غلامی: برای ترویج حجاب باید شناخت ایجاد کرد

غلامی: برای ترویج حجاب باید شناخت ایجاد کرد

رئیس دانشکده معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق(ع) می‌گوید ۲۰ نهادی که در کشور مرتبط با ترویج فرهنگ و عفاف وجود دارد، به طور شایسته به وظایف خود عمل نکردند. گشت ارشاد باید زمانی به میدان بیاید که همه نهادها به وظیفه‌شان عمل کردند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، علی غلامی در برنامه «بدون توقف» که 25 مردادماه از شبکه 3 روی آنتن رفت، با تأکید بر اینکه در خصوص بدحجابی باید بدانیم با چه کسی، چه وقت و چگونه برخورد کیفری شود، گفت: گشت ارشاد باید وقتی به میدان بیاید که همه نهادها به وظیفه‌شان در حوزه حجاب عمل کردند، شناخت ایجاد شده، میل و گرایش هست، زمینه رفتار هم هست، اما یک کسی با علم آمده در جامعه فساد ایجاد کند.

علی غلامی در برنامه تلویزیونی «بدون توقف» با اشاره به اینکه ما در جمهوری اسلامی یک اشتباهی داریم که فرهنگ، اقتصاد و سیاست را از هم جدا می‌کنیم، تصریح کرد: مثلاً ما به اقتصاد می‌پردازیم اما فرهنگ اقتصادی نداریم، به سیاست می‌پردازیم اما فرهنگ سیاسی نداریم، علوم انسانی یک سری علوم پیوسته و پیچیده است، اگر به فرهنگ نگاه درجه 3 داشته باشیم، باید ‌پیش‌بینی کنیم که اگر روزی قرار شد با فرهنگ موضوعی را مدیریت کنیم، آن لحظه کاسه چه کنم دست می‌گیریم و می‌خواهیم در لحظه و یک‌شبه فرهنگ آن را به وجود آوریم در حالی که فرهنگ موضوع لحظه‌ای نیست و نمی‌شود.

وی با تصریح بر اینکه اگر در سال‌های بعد از انقلاب روی حجاب کار مبنایی می‌شد ما امروز با این مشکلات روبرو نبودیم، گفت: ابتدای انقلاب هم مثل امروز عده‌ای گفتند که آیا در فضای جنگ، حجاب اولویت است؟ از این جهت این موضوع  اصلاً به فراموشی سپرده شد، در حالی که مسائل فرهنگی به عنوان اولویت همیشه مطرح است و باید به صورت مرتب گوشزد شوند. یکی از مشکلات ما این است که می‌خواهیم حجاب را با حجاب درست کنیم، در حالی که برای حل این مشکل باید از حیا شروع کنیم، برسیم به عفاف تا حجاب درست شود.

برای ترویج حجاب باید شناخت ایجاد کرد

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی به زنان ایران حجاب نداد، قبل از آن هم مردم حجاب داشتند بلکه آن را توسعه و تعمیق بخشید، یادآور شد: از ابتدای انقلاب در بُعد فرهنگی به شدت کم‌کاری کردیم و ضعف داریم، رسانه، حوزه، آموزش و پرورش، آموزش عالی و نهادهای تبلیغی، همه. ما 42 سال است که توقع رفتار حجاب داریم، اما وقتی می‌گویند چقدر شناخت ایجاد کردید، برای این رفتار زمینه‌سازی کردید باید دو دستمان را بالا بگیریم، سال 91 کتابی نوشتم در خصوص مسئله حجاب در جمهوری اسلامی که حدود 200 صفحه بحث کردم که به جهت رفتاری، گرایشی و شناختی چه کارهایی باید انجام می‌شده که بسیاری از آنها نشده است و ریشه بدپوششی چیست.

غلامی افزود: پس از انقلاب فرهنگ جزایی به کار نگرفتیم، اما به شدت اقبال به حجاب را دیدیم، عموم مردم بدون رفتارهای عجیب و غریب و بحث جزایی و کیفری به سمت حجاب گرایش پیدا کردند، این یعنی که بین حجاب و رفتارهای تند یک ارتباط دیگری را باید پیدا کرد. اینکه ما برخورد کیفری لازم داریم یا نه؟ بله لازم داریم، اگر کسی عامدانه بخواهد فضای جامعه را مخدوش کند باید جلوی آن را گرفت. برخورد جزایی هم نیاز داریم اما کجا نیاز داریم، چه وقت نیاز داریم و با چه کسی؟

پس از انقلاب فرهنگ جزایی به کار نگرفتیم، اما به شدت اقبال به حجاب را دیدیم، عموم مردم بدون رفتارهای عجیب و غریب و بحث جزایی و کیفری به سمت حجاب گرایش پیدا کردند.

 

 

غلامی در پایان تصریح کرد: بیش از 20 نهاد در مورد حجاب مسؤلیت دارند؛ این نهادها باید شناخت و گرایش ایجاد کنند و عده‌ای باید رفتارها را تصحیح کنند. آموزش و پرورش ما باید آنچه از حجاب نیاز است بگوید. نهادهای تبلیغی به حجاب میل ایجاد کنند و نهادهایی مثل وزارت صمت باید لباس‌های محجبانه شیک و ارزان قیمت به مردم عرضه کنند. حالا آیا صحیح است ما هیچ‌کدام از این کارها را انجام ندهیم و در خیابان جلوی مردم را بگیریم؟ باید بدانیم با چه کسی، کی و چگونه برخورد کیفری شود. گشت ارشاد یا گشت امنیت اخلاقی باید زمانی به میدان بیاید که همه نهادها به وظیفه‌شان عمل کردند؛ یعنی شناخت ایجاد شده، میل و گرایش و زمینه رفتار هم هست، اما یک کسی با علم آمده در جامعه فساد ایجاد کند.

انتهای‌پیام/

پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon