۸۰ درصد تولید گوشت شترمرغ استان خراسان جنوبی صادر می‌شود

80 درصد تولید گوشت شترمرغ استان خراسان جنوبی صادر می‌شود

گروه استان‌ها- درحال حاضر ۱۵۵ واحد پرورش شترمرغ در سطح استان خراسان جنوبی فعالیت دارد که ۸۰ درصد گوشت تولیدی در این واحدها صادر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، استان خراسان جنوبی دارای آب‌ و هوای نیمه خشک و دشت‌های فراوان است که اقلیم مناسب برای پرورش پرنده‌های کم‌ آب‌بر است.

مدت‌ها است که شتر مرغ‌ها با توجه به منافع سرشاری که دارند در نقاط مختلف دنیا اهلی شده و پرورش داده می‌شوند و پرورش شترمرغ در خراسان‌جنوبی نیز مدتی است که جدی‌تر از گذشته دنبال می‌شود.

گوشت شتر مرغ فاقد چربی و کلسترول بالا و منبع غنی از ویتامین‌ها است همچنین هضم بالایی دارد و بعد از گوشت ماهی از نظر هضم در رتبه دوم قرار دارد.

گوشت شترمرغ میزان چربی بسیار پایینی دارد به‌گونه‌ای که چربی آن یک‌سوم چربی سایر گوشت‌هاست و اسیدهای چرب امگا 3 در آن نیز بسیار زیاد است پس می‌تواند انتخاب خوبی برای کودکان و زنان‌باردار باشد.

در کنار خواص کم‌نظیر گوشت شتر مرغ باید به این موضوع اشاره کرد پرورش این پرنده به‌علت مصرف آب کمتر نسبت به گاو و گوسفند دارای ارجحیت است، از این‌رو پرورش شترمرغ به عنوان یک محصول کم‌آب خواه بسیار مقرون به صرفه‌تر است. 

مزیت‌ها و ویژگی‌های شاخص این صنعت نوپا باعث شده بسیاری از افراد به پرورش این پرنده عظیم‌الجثه بپردازند و زمینه اشتغال بسیاری از افراد را فراهم کنند. 

اما باید گفت پرورش شترمرغ با اینکه یکی از سودآورترین صنعت‌های استان است مانند خیلی از صنایع اقتصادی استان با نبود امکانات و زیرساخت‌های مناسب مواجه است و این در حالی است که شاید بتوان گفت شترمرغ از معدود پرنده‌هایی است که علاوه بر گوشت می‌توان از پوست، روغن، پر، قرنیه چشم، ناخن، پوسته تخم‌مرغ و در یک کلام از تمام اجزای بدنش استفاده کرد و از طرفی با توجه به علوفه خوار بودن این پرنده در صورت تغذیه مناسب سریع وزن می‌گیرد و سود زیادی را  نصیب پرورش دهندگان می‌کند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار داشت: حدود 80 درصد تولید گوشت شترمرغ به خارج از استان صادر و مابقی در خود استان مصرف می‌شود.

محمود اشرفی گل با اشاره به اینکه در 3 ماهه ابتدای امسال حدود 234 تن گوشت شتر مرغ در استان تولید شده است بیان کرد: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته تغییری نداشته است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه سال گذشته تولید گوشت شتر مرغ در استان به حدود 936 تن رسید تصریح کرد: درآمد استان از صادرات گوشت شتر مرغ به خارج از استان سالیانه به حدود 600 میلیارد ریال می‌رسد.

اشرفی بیشترین میزان تولید گوشت شترمرغ استان را مربوط به شهرستان قائن دانست و ادامه داد: در حال حاضر 155 واحد پرورش شتر مرغ در استان فعال است.

وی با اشاره به اینکه گوشت شترمرغ منبع غنی ویتامین‌های گروه B به خصوص ویتامین B6 و B12 است گفت: میزان ویتامین B6 در گوشت شترمرغ حدود 10 برابر گوشت‌های دیگر مانند گوشت مرغ است. 

اشرفی یادآور شد: اگر از ظرفیت‌های خراسان‌جنوبی به صورت صنعتی و سرمایه‌گذاری استفاده شود، این استان می‌تواند به تولیدکننده محصولات شتر و شترمرغ حتی در خاورمیانه تبدیل شود.

انتهای پیام/253/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon