گزارش|کارآفرینی با سرمایه اندک / روایت تسنیم از بانویی که برای ۱۵ بیکار شغل ایجاد کرد
گروه استانها ـ «صبا احمدی»، بانوی کارآفرین حوزه صنایعدستی در سنندج با سرمایه اندک خود و رونق تولیداتش، توانسته برای ۱۵ نفر از بانوان بیکار کردستانی اشتغال ایجاد کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، صنایع دستی یکی از حوزههای کاری پررونق و درآمدزا محسوب میشود که بانوان کارآفرین این حوزه با سرمایه اندک شخصی علاوهبر کمک به ایجاد اشتغال و کسب درآمد؛ سنت اصیل و بومی را با نقش و نگارهای هنری احیا و برای آیندگان حفظ کردهاند.
شواهد نشان داده که از هنرمندان زن در طول تاریخ آثار ارزندهای برجای مانده است، به طوریکه بهدلیل نقش قدرت موثر اجتماعی و فرهنگی بهعنوان مشوق و حامی هنر در ایران جایگاه زن در هنر نیز مانند سایر ابعاد جریان هنری تابع تشخیص و رویکرد قدرت فرهنگی یا روند اجتماعی است. هنر در کنار سرگرمی میتواند به اشتغال نیز کمک کند.
صبا احمدی، بانوی کارآفرین حوزه صنایعدستی در سنندج که بیشترین فعالیت خود را به معرقکاری اختصاص داده و از سال 84 وارد این عرصه شده است، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم میگوید: انگیزه برای هنر ذاتی است و با علاقه به این حرفه وارد شدهام و حدود 15 سال توانستهام انواع کارگاههای مختلف درزمینه صنایع دستی (چوب) نازک کاری، منبتکاری و معرقکاری داشته باشم.
وی با بیان اینکه اوایل فعالیت در این حوزه، کارم را با سرمایه کمی آغاز کردهام، گفت: خوشبختانه توانستهام در این زمینه برای 10 تا 15 نفر از بانوان شغل ایجاد کرده و با همکاری یکدیگر انواع تولیدات خود را به بازار ارائه دهیم.
این بانوی کار آفرین صنایع دستی در سنندج بیان کرد: کار در زمینه صنایع چوب حس و حال بسیار خوبی دارد چراکه یک تکه از چوب که هیچ حس و حالی ندارد با کارکردن روی آن به آن جان میدهیم و اجرای طرح و سازههای مختلف، بر روی یک تکه چوب، بسیار لذتبخش است.
وی عنوان کرد: کار با صنایع چوب فقط مختص به توانایی آقایان نیست بلکه بانوان نیز میتوانند بسیار قویتر و حرفهایتر از آقایان، فعالیت داشته باشند و در این زمینه با موفقیتهای زیادی دست یابند.
احمدی گفت: وقتی یک کاری تولید میشود هیچ ارتباطی به جنسیت ندارد، اکنون بنده با 10 تا 15 بانوی با استعداد در حال کار تولیدی هستیم و تولیدات خود را بازار ارائه داده و درآمدزایی میکنیم.
این بانوی کارآفرین کردستانی با بیان اینکه صنایع چوب و صنایع دستی بازار خاص خود را دارد، خاطرنشان کرد: در تولید محصولات چوبی به راحتی میتوان اثر و کارهای خوبی خلق کرد و در بازار فروش نیز درآمدزایی خوبی داشت.
وی بیان کرد: نازککاری استان کردستان در تمام ایران حرف اول را میزند پس قطعاً در زمینههای دیگر چوب نیز میتوانیم به خوبی در جهان حرف اول را بزنیم.
احمدی تصریح کرد: به تمام جوانان استان کردستان اعم از بانوان و آقایان توصیه میکنم که اگر به کار صنایع دستی چوبی علاقه دارند و قصد درآمد زایی و ایجاد اشتغال دارند، فعالیت دراین حوزه مناسب است و یقیناً میتوانند در این زمینه موفق شوند.
بانوی کار آفرین خطاب به مسئولان متولی صنایع دستی کردستان یادآور شد: امیدوارم با حمایت و پشتیبانی در حوزه صنایعدستی بتوانیم ضمن ایجاد اشتغال، موجب درآمد و تولید بیشتر محصولات چوبی باشیم.
انتهای پیام/484/ش