مشخص نیست حدود ۵۰ درصد از حقوق "دانشجومعلمان" برای چه کسر می‌شود؟!/ عدم صداقت مسئولان و هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان با دانشجومعلمان

مشخص نیست حدود 50 درصد از حقوق "دانشجومعلمان" برای چه کسر می‌شود؟!/ عدم صداقت مسئولان و هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان با دانشجومعلمان

"دانشجومعلمان" از مشکلات تحصیل در دانشگاه فرهنگیان می‌گویند، از کیفیت پایین آموزش، خوابگاه، غذا و ...؛ امسال حقوق دانشجومعلمان به ۲ میلیون و ۸۰۰هزار تومان رسیده اما ۴۵درصد آن که معادل یک میلیون و ۲۶۰ هزار تومان است، کسر می‌شود!

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ "دانشگاه فرهنگیان" که قرار است متولی اصلی تربیت و تأمین معلم مورد نیاز برای آموزش و پرورش باشد، این روزها که این وزارتخانه با مشکل جدی کمبود معلم دست و پنجه نرم می‌کند و انتظارات بیشتری از این دانشگاه وجود دارد، درگیر حداقل‌هایی است که دانشجومعلمان  آنها را بازگو می‌کنند.

دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان که برخی از آنها، همین مهر امسال به‌عنوان معلم وارد کلاس‌های درس می‌شوند از واقعیت‌های دوران تحصیل خود در این دانشگاه و مشکلات مختلف می‌گویند، مشکلاتی در کیفیت آموزش‌، سرانه دانشجویی و وضعیت هیئت علمی نامناسب دانشگاه و حالا همین مسائل فضایی را ایجاد کرده است که در مقایسه با سایر دانشگاه‌های کشور از حیث کیفیت تفاوت عجیبی را تجربه ‌کنند.

بیشتر دانشجو معلمان می‌گویند این 4 سال بگذرد و راحت شویم؛ از نظر آموزشی نیز به خاطر کمبود بودجه و میزان حقوقی که به اساتید می‌دهند نمی‌توانند هیئت علمی خوب جذب کنند و حالا همین مشکلات باعث شده است تا آنها نامه‌ای را درباره مشکلاتشان تهیه و به فراکسیون فرهنگیان مجلس ارائه دهند.

محمد ایمان مظلومی از دانشجومعلمان پردیس شهید رجایی شیراز، درباره مشکلات دانشجو معلمان می‌گوید: مشکل دانشجومعلمان 9 ساله است درست از زمانی که تربیت معلم قدیم تبدیل به دانشگاه شد و این تغییر متأسفانه صرفاً در عنوان رخ داده است و مزیت دانشگاه‌های دولتی دیگر به دانشگاه فرهنگیان اختصاص داده نشده است حتی وزارت علوم به دانشگاه فرهنگیان سرانه غذایی نمی‌دهد.

غذای دانشجومعلمان 10 برابر گرانتر

او معتقد است که وزارت علوم اهمیت دانشگاه فرهنگیان را احساس نکرده است چرا که اگر اینگونه بود این دانشگاه را از سرانه غذایی و رفاهی که تمام دانشگا‌ه‌های دولتی از آن بهره می‌برند، محروم نمی‌کرد این شرایط باعث شده که هم‌اکنون هزینه غذای دانشجو معلمان بسیار گران‌تر یعنی حدود 10 برابر بیشتر از دانشگاه‌های دولتی باشد.

35 درصد از حقوق را برای سرانه غذا کسر می‌کنند!

این دانشجو معلم می‌گوید: در سال 99 اگر یک دانشجو بخواهد در دانشگاه‌های دولتی سه وعده غذا بخورد هزینه صبحانه 900 تومان، ناهار و شام 2000 تومان است و در ماه 147 هزار تومان می‌شود اما دانشگاه فرهنگیان ماهیانه یک میلیون و 263 هزار تومان از دانشجو معلمان کسر می‌کند که 45 درصد حقوق آنها می‌شود، طبق گفته مسئولان دانشگاه 35 درصد آن مربوط به غذاست.

او عنوان می‌کند: اگر بخواهیم این هزینه را با دانشجویان دولتی مقایسه کنیم تفاوت 10 برابری است؛ بعد از مصاحبه رئیس دانشگاه فرهنگیان که اعلام کرد از همه دانشجو معلمان 45 درصد کسر نمی‌‌کنیم و آنهایی که از غذا و خوابگاه استفاده نمی‌کنند 10 درصد از حقوقشان کسر می شود، نامه‌ای را نوشتیم.

چرا با جزئیات نمی‌گویند 45 درصد از حقوق برای چه کسر می‌شود؟

این دانشجو معلم می‌گوید: این صحبت‌ها با واکنش شدید دانشجومعلمان در فضای مجازی همراه شد و به فکر ارائه نامه و جمع‌آوری امضا افتادند، مسئولان و هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان با دانشجومعلمان صادق نیستند مثلاً تا به حال با جزئیات اعلام نشده است کسر 45 درصد از حقوق بابت چه مواردی هزینه می‌شود.

این دانشجو معلم اشاره می‌کند: سال گذشته حقوق ما یک میلیون و 560 هزار تومان بود و 45 درصد آن کسر می‌شد که معادل 700 هزار تومان بود، امسال حقوق دانشجومعلمان به 2 میلیون و 800 هزار تومان رسیده است اما 45 درصد آن که معادل یک میلیون و 260 هزار تومان است، کسر می‌شود!

چرا مسئولان نمی‌گویند هزینه خوابگاه و غذا چقدر است؛ معتقدیم که تعیین درصد ثابت برای کسر از حقوق دانشجو معلمان اشتباه است.

او معتقد است: مجموعه دانشگاه فرهنگیان برای ارتباط گرفتن با نماینده‌ها و احقاق حقوق دانشجومعلمان کوتاهی می‌کنند؛ مسئولان آموزش و پرورش هم نمی‌دانند این کسورات به چه نحو است و برای چه کسر می‌شود و این موضوع بیان می‌شود چون این روند از گذشته وجود داشته است باید ادامه یابد.

وضعیت دانشگاه شهید رجایی در مقایسه با دانشگاه فرهنگیان بهتر است و آنها سرانه غذایی دارد، یکی از سؤالات هم این است چرا بین دو دانشگاه تربیت معلم فرق وجود دارد؟

در خوابگاه و فضا هم مشکل داریم

او در ادامه با اشاره به سایر مشکلات دانشجومعلمان بیان می‌کند: دانشجویان وقتی وارد دانشگاه فرهنگیان می‌شوند با مشاهده ساختمان‌های فرسوده که مربوط به دبیرستان یا مراکز تربیت معلم 30 سال قبل است، واقعاً دچار افسردگی می‌شوند، از نظر خوابگاهی هم وضعیت خوابگاه دانشگاه فرهنگیان نامناسب است مثلاً در دانشگاه‌های دیگر، 5 یا 6 نفر در یک اتفاق هستند اما در دانشگاه فرهنگیان میانگین تعداد افراد یک‌اتاق 12 نفر است.

او می‌گوید: پیگیری دانشجومعلمان برای حل مشکلات بسیار زیاد بود و نسبت به مسئولان دانشگاه بسیار بیشتر مطالبه‌گر و دغدغه‌مند هستند؛ آقای حاجی بابایی تنها فردی بود که در مجلس به فکر ما بود و در بحث حقوق دانشجومعلمان گفت که آنها باید حداقل حقوق را دریافت کنند همچنین پرداخت عیدی به دانشجو معلمان نیز عملیاتی شد؛ هم اکنون دانشجو معلمان خواستار لغو کسر 45 درصد از حقوق شان هستند و توقع ما از مجلس این است با توجه به اهمیت دانشگاه، نگاه ویژه به دانشگاه فرهنگیان داشته باشند و این تبعیض پایان داده شود.

در تابستان هم 10 درصد از حقوق کسر می‌کنند

او بیان می‌کند: در تابستان که آموزش وجود ندارد و دانشجویان غذا و خوابگاه استفاده نمی‌کنند، ماهانه 10 درصد از حقوق دانشجویان ترددی و خوابگاهی کسر می‌شود که ماهانه 280 هزار تومان می‌شود؛ در طول دوران کرونا که دانشگاه تعطیل شد، گفتند 10 درصد یعنی 280  هزار تومان از حقوق ما کسر می‌کنند اما از دانشجویان ترددی و خوابگاهی از اردیبهشت تا خرداد ماهانه 25 درصد کسر می‌کنند یعنی ماهانه 700 هزار تومان بابت دانشگاه خالی از حقوق دانشجو معلمان کسر می‌شود!

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon