معاونت نظارت سازمان سینمایی و دفاترش از آن سوی بام نیفتند

معاونت نظارت سازمان سینمایی و دفاترش از آن سوی بام نیفتند

صحبت کارگردانان و تهیه‌کنندگانی که از طولانی شدن دریافت پروانه ساخت خود گله‌مندند نشان می‌دهد که شورای پروانه ساخت در نحوه صدور پروانه‌ها به روابط میان خود و سینماگران نگاه می‌کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، بعد از حواشی فراوانی که برای شورای پروانه ساخت ایجاد شد و البته واکنش‌های رئیس سازمان سینمایی در نشست خبری خود خطاب به دستیاران کارگردانی که هنوز مجوز دریافت نکرده‌اند، امروز خبرنگار تسنیم با چند نفر از سینماگران جوانی که دنبال پروانه ساخت بودند گفت‌وگو کرد؛ صحبت‌هایی که آنان به هیچ عنوان تمایل به انتشار نامشان نداشتند تا مشکلات دیگری گریبانگیر آنان نشود.

یکی از این کارگردانان که در سینما فیلم‌های خوب و مخاطب‌پسندی ساخته است بیان کرد که برای دریافت پروانه ساخت فیلمش هفت ماه منتظر دریافت پروانه بوده است و آنقدر این موضوع طولانی شد که از صدور آن ناامید شده بود. حتی وی اظهار کرد که از صدور پروانه بی‌خبر بوده و یکباره از طریق رسانه‌ها از این موضوع مطلع شده است.

وی در ادامه بیان کرد که صدور پروانه ساخت با این سرعت برای یک جوانی که تنها چند فیلم کوتاه دارد و عموماً با لودگی و رقص به چهره تبدیل شده برایش واقعاً عجیب بوده است. اینکه در شوراهای سازمان سینمایی به ارتباط با تهیه‌کننده برای صدور پروانه ساخت نظر داریم به نظرم امر پسندیده‌ای نیست و بیشتر منجر به قشریگری در روند صدور پروانه‌ها ساخت و نمایش می‌شود.

این کارگردان اضافه کرد که مانند گونه و سبک فیلمنامه او در سینمای ایران بسیار ساخته می‌شود و به همه آنها بدون مانع و تعلل مجوز ساخت می‌دهند که از نظر محتوایی عموماً مشکلات متعدد دارند اما در این مورد با وی سختگیری شدید کردند. گویا چون دیدند که با توجه به شیوع کرونا و تأثیر آن بر روند تولید، احتمال دارد که فیلم ما ساخته نشود به آن مجوز دادند!

یکی دیگر از این سینماگران باتوجه به نگرانی که برای صدور پروانه نمایش فیلم بعد از مراحل ساخت داشت بیان کرد که نگران است تا بعداً با او تسویه حساب بشود و ترجیح می‌دهد که اصلاً صحبت نکند.

این در حالی است که بعد از خبر جنجالی هفته‌های قبل، سازمان سینمایی هیچ واکنش خاصی به این موضوع نشان نداد و سکوت را نسبت به واکنش ترجیح داد. در نشست خبری رئیس سازمان سینمایی نیز بیشتر وی تلاش کرد تا با اعلام حمایت‌های خود از سینماگران جوان از تغییر سیاست‌های خود نسبت به آنان سخن بگوید.

معاونت نظارت و ارزشیابی در دو هفته قبل نیز اقدام به سانسور قسمت‌هایی از سریال آقازاده کردند که جای تعجب داشت. به نظر می‌رسد که سازمان سینمایی و شوراهای آن بیشتر از آنکه مراقب باشند تا محتوا و کلیشه‌های نامناسب فیلم‌ها و سریال‌ها وارد فضای عمومی جامعه و خانواده نشود، جلوی کار تولید فیلمنامه‌ها و نمایش سریال‌های مناسب را گرفته و به تعبیری از آن سوی پشت بام افتاده است.

در حالی که برخی از سریال‌های نمایش خانگی دارای محتوای نامناسب متعدد آزادانه در حال ترسیم آنان است. سازمان سینمایی پاسخ دهد که چرا به جای مقابله با ترویج محتوای نامناسب، با موارد ارزشی برخورد می‌کند و پروانه آثاری که سازنده آنان امتحان خود را در عرصه نمایش و هنر پس داده‌اند را با تعلل صادر می‌کند؟

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران