کاشان| کم‌کاری کاری مسئولان در ایجاد انگیزه ازدواج آسان


کاشان| کم‌کاری کاری مسئولان در ایجاد انگیزه ازدواج آسان

گروه استان‌ها - امروزه ازدواج آسان با وجود مشکلات تحت‌الشعاع قرار گرفته است و مسئولان نیز متاسفانه در این زمینه کم‌کاری کردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، پیامبر اکرم(ص) در حدیثی بهترین ازدواج ها را آن ازدواج‌هایی دانستند که آسان انجام شود و همین موضوع نشان‌دهنده اهمیت ازدواج آسان است که والدین دختران و پسران مجرد و در آستانه ازدواج باید به تاسی از این حدیث زمینه ازدواج آسان فرزندان خود را مهیا کنند.

ازدواج امروزه متاسفانه به دلیل تغییر در فرهنگ شهروندان و مردم به آسانی صورت نمی‌پذیرد در حالی که رهبر معظم انقلاب به مقوله ازدواج آسان تاکید بسیار زیادی دارند و از این رو مسئولان نیز باید در راستای تحقق منویات ایشان و ایجاد زمینه برای ازدواج آسان تمام تلاش خود را به کار بگیرند.

شرایط اجتماعی و اقتصادی امروز باعث شده است تا علاوه بر کاهش ازدواج، سن ازدواج نیز افزایش پیدا کند و از سوی دیگر نیز میزان منفورترین حلال خداوند یعنی طلاق نیز افزایش پیدا کند که این موضوع باعث شده است تا زنگ خطر برای مسئولان مربوطه را به صدا در بیاورد.

حجت‌الاسلام علی احتشام در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه بدون تردید هیچ کس نمی‌تواند در قبال سنت پسندیده رسول خدا(ص) یعنی ازدواج بی‌تفاوت باشد، اظهار داشت: آنچه که باعث می‌شود ازدواج برای جوانان و خانواده‌های آنان سخت‌تر شود باید مرحله اول در انگیزه به دنبال آن بود.

وی با بیان اینکه متاسفانه به اندازه کافی انگیزه‌سازی برای سوق به سمت ازدواج از سوی نهادها و مسئولان مربوطه صورت نگرفته است، اظهار داشت: متاسفانه برخی از جوانان نسبت به ازدواج احساس پوچی می‌کنند و بر همین اساس لازم نهادهای مسئول و تبلیغی برای ایجاد انگیزه به این امر همچون سایر امور واجب نظیر نماز و روزه اهتمام ورزند.

امام جمعه موقت کاشان ازدواج امری را فطری، دینی و ملی دانست و ابراز داشت: این موضوع باید متناسب با امکانات و تجهیزات به روز نظیر فیلم، انیمیشن و غیره پیگیری شود اما متاسفانه نقاط منفی نظیر مسکن، اشتغال و غیره به گونه‌ای بر ذهن جوانان مسلط شده که نقاط مثبت آن مغفول مانده است.

وی با بیان اینکه در اولین گام برای افزایش انگیزه اقدام اساسی با استفاده هنر و فرهنگ انجام داد، گفت: اقدام دوم آن است که به سنت قدیم خانواده ایرانی انداخت به نحوی که پدر وظیفه خود می‌دانست که مدت‌ها بعد از ازدواج فرزندان را حمایت می‌کردند در حالی که فرهنگ غرب باعث شده که جوان تصور کند بعد از ازدواج باید از خانواده قبل جدا شود.

احتشام با بیان اینکه افزایش انگیزه ازدواج در ابعاد مختلف و رجوع به سنت قبل ازدواج آسانتر از امروز می‌شود، تصریح کرد: لازم است تا ازدواج با استفاده از تمامی امکانات و با همت مسئولان مربوطه به سمت آسانی سوق پیدا کند تا این سنت پسندیده رسول خدا بیش از پیش ترویج پیدا کند.

حجت‌الاسلام منصور فرجی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه ازدواج در واقع تولید و یا ساخت یک زندگی خوب و شناخت افراد مختلف است، اظهار داشت: محوریت خانواده در اسلام بالاترین موضوع است و هر آنچه کسب می‌کنید به زندگی در خانواده برمی‌گردد به نحوی که که روانشناسان معتقد هستند که شکل‌گیری شخصیت افراد در همان سال‌های اولیه انسان شکل می‌گیرد.

وی با بیان اینکه رفتار قابل تغییر بوده اما شخصیت اینگونه نیست، افزود: اگر خانواده با دید الهی و آرمانی در زندگی عمل نکرده باشد شخصیت فرد دچار آسیب می‌شود و زمینه گناهان و خطاها و بسیاری از مشکلات اخلاقی و رفتاری موجب می‌شود.

رئیس حوزه علمیه ضمن واجب بودن امر به معروف و نهی از منکر به واسطه این خطاها ابراز داشت: جامعه دینی از همه خطاها و مشکلات عاری است و بر همین اساس خانواده باید بر اساس معیارهای دینی باشد و از این رو از ازدواج به عنوان یک امر الهی است اما متاسفانه ازدواج را با سلیقه خود انجام می‌دهیم در حالی که ازدواج همانند نماز دستور الهی دارد.

وی با بیان اینکه ورود سلایق به ازدواج این امر را از الهی بودن دور می‌کند، گفت: یکی از رذایل ازدواج عدم الهی بودن این امر و سنت پیامبر اکرم(ص) است و از این رو برخی افراد با ورود سلایق کاری به دستورات الهی ندارد؛ مانع دیگر ازدواج هزینه‌های آن است و موجب تحمیل هزینه‌های زیاد به دو طرفین می‌شود.

فرجی با بیان اینکه در امر ازدواج از امکانات اولیه که والدین فراهم کرده می‌توان استفاده کرد، تصریح کرد: ورود سلایق باعث تحمیل هزینه‌های سنگین می‌شود و همین موضوع باعث می‌شود تا در انتخاب افراد نیز دچار مشکلات شویم در حالی که اسلام ملاک انتخاب را عنوان کرده است و عدم رعایت این موضوع باعث می‌شود نسل این نوع ازدواج الهی نباشد.

وی مشکلات اقتصادی را مانع بزرگی بر سر راه ازدواج دانست و تبیین کرد: موانع دیگر بالا رفتن آمار طلاق نیز یکی از عوامل ازدواج است و افراد با دیدن آسیب‌های ازدواج حاضر به ازدواج نمی‌شود؛ بحث دیگر در ازدواج قرار دادن شرایط سخت است در حالی که ممکن است هر فردی توانایی برآورده کردن این شرایط را نداشته باشد.

رئیس حوزه علمیه کاشان با بیان اینکه عدم رعایت کُفیّت بالا رفتن سن ازدواج را به دنبال دارد، تاکید کرد: کم کم جوانان با رعایت این موضوع از ازدواج دلسرد شوند و بالا رفتن سن ازدواج را موجب می شود؛ هزینه های بالای زندگی نیز یکی دیگر از موانع ازدواج است که بر خانواده تحمیل می شود.

گزارش از مرتضی نجف‌زاده

انتهای پیام/801

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon