همدان|"ما ملت امام حسینیم" یعنی زندگی ما در مقام عمل حسینی است / زیر بار ظلم نمیرویم
گروه استانها- یک استاد دانشگاه در تشریح جمله "ما ملت امام حسینیم"، گفت: باید بدانیم اگر فرد و یا جامعهای نسبت به امام حسین(ع) معرفت یافت، به دنبال فرهنگ حسینی رفت و توانست در مقام عمل نیز آن را اجرایی کند آنوقت تبدیل به "ملت امامحسینی" میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، چهارم مردادماه سال 1397 بود که فرمانده دلاور سپاه قدس سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در یادواره شهدای عملیات رمضان و در جمع مردم همدان در پاسخ به تهدیدات پوچ و بیارزش دشمنان اسلام و جبهه استکبار در رأس آن سردمداران آمریکا اعلام کرد: ما ملت امام حسینیم.
وی در بخشی از این سخنران حماسی، ماندگار و با اهمیت خطاب به جبهه استکبار بیان کرد: تا به امروز چه غلطی کردید که برای ما خط و نشان میکشید؟ من حریف شما هستم و نیروی قدس حریف شماست نه همه نیروهای مسلح ایران. بدانید هیچ شبی نیست که ما نخوابیم و به شما فکر نکنیم، بیا که ما منتظریم و مرد این میدان برای شما ما هستیم ما ملت شهادت و ملت امام حسینیم.
این روزها جمله " ما هستیم ما ملت شهادت و ملت امام حسینیم" درست چند ماه بعد از شهادت این رزمنده مجاهد، فرمانده دلاور و سرباز مطیع ولایت ورد زبان مردم شده است. دهانبهدهان میچرخد و در عمق روح و جان تمام آزادگان نفوذ میکند. حال سؤال اینجاست چه چیزی سبب شده این جمله اینگونه در افراد و جامعه تحولی ایجاد کند؟ مگر سلیمانی که بود و چه ویژگیهایی داشت؟
رمز موفقیت افرادی مانند شهید سلیمانی نگاه توحیدی آنهاست
دکتر صالح حسینی از اساتید دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان در پاسخ به این سؤال اظهار داشت: برای رسیدن به جواب این سؤال باید سراغ کتاب انسان کامل شهید مطهری (ره) رفت.
وی افزود: این متفکر بزرگ شیعه دلیل نفوذ و گیرایی کلام افرادی مانند شهید سلیمانی را تقرب این افراد به خدای متعال میداند. چراکه آنها انسانهایی توحیدی هستند و رمز موفقیت آنها نیز گرهای است که باخدای خود دارند.
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه وقتی میخواهیم این جمله شهید بزرگوار سپهبد سلیمانی را تشریح کنیم باید به قبل و بعد این جمله و سخنان ایشان نیز توجه کنیم، گفت: این جمله را شهید سلیمانی در پاسخ به رجزخوانیهای دشمنان اسلام و جبهه استکبار در رأس آن آمریکاییها بیان کردند که معنای بسیاری مهم و بزرگی دارد.
ملت امام حسین (ع) حاضر است برای ظلم ستیزی هزینه بدهد
وی مهمترین مؤلفه جمله "ما ملت امام حسینیم" را مبارزه با ظلم دانست و مطرح کرد: در این نگاه ملت امام حسین (ع) نهتنها با ظلم مبارزه میکند بلکه هیچ ظلمی را نپذیرفته و حتی حاضراست برای این ظلم ستیزی هزینه نیز بدهد چرا که این ملت نگاهی توحیدی دارد و میداند در نهایت پیروزی از آن آنهاست.
حسینی افزود: امروز فضای فکری حاکم برجهان که برگرفته از تفکرات اومانیستی، لذت گرایی، پوچانگاری و غیره است تلاش میکند به مردم القا کند از همین چند روز دنیا و لذتهای آن بهره برده و به دیگر مسائل توجهی نکنند و چون دنیای غرب از یک هژمونی مادی برخوردار است سر تعظیم در برابر او فرود آورند.
وی بیان کرد: "ملت امامحسینی" ملتی است که نه در برابر ظلم خارجی و نه در برابر ظلم داخلی سکوت نمیکند و آن را نمیپذیرید اظهار داشت: ملتی که خود را ملت امام حسین(ع) میداند باید در مفهوم بزرگتری تداعیکننده سبک زندگی حسینی، بایدها و نبایدهای ایدئولوژی حسینی باشد.
شهید قاسم سلیمانی کسی است که هم معرفت حسینی داشت و هم در عمل پیرو حضرت بود
این استاد دانشگاه عنوان کرد: وقتی میخواهیم "ملت امام حسین (ع)" باشیم نباید ایشان را محصور در واقعه عاشورا کرده و صرفاً به بیان برخی نکات بسنده کنیم، بلکه باید بدانیم اگر فرد و یا جامعهای نسبت به امام حسین(ع) معرفت یافت، به دنبال فرهنگ حسینی رفت و توانست در مقام عمل نیز آن را اجرایی کند آنوقت تبدیل به "ملت امامحسینی" میشود.
وی با تأکید بر اینکه شهید قاسم سلیمانی کسی است که هم معرفت حسینی داشت و هم در عمل پیرو حضرت بود، گفت: چنین شخصیت ممتازی چون نگاه توحیدی داشته و همهچیز را در دنیا خلاصه نمیکرد توانست به چنین جایگاهی دست یابد و چنین جملات گیرا، نافذ و اثرگذاری را بر زبان جاری سازد.
برای تبدیل شدن به " ما ملت امام حسینیم" باید سبک زندگی امام حسین(ع) در جامعه جاری شود
حسینی با اظهار تأسف از اینکه ما در مقام نظر ملت امام حسین(ع) هستیم اما در مقام عمل با ایشان فاصله معناداری داریم و حتی گاه یزیدی عمل میکنیم، افزود: نخبگان جامعه وظیفهدارند امام حسین (ع) را بهگونهای معرفی کنند که اقشار مختلف جامعه بهویژه جوانان احساس کنند میتوانند با حسین بن علی (ع) و به سبک او زندگی کنند.
وی بیان کرد: اگر بتوانیم به مردم یاد دهیم که علاوه بر مقام نظر، در عمل نیز پیرو امام حسین (ع) باشند آنوقت به معنای واقعی کلمه "ملت امام حسین (ع)" خواهیم بود مطرح کرد: در حال حاضر فاصله عمیقی بین نظر و عمل ما در این عرصه وجود دارد و حتی این تضاد و فاصله گفتار تا عمل بهویژه در مسئولان ما نیز در عملکرد جمهوری اسلامی ایران تأثیر گذاشته است که باید اصلاح شود.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: باید سبک زندگی امام حسین (ع)، فرهنگ و ایدئولوژی عاشورا در زندگی ما جاری شود تا بتوانیم به آنچه میخواهیم برسیم.
رقیه محمدی وحدتیان
انتهای پیام/742/ی