بررسی بودجه استان مرکزی| ۴.۵ هزار میلیارد ریال بودجه سال ۹۹/ وقتی بودجه استان افزایش و اعتبار شهرستانی کاهش می‌یابد


بررسی بودجه استان مرکزی| 4.5 هزار میلیارد ریال بودجه سال 99/ وقتی بودجه استان افزایش و اعتبار شهرستانی کاهش می‌یابد

گروه استان‌ها- رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی با اشاره به بودجه ۴.۵ هزار میلیارد ریالی استان مرکزی در سال ۹۹ گفت: بودجه استان مرکزی ۸ درصد افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، موضوع بودجه در هرسال از جمله مسائل مهمی به شمار می‌رود که ارتباط مستقیم با وضعیت پروژه‌های عمرانی، حقوق و توانایی استان‌ها دارد.

باتوجه به اهمیت بودجه خبرنگار خبرگزاری تسنیم به سراغ "رقیه یادگاری" رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی رفته و در مصاحبه‌ای تفصیلی مسائل مختلف و ابعاد گوناگون مرتبط با بودجه 99 استان را به بحث و گفت‌و‌گو گذاشته است.

یادگاری در این مصاحبه با اشاره و تحلیل وضعیت بودجه استان مرکزی، به بررسی شهرستانی بودجه در سطح استان، وضعیت هزینه‌ها و اعتبارات بخش‌های مختلف در سطح استان مرکزی پرداخته است که در ادامه این گفت‌و‌گوی تفصیلی می‌آید:

افزایش 8 درصدی بودجه استان مرکزی در سال 99

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت بودجه استان در سال 1399 و در مقایسه با سال قبل گفت: اعتبارات استانی استان مرکزی سال گذاشته 4 هزار و 200 میلیارد ریال بوده که امسال به 4 هزار و 500 میلیارد ریال رسیده که نسبت به سال گذشته 8 درصد رشد داشته است.

وی افزود: از این میزان بودجه، بالغ بر 2 هزار و 800 میلیارد ریال اعتبارات شهرستانی بوده که به شهرستان‌ها ابلاغ و کمیته برنامه‌ریزی هر شهرستان تشکیل شده و کار توزیع بودجه‌ای نیز انجام شده است‌.

یادگاری بیان کرد: بخشی از مابقی 4 هزار و 800 میلیارد ریال نیز توسط شورای برنامه ریزی استان به منظور اجرای یک سری پروژه‌ها توزیع شده البته از بودجه اعلامی امسال تا کنون 38درصد تخصیص یافته و در 4ماه اول امسال این میزان تخصیص امتیاز قابل قبولی برای استان است.

تخصیص نقدی در مقایسه با اسناد خزانه روند پروژه‌ها را تسریع می‌کند

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی در پاسخ به سوالی که امسال وضعیت اختصاص بودجه و اسناد خزانه در استان چگونه است خاطرنشان کرد: خوشبختانه بودجه امسال استان تنها در قالب اسناد خزانه نیست بلکه بخشی از تخصیص به صورت نقدی است.

وی اضافه کرد: این درحالیست که وقتی که نقدی باشد هم قیمت تمام شده پروژه‌ها کمتر خواهدبود وهم اینکه پیمانکار رغبت بیشتری برای انجام پروژه‌ها خواهد داشت.

اعتبارات هزینه‌ای استان 3 هزار و 160 میلیارد ریال است

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت اعتبارات هزینه‌ای استان مرکزی گفت: بخشی از اعتبارات ما اعتبارات هزینه‌ای است که بیشتر مربوط به حقوق پرسنلی و هزینه‌های پرسنلی است، از سویی اعتبارات هزینه‌ای استان مرکزی امسال بالغ بر 3 هزار و 160 میلیارد ریال است که 23 دستگاه اجرایی استان مشمول اعتبارات هزینه‌ای می‌شوند.

یادگاری ادامه داد: البته در این میان، مابقی دستگاه‌ها مثل دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه‌ها و آموزش و پرورش ملی هستند و تخصیص اعتبار آنها ملی است.

مشکلی در تامین حقوق در استان مرکزی نداریم

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت بودجه با توجه به افزایش حقوق پرسنل گفت: باتوجه به اینکه امسال افزایش حقوق داشتیم مشکلی در تامین حقوق نداریم و تا پایان سال اعتبار لازم را تامین می‌کنیم.

وی عنوان کرد: البته هرچند در تامین حقوق و پرداخت حقوق در استان مرکزی مشکلی نداریم اما درعین حال، در بحث سایر هزینه کسری بودجه داریم البته در کنار این موضوعات در ارتباط با پاداش بازنشستگان هم پیگیر هستیم.

شناسایی و احصاء اموال غیرمنقول دولتی در استان مرکزی

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی در پاسخ به سوالی درباره اموال غیرمنقول دولت در استان گفت: درصورتی که نیاز یا مجوز فروش اموال غیرمنقول دولت در استان داشته باشیم این اموال بیشتر شامل ساختمان و زمین ادرات  است که البته شناسایی شده  است.

یادگاری خاطرنشان کرد: کارگروهی در این راستا با ریاست استاندار تشکیل شده است‌، اجازه مزایده فروش آنها داده شده تا با فروش اموال غیرمنقول هم مشکل هزینه‌ای حل  و هم پروژه‌های نیمه تمام به بهره برداری خواهد رسید.

«یادگاری» رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی می‌گوید: اعتبارات استانی استان مرکزی سال گذاشته 4 هزار و 200 میلیارد ریال بوده که امسال به 4 هزار و 500 میلیارد ریال رسیده که نسبت به سال گذشته 8 درصد رشد داشته است...

 

 

کاهش اعتبارات در همه شهرستان‌های استان مرکزی

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی با اشاره به وضعیت بودجه شهرستان‌های استان مرکزی گفت: در همه شهرستان‌ها امسال کاهش اعتبار داشتیم، این درحالیست که سال گذشته اعتبارات شهرستانی 3 هزار و 60 میلیارد ریال بوده در حالیکه امسال این رقم به  2 هزار و 800 میلیارد ریال کاهش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: علت کاهش اعتبارات شهرستانی یک بخش بخاطر کاهش منابع حاصل از فروش نفت و گاز بوده چراکه منابع حاصل از فروش نفت و گاز در شهرستان ها در سال گذشته معادل 470 میلیارد ریال بوده که امسال به 240 میلیارد ریال کاهش یافته که موید کم شدن 50 درصدی این اعتبارات است.

یادگاری ادامه داد: بخش دیگر اعتبارات شهرستانی از محل اعتبارات متوازن بود،  یک بخش آن استانی و یک بخش هم ملی است که 30درصد در بخش استانی کاهش داشتیم ولی دربخش ملی افزایش را شاهد بودیم، زیرا ما در اعتبارات، توازن استانی توزیع داریم و آن هم 30درصد کاهش داشتیم و این مسئله باعث شده کاهش چشم‌گیری در همه شهرستان های استان بخصوص شهرستان‌های کمتر توسعه یافته مثل خمین، خنداب و کمیجان داشته باشیم.

انتهای پیام/711/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon