۸۰ درصد معتادان متجاهر جمعآوری برای چندمین بار دستگیر شدند
گروه استانها- مدیرکل بهزیستی استان کرمان گفت: ۸۰ درصد از افرادی که بهعنوان معتاد متجاهر جمعآوری میشوند برای چندمین بار دستگیر شدهاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، عباس صادقزاده امشب در جمع خبرنگاران اظهار داشت: معتادان متجاهر افرادی هستند که در بحث ترک اعتیاد سخت درمان بوده و مصرف چندگانه اعتیاد دارند.
وی با بیان اینکه این افراد رفتارهای متفاوت داشته و رفتارهای ضداجتماعی از خود نشان میدهند گفت: معتادان متجاهر هم درمان جسمی نیاز دارند و هم باید درمان روحی شوند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به اینکه مشکلات روانشناختی شدید معتادان متجاهر باید بررسی و درمان شود افزود: این افراد در ملاء عام مصرف مواد مخدر دارند و یک نوع مواد هم مصرف نمیکنند.
وی با بیان اینکه متجاهرین کف خیابان از حمایت هیچکس برخوردار نیستند و حتی خانواده آنها را حمایت نمیکند خاطرنشان کرد: بر اساس تجربه هر ساله طرح جمعآوری معتادان متجاهر انجام میشود و این افراد در مراکز ماده 16 نگهداری میشوند و بر این اساس حدود هزار و 800 تا دو هزار نفر معتاد متجاهر در سطح استان کرمان وجود دارد.
صادقزاده با اشاره به اینکه احتمال دارد که کرونا این تعداد را افزایش داده باشد و با نگاه بدبینانه حدود 3 هزار نفر معتاد متجاهر در استان وجود دارد گفت: گروهی از این افراد رفتار متجاهرانه آنها برای مصرف است و برای خواب به خانه میروند.
وی با بیان اینکه استان کرمان ظرفیتهای بزرگی از وجود سازمانهای مردم نهاد دارد افزود: ساماندهی معتادان متجاهر بهعنوان یک معضل اجتماعی وظیفه همه دستگاههای مربوطه است و بهزیستی بهتنهایی نمیتواند موفق باشد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به اینکه شهرداریها در تمام استان باید پای کار باشند و ارتباط با خانواده آنها را برقرار کرد اظهار داشت: آنها را باید تحت درمان موثر قرار داد و برای بعد از ترک آنها و بازپیوند فرد معتاد به جامعه برنامه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه 80 درصد از افرادی که بهعنوان متجاهر جمعآوری میشوند برای چندمین بار دستگیر شده و اقدامات گذشته نتیجه نداشته است گفت: کار زیاد شده اما کار اثربخش نشده است.
صادقزاده با اشاره به اینکه عدم هماهنگی بین دستگاهها در بحث درمان یک آفت است افزود: موضوع اعتیاد موضوع بزرگ لاینحلی نیست اما موازیکاری وجود دارد، معضل اعتیاد در کرمان قابل حل است و خانوادهها باید پای کار بیایند.
وی با بیان اینکه شیوع اعتیاد در جامعه ایرانی در سال نسبت به سال گذشته دو تا سه درصد رشد دارد که نشان از عدم آگاهی خانوادهها است تصریح کرد: شیوع اعتیاد در استان کرمان آمار نگران کنندهای دارد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان عنوان کرد: یک شبه جمع کردن معتادان متجاهر از جامعه و نگهداری آنها در مراکز ماده 16 و در نهایت ترخیص بعد از مدتی هیچ اثری ندارد و باید چرخه درمان تکمیل شود و مراقبتهای بعد از درمان پیگیری شود.
وی افزود: در ماه گذشته کلیپی در فضای مجازی پخش شد که تعدادی از معتادان متجاهر در سطح شهر برای شهروندان مزاحمتهایی ایجاد کردند که در نهایت منجر به جمعآوری آنها با مصوبه ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا استان کرمان شد.
صادقزاده اظهار داشت: در استان کرمان برای اسکان و نگهداری بیش از دو هزار نفر معتاد متجاهر پیشبینی شده است و در حال حاضر هزار و 500 نفر معتاد متجاهر در مراکز نگهداری میشود.
زمان نگهداری معتادان متجاهر باید افزایش پیدا کند
محمدرضا انارکیمحمدی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان نیز با بیان اینکه اعتیاد یک بیماری اجتماعی است که بر جامعه عوارض دارد گفت: بر اساس آمار سال گذشته حدود هزار و 800 نفر معتاد متجاهر در سطح استان کرمان وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه تا سال 89 اعتیاد جرم بود اما بعد از آن با اصلاح قانون معتادان موظف هستند با مراجعه به مراکز اقدام به درمان کنند افزود: تغییر نگرش به فرد معتاد باعث شد که مراکز ماده 16 در استانها راهاندازی شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانبا بیان اینکه ماندگاری فرد معتاد در مراکز ماده 16 یک تا سه ماه است و اگر نیاز بود تا 6 ماه تمدید میشود تا چرخه درمان آنها تکمیل شود تصریح کرد: زمان نگهداری معتادان متجاهر باید افزایش پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه باید این زمان بر اساس نیاز بیشتر شود خاطرنشان کرد: مراقبتهای بعد از خروج الزامی است و اگر پیگیری نشود هیچ نتیجهای نخواهیم گرفت، هزینه زیادی برای نگهداری و ترک یک فرد معتاد انجام میشود و اگر مراقبتهای بعد از درمان انجام نشود آسیب بزرگی است.
انتهای پیام/511/ ز