گفتوگو تسنیم با نویسنده کتاب برگزیده "من سلیمان میمانم"
گروه استانها-نویسنده جوان هرمزگانی که در حوزه دفاع مقدس قلم میزند، با بیان اینکه کتاب "من سلیمان میمانم" اثر برگزیده بنیاد حفظ آثار شده گفت: نگارش زندگینامه شهید خلیل تختینژاد در حال انجام است و در آن به صورت مفصل به زندگی ایشان پرداخته میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، در این سالها که سه دهه از دوران دفاع مقدس میگذرد، جوانان و نوجوانان کشورمان شاید آنطور که باید ابعاد گسترده این گنجینه ملی را درک نکرده باشند و در این راستا گامهای بلندتری باید برداشته شود.
در تاریخ گفته شد که جنگ تحمیلی هشت سال به طول انجامیده و عملیاتهای فراوانی انجام شده و شهدا و جانبازان بسیاری به جا گذاشته است، اما هشت سال دفاع مقدس صرفا مختص یک برهه زمانی نبوده و روی دیگر این سکه، میدانی وسیع است که بسیاری از بخشهای آن کماکان منعکس نشده است.
روایت سبک زندگی شهدا، جانبازان و اسرا برای نسل نو و تازه به میدان آمده کشور از همه جهت حائز اهمیت است چرا که باعث رشد و بالندگی این نسل و به دنبال آن پیشرفت ایران خواهد شد که این حرکت عظیم با ظرفیت هنری گسترده کشور میسر میشود.
استان هرمزگان نیز در خود گنجینه بزرگ و ارزشمندی از شهدا و جانبازانی دارد که باید توجه بیشتری به ابعاد زندگی آنان شود که خوشبختانه در این ایام شاهد برداشتن گامهای موثری در زمینه نشر ارزشهای آنان هستیم.
دو دانشجوی جوان هرمزگانی، راویان زندگی 2 آزاده استان
در این رابطه معاون اجرایی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، گفت: چندی پیش، بسیج دانشجویی دانشگاه با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، اقدام به برگزاری کلاس در زمینه مصاحبه و نویسندگی در حیطه دفاع مقدس کرد.
حسین عبدالاحدی ضمن اشاره به اهمیت روایت ارزشهای حوزه دفاع مقدس از زبان جوانان، ادامه داد: بدین طریق، سعی کردیم تا فرهنگ مقاومت و ایثار را با دستانی خالی و بدون هیچ حمایتی از سمت مسئولان مربوطه، در بین قشر جوان و جامعه دانشگاهی گسترش دهیم.
وی افزود: ثمره این آتش به اختیاری، چاپ دو مجموعه روایت داستانی از آزادگان یعقوب صادقی و سلیمان عرب، به قلم سیده زهرا حسینی و محدثه حاجبی، دانشجویان هرمزگانی رشته هوشبری این دانشگاه بود که در پنجم دی ماه 98 در کنگره 1500 شهید استان هرمزگان، رونمایی شد.
معاون اجرایی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار کرد: این دو اثر مانند دیگر آثار این حوزه در سراسر کشور، به بنیاد مرکزی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در تهران ارسال شد.
وی اضافه کرد: پس از بررسی محتوایی و سبک قلم قریب به 1000 اثر از نویسندگان سراسر کشور، توسط شورای مرکزی این بنیاد، اثر "من سلیمان میمانم" اثر خانم محدثه حاجبی، به عنوان کتاب برگزیده حیطه دفاع مقدس انتخاب و برای چاپ با تیراژ بالاتر، توسط این بنیاد انتخاب شد.
عبدالاحدی خاطر نشان کرد: بنا به حسب الامر فرماندهی سپاه امام سجاد، از بین 50 اثر درون استانی کنگره ملی شهدا، پس از بررسی محتوا و سبک قلم توسط کارشناسان مربوطه، 5 اثر به تایید رسیده و برای چاپ با تیراژ بالاتر انتخاب شدند که اثر کتابفروش ظهر جمعه از خانم سیده زهرا حسینی، در این بین حضور دارد.
نویسنده جوان هرمزگانی از دغدغه و اهدافش میگوید
در پی این اتفاق ارزشمند، به سراغ نویسنده کتاب برگزیده "من سلیمان میمانم" رفتیم و با وی به گفتوگو پرداختیم.
محدثه حاجبی در خصوص هدف خود از وارد شدن به حیطه دفاع مقدس اینگونه اظهار کرد: از کودکی به نویسندگی علاقه داشتم که اخیرا به سمت زندگی و سیره شهدا جذب شدم و در این مورد مطالعات زیادی داشتم که باعث شد بصورت جدی وارد این حیطه شوم.
مسئول سابق دفاع مقدس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار کرد: در پی فعالیتهایی که در این حوزه داشتم، به این نتیجه رسیدم که در هرمزگان به سیره زندگی شهدا و جانبازان آنطور که باید بها داده نشده و فعالیت تخصصی نیز در این زمینه انجام نشده است.
وی ضمن اشاره به برگزاری یادوارههای بسیار در استان، ادامه داد: با برگزاری کلاسهای نویسندگی در حوزه دفاع مقدس در دانشگاه با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، قدمی در جهت یادگیری و همچنین انجام فعالیتهای تخصصی در این زمینه برداشتیم.
دانشجوی کارشناسی هوشبری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصریح کرد: پس از این دوره، من و خانم زهرا حسینی تصمیم گرفتیم برای اولین کتاب خود، از گنجینههای زنده در هرمزگان که شاید فراموش شده باشند، حرف بزنیم و آن ها را به مردم معرفی کنیم.
حاجبی ضمن تاکید بر پررنگ بودن نقش اسرا در دوران جنگ ابراز کرد: موضوع کتاب "من سلیمان میمانم" در مورد آزادهای به نام سلیمان عرب است و به آرزوی جبهه رفتن او تا اسارت و بازگشتش به بندرعباس، میپردازد.
وی ضمن اشاره به کمرنگ شدن تدریجی ارزشهای دفاع مقدس در بین قشر جوان، اظهار کرد: قلم من بعنوان یک جوان دهه هفتادی که در زمان جنگ نیز حضور نداشتهام، از جنس دغدغه و ذهنیت نسل جوان است که تاثیر گذاری بیشتری در هم سن و سالهای خودم میگذارد.
دانشجوی هوشبری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تاکید کرد: نیاز ورود جوانان به این حوزه غنی از ارزشهای والای انسانیت، ایثار، مقاومت و آرمان خواهی، بیش از پیش احساس میشود تا بتوانیم برای هم نسلان خود این ارزشها را ترسیم کنیم.
این بانوی نویسنده در خصوص دغدغه خود ابراز کرد: همواره هدفم نویسنده شدن بوده اما در حال حاضر بزرگترین دغدغهام معرفی شهدای استان به مردم کشور است و این قلم را در مسیر این ارزش قرار دادهام و در آینده نیز این مسیر را بصورت جدی تر پیش خواهم گرفت.
رمان زندگی شهید تختی نژاد نوشته میشود
وی در خصوص فعالیتهای خود در آینده گفت: با همکاری سیدزهرا حسینی، در حال انجام پروژه دانشنامه فرهنگ لغت هزار صفحهای دفاع مقدس در هرمزگان هستیم که 250 مدخل استان را که در دوران جنگ نقش داشتهاند، شامل میشود.
محدثه حاجبی در رابطه با کتاب دیگرش افزود: کتاب دیگری که در دست تحریر دارم، زندگینامه شهید خلیل تختی نژاد است که به سبک رمان میباشد و در آن به صورت مفصل به زندگی ایشان پرداخته خواهد شد.
مسئول سابق دفاع مقدس بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: همچنین قرار است با همکاری خانم حسینی زندگینامه 9 شهید جزیره هرمز در کتابهای جداگانه، نوشته شود و بصورت یک مجموعه در اختیار مردم قرار بگیرد.
به گزارش تسنیم، بعد از گذشت سالیان بسیار زیاد از جنگهای جهانی و سایر جنگها در عرصه بین الملل، کماکان فیلم و سریال و رمانهای بسیاری از ابعاد گوناگون این جنگها تولید میشود که با استقبال بی نظیر جهانی مواجه میشود.
قطع به یقین جنگ هشت ساله ما حرفهای بسیار با ارزش تر و والاتری برای گفتن دارد که فقط نیاز است پشت صحنه این جنگ گرانقدر با قلم یا دوربین جوانان مستعد و خوش ذوق کشورمان به همگان نشان داده شود.
گزارش از سمانه جیشی
انتهای پیام/868/ی