرار و آمارها در حال افزایش است که مسئولان امر، «کمبود اعتبار» برای حصارکشی سدها را بهانه کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، هرساله با آغاز فصل تابستان و گرم شدن هوا، مردم به سراغ آب‌های سطحی رودخانه‌ها و سدهای اطراف شهرها برای شنا کردن می‌روند و بارها به‌دلیل بلد نبودن شنا و عدم شناخت از منطقه، شاهد غرق شدن جوانان کردستانی بوده‌ایم. گرچه در محل‌های دسترسی و خطرناک تابلوهای «شناکردن ممنوع» نصب شده اما شهروندان توجه‌ای به رعایت این نکات نداشته و هر سال مشکلاتی در این راستا ایجاد می‌کنند.

امسال نیز با توجه به شیوع کرونا و قرار گرفتن استان کردستان در وضعیت قرمز و تعطیلی استخرها، محدود شدن سایر تفریحات و گرم شدن هوا، بسیاری از افراد برای شنا کردن به پشت سدها، سراب‌ها و رودخانه‌ها مراجعه کرده و برخی از آن‌ها به‌دلیل سهل‌انگاری و عدم آشنایی با فن شنا غرق و برای خود و دیگر خانواده‌ها مشکلات زیادی ایجاد کرده‌اند، به طوری‌که تنها در چند روز اخیر شاهد غرق‌شدن 3 جوانان کردستانی بوده‌ایم.

در استان کردستان، شهرستان‌ها و مناطق پر جمعیتی هستند که از داشتن حتی یک استخر هم بی‌نصیبند و در نهایت جوانان به‌دلیل کمبود امکانات، هوای گرم و سدهای مملو از آب سعی کرده به ابتکار روی آورده و در مراکز غیر مجاز برای شنا، تن به آب می‌زنند، در حالی‌که این کار تله‌ای خطرناک برای مرگ است.

گرچه در سال‌های گذشته نیز جوانان زیادی به‌دلیل شنا کردن در سدها و عدم آشنایی با فن شنا، در آب غرق شده و بارها شاهد چنین حوادث تلخی بوده‌ایم اما ضروری‌ست که متولیان امر نکته قابل توجه، اینکه بسیاری از سدهای استان کردستان علی‌رغم ضرورت اما از وجود حصار محروم هستند و بروز داستان‌های غم‌بار و غرق‌شدن جوانان هر سال در استان تکرار می‌شود و اینجاست که باید مسئولان آستین همت را بالا زده و تدبیری بیندیشند.

کامران خرم، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از ممنوعیت شنا در دریاچه، سدها، شبکه‌های پایاب، رودخانه‌ها و تاسیسات آبی استان خبر می‌دهد و می‌گوید: با توجه به فرارسیدن فصل گرما، ورود مسافران و گردشگران و بسته بودن اماکن ورزشی «استخرها» به‌دلیل شیوع ویروس کرونا، شماری از شهروندان بدون توجه به علائم هشدارها، اقدام به شنا کردن می‌زنند که این کار خطرناک است.

وی با بیان اینکه بارها ممنوعیت شنا کردن و تفریح در تاسیسات آبی و رودخانه‌ها در قالب اطلاعیه و هشدار از طریق رسانه‌ها و نصب تابلو به مردم اعلام شده است، افزود: عدم رعایت توصیه‌های مسئولان و این اقدام علاوه‌بر نقض قوانین، موجب بروز خطرات جانی و صدمات جبران ناپذیری به شهروندان می‌گردد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان با بیان اینکه مطابق قانون ورود به حریم تاسیسات آبی و شنا کردن در دریاچه سدها و کانال‌های آب ممنوع است، گفت: با توجه به وقوع حوادث متعدد غرق شدگی در سال‌های اخیر در فصل تابستان، لازم است که همشهریان و مهمانان فهیم از شنا کردن در منابع و سازه‌های آبی جداً «خوداری» کنند.

وی بیان کرد: گرچه اطلاع‌رسانی‌های کافی از طریق رسانه‌ها برای آگاهی شهروندان و خودداری از شناکردن در سدها انجام شده، اما باز جوانان زیادی هشدارها را جدی نگرفته و برای خود و ما مشکلات زیادی ایجاد می‌کنند.

خرم در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم که چرا علی‌رغم ضرورت اما بسیاری از سدهای استان کردستان حصار ندارند، توضیح داد: به‌دلیل وسعت بالای سدها، هزینه‌ بسیار و نیروی کم امکان پوشش حصارکشی، نگهبان و یا حضور غریق نجات در محوطه سدها وجود ندارد و اگر محدودیت و ممنوعیت‌های دیگر برای ورودی سدها در نظر گرفته شود، باز مردم راه‌هایی برای ورد پیدا خواهند کرد. 

وی با عنوان اینکه حتی افراد حرفه‌ای به شنا و غریق نجات هم در سدهای استان غرق شده‌اند، خاطرنشان کرد: آگاهی و ارتقای فرهنگ‌سازی در میان خانواده‌ها بسیار مهم است و آموزش در این زمینه باید توسط کلیه نهادهای متولی فرهنگ صورت بگیرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان می‌گوید: طرح‌های گردشگری بسیار خوبی با ساخت پارک‌های آبی در محدوده سد قشلاق، سدگاران مریوان و سد امیرآباد رمشت در نظر گرفته شده، که امیدواریم سرمایه‌گذاران پای کار بیایند و با ایجاد زیرساخت‌های تفریحی و گردشگری، قطعاً بسیاری از این مشکلات و خطرات کاهش می‌یابد. 

خرم، غرق شدن برخی از جوانان استان کردستان در روزهای اخیر را فقط مربوط به تعطیلی استخرها نداست و یادآور شد: در سال‌های گذشته نیز این اتفاقات به وفور مشاهده شده است.  

به گزارش تسنیم؛ با وجود تمام این هشدارها، براساس مشاهدات عینی خبرنگاران تسنیم، این روزها شاهد حضور و شنا کردن جوانان زیادی در رودخانه‌ها و سدهای سطح استان هستیم که کوچک‌ترین فنی از شنا نمی‌دانند و به‌نظر می‌رسد باید خانواده‌ها توصیه‌ها و هشدارها را جدی گرفته و بیشتر مراقب فرزندان خود باشند و مسئولان نیز به‌جای هزینه‌های بی‌ربطی که در حوزه‌های مختلف حیف و میل شده، اعتباری برای حصارکشی سدهای استان تخصیص داده و دست از بهانه کمبود اعتبار بردارند تا در فصل‌های مختلف به‌ویژه تابستان شاهد غرق‌شدگی جوانان و تکرار حوادث تلخ در این دیار نباشیم.

انتهای پیام/481/484/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon