نظامیان روسیه: نابودی پیمان استارت، جهان را در آستانه فاجعه قرار می‌دهد


نظامیان روسیه: نابودی پیمان استارت، جهان را در آستانه فاجعه قرار می‌دهد

دو مقام ستاد کل نیروهای مسلح روسیه هشدار دادند، با انقضای مدت اعتبار پیمان استارت-۳، دستان آمریکا برای تولید کنترل نشده تسلیحات تهاجمی راهبردی باز شده و جهان بار دیگر در آستانه یک فاجعه هسته‌ای قرار خواهد گرفت.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرهنگ "آندری استرلین" رئیس اداره اصلی هدایت عملیاتی ستاد کل نیروهای مسلح روسیه و "الکساندر خریاپین" محقق عالی رتبه مرکز تحقیقات نظامی-راهبردی در آکادمی علوم نظامی ستاد کل، در مقاله‌ای برای روزنامه «کراسنایا ازوزدا» (نشریه داخلی وزارت دفاع روسیه) هشدار دادند که از بین رفتن توافقنامه دوجانبه روسیه-آمریکا درباره ادامه کاهش و محدود سازی تسلیحات تهاجمی راهبردی (معروف به پیمان استارت-3) می تواند ایالات متحده را قادر به توسعه غیرقابل کنترل سلاح‌های راهبردی سازد و بدین ترتیب، امنیت جهان را در آستانه یک فاجعه هسته‌ای قرار دهد.

نویسندگان این مقاله با تأکید بر اینکه پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی، که در تاریخ 5 فوریه سال 2021 منقضی خواهد شد، آخرین توافقنامه موجود در زمینه سیستم بین المللی امنیت و کنترل تسلیحات است، ولی ایالات متحده امتناع خود از تمدید آن را اعلام کرده است، افزودند: «در صورت خاتمه یافتن پیمان استارت-3 ، وضعیت نظامی-سیاسی در جهان به طرز قابل توجهی پیچیده‌تر از گذشته خواهد شد، برای اینکه در صورت عدم وجود ضوابط محدود کننده این توافقنامه، ایالات متحده ممکن است به طور غیرقابل کنترلی اقدام به تولید تسلیحات راهبردی کند. و ما در اینجا تأکید می کنیم که این یک مسیر فوق العاده خطرناک است و جهان را بار دیگر مانند نیمه دوم قرن بیستم، در آستانه یک فاجعه هسته‌ای قرار خواهد داد.»

این دو مقام نظامی روس با اشاره به اینکه، سرنوشت پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ایو پیمان جامع ممنوعیت آزمایشات هسته‌ای هم همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، تأکید کردند: «از بین رفتن پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای ممکن است محرکی باشد تا منجر به از سر گیری مسابقه تسلیحات هسته‌ای در سراسر جهان و افزایش تعداد کشورهایی شود که دارای سلاح‌های هسته‌ایهستند یا در آستانه دست یابی به آن قرار دارند.»  

در این مقاله یادآوری شده است که روسیه 20 سال پیش خود را متعهد به اجرای پیمان جامع ممنوعیت آزمایشات هسته‌ای کرده است، در حالی که آمریکایی‌ها با وجود امضای آن در سال 1996 ، هنوز این پیمان را تصویب نکرده‌اند. ضمن اینکه فقط دو کشور - ایالات متحده و کره شمالی، در سال 2006 از پذیرش قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل درباره لزوم امضای اولیه و تصویب این پیمان مهم بین المللی خودداری کردند.

نویسندگان این مقاله افزودند: «بدین ترتیب، پس از انقضای مدت اعتبار پیمان استارت-3 ، دیگر هیچ توافقنامه بین المللی برای محدود کردن مسابقه تسلیحات راهبردی وجود نخواهد داشت و دستان "افراط گرایان آمریکایی" در این عرصه کاملاً باز خواهد شد.»

روسیه تنها برای دفاع از خاک خود از سلاح هسته‌ای استفاده می‌کند

مقامات ستاد کل نیروهای مسلح روسیه همچنین یادآور شدند که این کشور در صورت هر گونه حمله موشکی به خاک خود، از توان هسته‌ای استفاده خواهد کرد.

در این مقاله در این باره آمده است: «از آنجا که نمی‌توان مشخص کرد که حمله موشکی با کلاهک هسته‌ای است یا خیر و هر موشکی می‌تواند مجهز به کلاهک هسته‌ای شود، هر حمله موشکی به خاک روسیه، بعنوان حمله هسته‌ای تلقی خواهد شد و رهبران نظامی روسیه بلافاصله پس از دریافت اطلاعات مربوط به پرتاب موشک، مقیاس پاسخ‌گویی به آن را تعیین می‌کنند.»

مقامات ستاد کل در عین حال یادآور شدند که در چنین شرایطی، هدف دشمن، در واقع نابودی روسیه در نظر گرفته خواهد شد. وزارت دفاع روسیه توضیح داده است که شرایط استفاده از سلاح‌های هسته‌ای و دیگر انواع تسلیحات کشتار جمعی توسط دشمن، تأثیرگذاری بر تاسیسات مهم روسیه و همچنین هر گونه تجاوز نظامی علیه خاک روسیه با استفاده از سلاح‌های متعارف، نباید مورد سئوال کارشناسان قرار بگیرد.

نویسندگان این مقاله در آخر تأکید کردند که طرف روسی بطور دقیق و مشخص "خطوط قرمز" خود را مشخص کرده تا دیگران از آن عبور نکنند. اگر دشمن بالقوه با این وجود، تصمیم به انجام این کاری را بگیرد، مسلماً پاسخ روسیه "دندان شکن" خواهد بود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon