قصه ادامه‌دار قاچاق دام در زنجان/ دلالان و واسطه‌گرها تعیین‌کننده نرخ قیمت گوشت شده‌اند

قصه ادامه‌دار قاچاق دام در زنجان/ دلالان و واسطه‌گرها تعیین‌کننده نرخ قیمت گوشت شده‌اند

گروه استان‌ها - این روزها دلالان و واسطه‌گرها تعیین‌کننده نرخ قیمت گوشت در بازار هستند و به‌راحتی علاوه بر قیمت‌گذاری، دام‌های سنگین و سبک را بین استان‌ها منتقل می‌کنند. به‌راستی کدام نهاد متولی اصلی مبارزه با قاچاق دام است؟

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، طبق بررسی‌های انجام شده  در چند سال گذشته عدم نظارت و سیاست‌گذاری صحیح در تولید و عرضه گوشت قرمز سبب شد واسطه‌گران از نهایت فرصت استفاده کنند و  تا می‌توانند بر بازار گوشت قرمز بتازند. البته این واسطه‌گرها در زمینه قاچاق دام هم حسابی فعال هستند و در غفلت مسئولان نظارتی، عرضه و تقاضا را در بازاها به‌راحتی مدیریت می‌کنند و  یکی از دلایل کمبود گوشت و ناملایمات بازار همین واسطه‌گرها هستند. 

گرانی و افزایش قیمت ارز در سال‌های گذشته حسابی به بازار قاچاق دام رونق داده و مافیاهای پشت پرده تا توانستند دام‌های سنگین و سبک را به خارج کشور منتقل کردند. از اوایل امسال با افزایش قیمت ارز که امروزه دلار قیمت بیش از 22 هزار تومان را تجربه می‌کند  مجدداً قاچاق دام از سرگرفته شده و این واسطه‌گرها و دلالان بازهم تسلط خود را به بازار نشان می‌دهند و  اگر با این پدیده شوم قاچاق برخورد نشود آثار مخرب آن در آینده‌ای نه چندان دور در سفره مردم و بازار نمایان خواهد شد.

حال باید این موضوع بررسی شود که چه نهادی متولی رسیدگی به موضوع قاچاق دام است؟ اخیرا چه اقداماتی برای حل این مشکل انجام شده و آیا از دید خود مسئولان این اقدامات کافیست؟

راهکار ارائه شده از طرف مسئولان قانون پلاک‌کوبی دام‌ها بود. بر این اساس معاون اول رئیس جمهور پلاک‌کوبی و هویت دار کردن جمعیت دام را اجباری کرد. چیزی که در این میان مشهود است این است که سازمان جهاد کشاورزی متولی انجام پروسه پلاک‌کوبی است و همچنان کاستی‌هایی در انجام آن به چشم می‌خورد.

علی صادقی، معاون امور دام سازمان جهاد و کشاورزی استان زنجان در گفت‌وگو با تسنیم ضمن تایید اینکه همچنان قاچاق دام درحال انجام است، اظهار داشت: طبق روال سابق اقدامات مقابله‌ای در حال انجام است و ما همچنان طبق دستورالعمل‌ها پیگیر انجام پلاک‌کوبی، بحث هویت گذاری و صدور مجوزهای حمل بهداشتی هستیم.

وی با تاکید بر اینکه افزایش قیمت دلار سبب رونق دوباره قاچاق دام شده است، گفت: با توجه به تورم حاکم بر جامعه موضوع قاچاق می‌تواند در این روزها برای اقلام مصرفی دیگر هم شکل بگیرد و فقط مختص دام نیست.

معاون امور دام سازمان جهاد و کشاورزی استان زنجان در پایان توپ را به زمین مقام‌های قضایی و دستگاه‌های امنیتی و همینطور راهداری انداخت و عنوان کرد که باید مراقبت‌ها به نحوی انجام شوند که اجازه خروج دام بدون پلاک از استان داده نشود.

مجید اسکندرپور، معاون سلامت دامپزشکی استان زنجان در گفت‌وگو با تسنیم، اظهار داشت: اینکه پروسه پلاک‌کوبی به‌طور کامل انجام نشده کاملا طبیعی است چون که دام موجود زنده است و مدام درحال زاد و ولد هستند.

وی با بیان اینکه در بحث جابه‌جایی باید سلامت دام تایید شود تا سبب انتقال بیماری‌ها به استان‌های دیگر نشوند، گفت: هر انتقالی بدون مجوز، غیرقانونی است و اگر در جاده و مسیر رویت شود توقیف و با توجه به شرایط یا به کشتارگاه منتقل می‌شوند و یا به فروش می‌رسند.

افزایش 16 درصدی قاچاق

در آن سوی میدان جعفر رحمتی، رئیس پلیس آگاهی استان زنجان در مصاحبه با تسنیم اعلام کرد: تعداد دام‌های توقیفی در سه ماهه سال جاری نسبت به سه ماهه آخر سال 98 با رشد 16 درصدی مواجه شده است.

رئیس پلیس آگاهی استان زنجان ضمن قبول اینکه همچنان قاچاق دام ادامه دارد گفت: پلیس همه توانش را برای مقابله با قاچاق به کارگرفته و با جدیت با متخلفان برخورد می‌کنیم.

با تمام آن که گفته شد، با همه این اقدامات ما همچنان شاهد شروع دوباره قاچاق دام هستیم و اگر مسئولان این اقدامات را برای مقابله با قاچاق دام کافی می‌دانند باید نتیجه گرفت که ضعف در مرحله اجرایی سبب ادامه دار شدن آن است. در پایان امیدواریم که این ضعف‌ها در انجام مصوبات ماندگار نباشند و مسئولان فکری به حال این پدیده شوم کنند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon