شورای شهر همدان بر سر دوراهی قانون و بی‌قانونی / گودبرداری پروژه اسکای مال بدون مجوز شهرداری‌


شورای شهر همدان بر سر دوراهی قانون و بی‌قانونی / گودبرداری پروژه اسکای مال بدون مجوز شهرداری‌

گروه استان‌ها- اعضای شورای شهر همدان امروز با فراخواندن شهردار به صحن شورا ابعاد اجرای پروژه هزار میلیاردی اسکای مال در همدان را بررسی کرده و برخی از اعضا نسبت به آغاز گودبرداری این پروژه پیش از اخذ مجوز از شهرداری، اعتراض کردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، پروژه تجاری اسکای مال که این روزها ابهامات آن سبب شده گمانه‌زنی‌های بسیاری پیرامون آن شکل گیرد بار دیگر به صحن شورای شهر همدان رفت تا شفاف‌تر از گذشته وضعیت فعلی این پروژه توسط اعضای شورای شهر همدان موردبررسی قرار گیرد.

در ابتدای این جلسه اکبر کاووسی عضو شورای شهر همدان در نطق پیش از دستور خود با اشاره به اینکه برخی شهروندان نسبت به پروژه اسکال مال که قرار است ابتدای خیابان هنرستان ساخته شود سوا لاتی دارند اظهار داشت:  در مصوبه کمیسیون ماده 5 در که در تاریخ 10 .10. 96 برگزارشد، مالک محترم مکلف شده است قبل از صدور پروانه پیوست‌های ترافیکی را توسط مشاور طرح، ارائه دهد.

وی افزود: با تأکیدات رهبر معظم انقلاب پروژه‌هایی با این حجم باید پیوست‌های فرهنگی- اجتماعی داشته باشند تا ضررهای احتمالی را به حداقل کاهش دهد که متأسفانه خلأ این مهم در این پروژه حس می‌شود.

این عضو شورای شهر بابیان اینکه در حال حاضر گودبرداری این پروژه زودتر از موعد و پیش از دریافت پروانه انجام می‌شود، گفت: اگرچه این اتفاق با تکیه‌بر صورت‌جلسه ستاد تسهیل اقتصاد مقاومتی دادگستری انجام‌شده است چراکه سرمایه‌گذار اعلام کرده "باید گودبرداری را انجام دهیم تا تهیه نقشه‌های سازه به‌صورت علمی و دقیق انجام گیرد" اما باید بدانیم که باوجود پیشرفت فناوری، می‌توان مقاومت خاک را با روش علمی سنجید و نیاز به این گودبرداری نیست.

وی تصریح کرد: ما درخواست داریم برای همه شهروندان  قانون اعمال شود چراکه رعایت و پیمودن تمام‌مسیرهای قانونی مورد تأکید رهبر انقلاب و فصل‌الخطاب است.

کاووسی گفت: درخواست داریم در این پروژه، قانون جاری شود و شهرداری از ادامه این پروژه تا صدور پروانه جلوگیری کند.

شهردار همدان نیز که برای ارائه توضیحات بیشتر پیرامون این پروژه به شورا فراخوانده شد بود اظهار داشت: سرمایه‌گذار این طرح که شراکتی با شرکت مخابرات نیز دارد به‌عنوان سرمایه‌گذار 2 سال پیش به ما مراجعه کرده و پیشنهاد ساخت یک هایپر در همدان را ارائه داد.

 وی بابیان اینکه  این پروژه با گذراندن روال قانونی و اخذ مجوز از کمیسیون ماده 5 و دیگر مجوزهای فنی قرار شد در 6 و نیم‌طبقه و با پارکینگی به ظرفیت هزار و 200 ماشین ساخته شود، افزود: به گفته سرمایه‌گذار مبلغ سرمایه‌گذاری این پروژه در همدان هزار میلیارد تومان است.

صوفی بیان کرد: کمیسیون ماده 5 تمامی کارهای پروژه مانند ترافیک را به مشاور واگذار کرده است و تنها مسئله باقی‌مانده موضوع پروانه بود که ما به شورا پیشنهاد کرده و شورا نیز آن را مصوب کرد.

وی توضیح داد: سرمایه‌گذار برای اخذ پروانه باید نقشه مورد تائید نظام‌مهندسی را تهیه میکرد موضوعی که به سرمایه‌گذار اعلام شد و برا اساس آن مشاور پروژه نیز اعلام کرده بود برای طراحی سازه و ساخت آن باید خاک‌برداری انجام شود و ما نیز در جواب آنها گفتیم این کار امکان ندارد.

شهردار همدان بابیان اینکه  سازمان نظام‌مهندسی نیز هنگام مراجعه سرمایه گذار اعلام کرده بود که شهرداری باید مجوز گودبرداری را بدهد، ابراز کرد: به دلیل بروز این مسئله روند اجرایی این پروژه مسکوت ماند تا اینکه ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری کل استان در راستای تسهیل امور سرمایه‌گذاری به مسئله ورود کرده و خواهان تعجیل در امور اجرایی این پروژه شد.

وی بیان کرد: در این جلسه نمایندگان شورای شهر، شهرداری، نظام‌مهندسی، سرمایه‌گذار و نماینده استانداری به‌عنوان نماینده ستاد اقتصادی مقاومتی در جلسه‌ای حاضرشده و تصمیم‌گیری شد با نظارت سازمان نظام‌مهندسی و با بیمه کامل پروژه، شهرداری مجوز خاک‌برداری به سرمایه‌گذار را بدهد تا پس‌ازآن، سازمان نظام‌مهندسی مجوز طراحی سازه و عملیات آن را تائید کند.

 صوفی با تأکید بر اینکه ستاد اقتصاد مقاومتی یک ستاد بالادستی بوده و ما ملزوم به اجرای مصوبات ابلاغی از سوی آنها هستیم، افزود: در بخش تجهیز کارگاه  نیزبه دلیل اینکه قرار است پروژه خاک‌برداری صددرصدی انجام شود و به دلیل احتمال بروز برخی مسائل مانند رانش زمین، شورای ترافیک استان پیشنهاد داده و مصوب کرده است تا پایان پروژه تجهیز کارگاه در پیاده‌رو باشد.

 وی تصریح کرد: در حال حاضر ستاد اقتصاد مقاومتی و شورای ترافیک برای این پروژه مصوبه صادره کرده و ما نیز موظف به اجرای آن هستیم هرچند معتقدیم می‌بایست این پروژه زودتر انجام می‌شد .

در ادامه جلسه کاووسی در پاسخ به شهردار گفت: ما با چند مهندس ذی‌صلاح برای مسئله گودبرداری که شما بیان کردید صحبت کردیم و آنها نیز اعلام کردند با توجه به فناوری‌های روز می‌توان بدون انجام این حجم از گودبرداری اطلاعات لازم درباره مقاومت بستر و خاک پروژه را به دست آورد.

رحیمی فر دیگر عضو شورای شهر همدان در واکنش به سخنان شهردار همدان اظهار داشت: اگر ما به‌عنوان شورای شهر همدان از شما بخواهیم مانع از انجام عملیات گودبرداری در این پروژه شوید آیا این کار را انجام می‌دهید یا خیر؟

وی افزود: اگرچه شما می‌گویید که این پروژه مصوبه شورای اقتصاد مقاومتی و ترافیک استان را دارد اما شاید شورا بخواهد هزینه ایستادن در برابر این مصوبه را بپردازد در این صورت بگویید حاضرید مانع گودبرداری شوید یا خیر که شهردار نیز در جواب این عضو شورای شهر گفت: بله.

رئیس کمیسیون عمرانی شورای شهر همدان بیان کرد: این مسئله با مذاکره و غیره حل نمی‌شود یعنی اینکه حالا ما بگوییم سرمایه‌گذار پروژه را متوقف کند تا وقتی‌که برود و پروانه کار را بگیرد، اتفاق خاصی نمی افتد.

وقتی برای بار چندم شهردار همدان بیان کرد که این پروژه مصوبه ستادهای بالادستی را دارد، کاووسی در واکنش به این حرف شهردار همدان بیان کرد: هیچ قانونی در جمهوری اسلامی وجود ندارد که بتواند حق قانونی شهردار همدان در بخش صدور پروانه را از او بگیرد  و یا اینکه اجازه داده باشد شهردار این حق خود را به ستادی تنفیذ کند.

این عضو شورای شهر تصریح کرد: گودبرداری این پروژه بدون اخذ مجوز لازم یک عمل غیرقانونی است  در حالیکه ملاک عمل برای ما قانون است.

رحیمی فر در ادامه جلسه با تشریح مصوبات جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی بیان کرد: متأسفانه برای بعضی‌ها انجام برخی کارها تبدیل به یک‌رویه شده است درحالی‌که اجرای قانون برای ما اصل است.

وی با تأکید بر اینکه فکر نمی‌کنم ستاد اقتصاد مقاومتی نیز مجوز بدهد که کسی خلاف قانون کاری انجام دهد، افزود: ما نیز معتقدیم باید چرخ اقتصاد بچرخد اما قانون نیز باید رعایت شود.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان نیز در واکنش به اظهارات اعضای شورای بیان کرد: سالیان سال است بحث اجرای پروژه‌های بزرگ در همدان یک مسیله شکست‌خورده است.

فتحی تصریح کرد: ما نباید در افکار عمومی بحثی را مطرح کنیم که به دنبال آن مردم بگویند باز فردی خواست کاری در همدان انجام دهد اما مسئولان نگذاشتند.

وی مطرح کرد: پروژه خاک‌برداری اسکال مال با توجه به حجم در نظر گرفته‌شده برای گودبرداری، احتمالاً دو سال طول بکشد بنابراین چه لزومی دارد این کار متوقف شود تا برای آن پروانه کار صادر کنیم؟  

فتحی تصریح کرد: پروژه‌ای که قرار است با به ثمر رسیدن آن نزدیک به هزار نفر مشغول به کار شوند نباید به خاطر صدور پروانه که احتمالا این مرحله نیز به دلیل ارائه طرح‌های مختلف چند سال طول بکشد متوقف شود.

وی تاکید کرد: اگر بخواهیم طبق قانون عمل کنیم باید وقتی جوانی به سن 18 سالگی رسید دولت برای او مسکن و شغل تهیه کند حالا بگویید آیا واقعاً همیشه قانون اجراشده است؟!!

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان عنوان کرد: فردی مانند آقای رئیسی اعلام کردند که ما مشکل کمبود قانون نداریم بلکه در اجرای قانون مشکل‌داریم و اینکه ما بخواهیم پروژه‌ای که تنها خاک‌برداری آن دو سال طول می‌کشد را به خاطر پروانه ساخت متوقف کنیم عملاً روند اجرای این پروژه را به 9 سال دیگر موکول کرده‌ایم آن‌وقت چگونه می‌خواهیم بگوییم طرفدار اشتغال مستضعفان و بیکاران در جامعه هستیم.

وی گفت: معطل ماندن این پروژه روزانه سبب بیکار ماندن نزدیک به 450 نفر  در شهر همدان می‌شود حالا اگر این صحبت‌ها به مذاق برخی خوش نمی‌آید و یا لبخند ژکند تحویل ما می‌دهند ما این کار این افراد را بی‌احترامی به خودشان تلقی می‌کنیم.

رحیمی فر بار دیگر بیان کرد: صورت‌جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی نواقصی دارد که عملاً قابلیت اجراشدن ندارد چراکه در این مصوبه تمامی مسئولیت گودبرداری و غیره به عهده مشاور است درحالی‌که همه ما میدانیم  مشاور تنها کار طراحی را انجام می‌دهد و وارد کار اجرایی نمی‌شود.

مولوی رئیس مرکز مطالعات شورای شهر همدان نیز بیان کرد: ما نیز مخالفتی با اجرای این پروژه نداریم اما  اگر هنگام گودبرداری اتفاقی رخ دهد مشاور نمی‌تواند مسئولیت کار را بپذیرد چراکه او تعهدی دراین‌باره ندارد.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر همدان نیز تصریح کرد: اجرای این پروژه بزرگ در این نقطه از شهر اثرات منفی دارد و با توجه به طولانی بودن روند اجرای آن باید بدانیم که مردم زمان زیادی را درگیر این پروژه خواهند بود.

سلماسی با تأکید بر اینکه اجرای چنین پروژه‌های عموماً برای کمتر کردن مشکلات مردم هستند پس باید آسایش مردم هنگام اجرای این پروژه‌ها نیز لحاظ شود افزود: برای چنین پروژه‌هایی قاعدتاً باید مطالعات ترافیکی و زیست‌محیطی پیش از آغازشان انجام شود که امیدوارم این موضوع نیز موردتوجه قرارگرفته و نتایج آن اعلام شود.

 انتهای پیام/742/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon