شرکت‌های دانش بنیان در شرایط تحریم توان عرض اندام را پیدا کرده‌اند/رقابت پذیری دانش‌بنیان‌ها با شرکت‌های خارجی

شرکت‌های دانش بنیان در شرایط تحریم توان عرض اندام را پیدا کرده‌اند/رقابت پذیری دانش‌بنیان‌ها با شرکت‌های خارجی

گروه استان‌ها - رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی گفت: با تحریم ایران شرکت‌های دانش بنیان توان عرض اندام را پیدا کرده‌اند و می‌توانند جای شرکت‌های خارجی را بگیرند که این کار علاوه بر جلوگیری از خروج ارز توان داخلی را نیز افزایش می‌دهد.

عبدالرضا واعظی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، با بیان اینکه سیاست نظام در سال‌های اخیر به دنبال فاصله گرفتن از اقتصاد نفتی است، این میزان از صادرات شرکت‌های دانش بنیان در این شرایط تحریمی جای بسی امیدواری برای تحقق این چشم انداز را دارد اظهار داشت: مشوق‌هایی از معافیت‌های مالیاتی و گمرکی و ترک تشریفات در مناقصات گرفته تا معافیت سربازی برای این عزیزان در نظر گرفته شده است.

وی تاکید کرد: با تحریم ایران شرکت‌های دانش بنیان توان عرض اندام را پیدا کرده‌اند و می‌توانند جای شرکت‌های خارجی را بگیرند که این کار علاوه بر جلوگیری از خروج ارز توان داخلی را نیز افزایش می‌دهد؛ چنانکه با تشدید تحریم‌ها شاهد روی آوری صنایع به سوی شرکت‌های دانش بنیان هستیم.

رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی گفت: گران شدن ارز نیز فرصتی دیگر بود تا بازار رقابت بین شرکت‌های دانش بنیان و شرکت‌های خارجی داغ شود و شرکت‌ها بتوانند محصولات خود را به قیمت همان جنس خارجی بفروشند، در حالی که قیمت همان جنس خارجی بسیار بیش‌تر شده است.

وی شرکت‌های دانش بنیان را فرصت مناسبی جهت دور زدن تحریم‌ها نیز دانست و ادامه داد: تحریم‌ها بر شرکت‌های خارجی بزرگ بوده و آن‌ها همکاری خود را محدود یا قطع کرده‌اند؛ اما برای مثال یک شرکت دانش بنیان ایرانی با یک شرکت دانش بنیان خارجی می‌تواند به راحتی مراودات داشته باشد و فضای تحریم بر آن مؤثر نباشد.

واعظی خاطرنشان کرد: چون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان سیاست کلی نظام بوده، از دو دهه پیش به قوت راه خود را آغاز کرده است، ضمن اینکه حمایت از دانش بنیان‌ها منوط به یک دولت خاص نیست که با رفتن آن دولت دیگر حمایت‌ها نیز قطع شود.

وی با اشاره به این که بیشتر انرژی و سرمایه پارک علم و فناوری در مراکز رشد شهرستان‌ها معطوف شده است، تصریح کرد: برگزاری جشنواره رویش نمونه‌ای از این اقدامات است که افراد فناور را از مرحله ایده تا محصول حمایت و هدایت می‌کند.

رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی با انتقاد از فضای نامناسب فرهنگی حاکم بر کشور، به خصوص افکار والدین برای اشتغال فرزندان خود، گفت: همیشه این تفکر وجود دارد که فرزند خانواده از سن مثلاً 20 سالگی در جایی استخدام شده و حقوق بگیر آن جا باشد، در حالی که همان فرد می‌تواند با ایده‌ای فناورانه در قالب یک شرکت، حقوقی بالاتر از یک کارمند کسب کرده و به چند نفر دیگر نیز حقوق بدهد، چنانکه در حال حاضر بسیاری از مدیران شرکت‌های دانش بنیان حاضر نیستند به حقوق کارمندی اکتفا کنند.

انتهای پیام/114/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon