روزانه ۸ بهبودیافته کرونا در گلستان پلاسمای خون خود را اهدا میکنند
گروه استانها- مدیرکل انتقال خون گلستان گفت: روزانه ۷ تا ۸ نفر از بهبودیافتگان کرونا برای اهدای پلاسما مراجعه میکنند که آن را هم برای نزدیکان یا اعضای خانواده خود میخواهند و امکان ذخیرهسازی پلاسما را در این شرایط نداریم.
سیدصادق بنیعقیل در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در گرگان اظهار داشت: مصرف فرآوردههای خونی همیشگی است و ما همواره به تمام گروههای خونی برای بیماران به خصوص A، B و AB نیاز داریم.
وی افزود: گروههای خونی منفی همیشه پردرخواستتر است اما در حال حاضر و با شیوع کرونا +A و +B بیشترین درخواست ما از اهداکنندگان خون است.
بنیعقیل با بیان اینکه در حال حاضر استقبال برای اهدای خون نسبت به پیک نخست کرونا بیشتر شده، بیان داشت: زمانی که شرایط پایدار داشتیم و میتوانستم خون ذخیره کنیم استقبالی نشد و اکنون که استقبال بهتر شده، دوباره بیماری شیوع پیدا کرده است.
وی درباره اهدای پلاسمای خون بهبودیافتگان کرونا گفت: برخی مردم برای اهدای به بستگان خود همکاری میکنند و پلاسما میدهند و با شرایط قرمز فعلی امکان ذخیرهسازی وجود ندارد. روزانه هفت تا هشت نفر مراجعهکننده برای اهدای پلاسمای خون داریم که به اقوام خودشان اهدا میکنند.
مدیرکل انتقال خون گلستان با بیان اینکه نیروهای ما فقط در گرگان و گنبدکاووس مستقر هستند، گفت: گلستان جزو استانهایی است که امکانات کمی در حوزه انتقال خون دارد و در آن آیندهنگری خوبی نشده و تنها استانی هستیم که از اتوبوس سیار بیبهره هستیم.
بنیعقیل افزود: در اوایل شیوع کرونا به ما قول در اختیار گذاشتن دو اتوبوس سیار دادند که هنوز بهطور رسمی اقدامی نشده است، این در حالی است که احداث یک پایگاه انتقال خون در شهرستان حداقل 5 میلیارد تومان هزینه دارد اما با 6 میلیارد تومان میتوانیم دو اتوبوس سیار تهیه و 14 شهرستان و 900 روستای استان را پوشش دهیم.
وی در مورد اهدای خون توسط بانوان خاطرنشان کرد: بانوان به عنوان سالمترین قشر هر جامعه که پنجاه درصد جمعیت را تشکیل میدهند برای اهدای خون مراجعه کنند و باید این موضوع را جا بیاندازیم که اهدای خون سبب کم خونی نمیشود.
مدیرکل انتقال خون گلستان یادآور شد: حتی برای پیشگیری از کم خونی به بانوانی که خون اهدا میکنند قرص آهن میدهیم تا خیالمان راحت باشد.
انتهای پیام/588/ح