گزارش| شناسایی ۶۹ سنگ قیمتی در سبزوار / ۳۰ زن سرپرست خانوار شاغل شدند

گزارش| شناسایی 69 سنگ قیمتی در سبزوار / 30 زن سرپرست خانوار شاغل شدند

گروه استان‌ها-منبت‌کاری، معرق چوب، معرق کاشی، زیورآلات سنتی، خراطی، مسگری، تذهیب، سوزن دوزی، رنگرزی، توربافی، تنورمالی، پشم ریسی، قلم زنی و جاجیم بافی از صنایع دستی سنتی شناسایی شده در شهرستان سبزوار در غرب خراسان رضوی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سبزوار، در سبزوار 69 سنگ قیمتی و نیمه قیمتی شناسایی شده که می‌تواند پشتوانه خوبی برای صنعت گوهرتراشی در این شهرستان باشد.

«گوهرتراشی»، هنر صنعت تبدیل سنگ به نگین است. چندی پیش کارگاه صنایع دستی در زمینه تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی با پرداخت حدود 3 میلیارد ریال از تسهیلات کمیته امداد امام خمینی (ره) راه‌اندازی شد که با راه‌اندازی این کارگاه صنایع دستی، برای 30 زن سرپرست خانوار سبزواری اشتغال ایجاد شده است.

در این کارگاه زنان سرپرست خانوار پس از آموزش‌های لازم می‌توانند در قالب مشاغل خانگی و کارگاه‌های تولید انفرادی مشغول فعالیت شوند. 150 استادکار در شهرستان سبزوار در 30 رشته صنایع دستی پروانه فعال هستند. منبت‌کاری، معرق چوب، معرق کاشی، زیورآلات سنتی، خراطی، مسگری، تذهیب، سوزن دوزی، رنگرزی، توربافی، تنورمالی، پشم ریسی، قلم زنی و جاجیم بافی از صنایع دستی سنتی شناسایی شده در شهرستان سبزوار در غرب خراسان رضوی است. 

ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار

یکی از زنان مشغول در این کارگاه در زمینه آموزش این کار گفت:20 جلسه روزی 4 ساعت آموزش داریم. سنگها را به صورت قطع شده به دست ما می‌دهند تا آنها را به شکل‌های مختلف تراش بدهیم.

زینب احمدی در زمینه بازار عرضه و تقاضای مردم اظهار داشت: مسئولان امیدواری خوبی به ما دادهاند که کاری به فروش نداشته باشیم و فقط تولید کنیم.

وی با اشاره به ایجاد اشتغالزایی عنوان کرد: من به عنوان سرپرست یک خانوار تا قبل از این، برای گذران زندگی کارهای مقطعی انجام می‌دادم اما با یادگیری صنعت گوهرتراشی پس از آموزش و یادگیری میتوانم در قالب مشاغل خانگی به این کار بطور مداوم و برای همیشه بپردازم.

ارائه تسهیلات برای خرید دستگاه

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) سبزوار با بیان اینکه این طرح در راستای ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار و رونق صنعت گوهرتراشی انجام شده است، گفت: به هر نفر 100 میلیون ریال تسهیلات پرداخت شده است.

محمد داورزنی با بیان اینکه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی کشور ما بسیار قوی است و جزو کشورهای مطرح در این زمینه است، افزود: بانوان با تهیه دستگاه‌های سنگ تراشی و گوهرتراشی آموزش‌های لازم را می‌بینند و پس از طی آموزش، این دستگاه‌ها به منازل انتقال پیدا می‌کند و اشتغال پایدار را برای بانوان به همراه خواهد داشت.

هویت بخشی به ظرفیت‌های منطقه

معاون استاندار و فرماندار ویژه سبزوار نیز در این راستا گفت: در حوزه مشاغل خانگی و مشاغل خرد توانستیم با استفاده از ظرفیت‌های محلی و منطقه‌ای در قالب آموزش این افراد که در بحث سنگ تراشی و چه در بحث تبحر و هویت بخشی به ظرفیت‌های منطقه داشته باشیم.

احمد برادران با بیان اینکه در این کارگاه زنان پس از آموزش‌های لازم در قالب مشاغل خانگی و کارگاه‌های تولیدی مشغول به فعالیت می‌شوند، اظهار داشت: در سبزوار 69 سنگ قیمتی و نیمه قیمتی شناسایی شده است که می‌تواند پشتوانه خوبی برای صنعت گوهرتراشی در این شهرستان باشد.

وی ادامه داد: وقتی در کنار آموزش، اشتغال‌زایی به صنایع دستی سپرده می‌شود هر کارگاه به یک بنگاه اشتغال‌زایی تبدیل می‌شود که می‌تواند درآمدزایی پایدار خوبی را نصیب صنعتگران این حوزه کند.

معاون استاندار و فرماندار ویژه سبزوار با تاکید به اینکه یک ششم ذخایر معدنی دنیا در کشور ما است، عنوان کرد: صنعت گوهرتراشی صنعت جزو سه صنعت درآمدزای جهان است و با توجه به ظرفیت‌های شهرستان سبزوار اگر به آن پرداخته شود از رونق خوبی در مجموعه شهرستان برخوردار خواهد شد.

برادران با بیان اینکه در این کارگاه سنگ‌ها با دستان توانمند زنان سرپرست خانوار تراشیده و تبدیل به سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی می‌شوند، یادآور شد: در این کارگاه تراش سنگ‌های قیمتی زنان سرپرست خانوار پس از آموزش‌های لازم می‌توانند در قالب مشاغل خانگی و کارگاه های تولید انفرادی مشغول به فعالیت شوند.

انتهای پیام/282/ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon