گزارش|سهم ۲ درصدی مهارتآموزی از بودجه آموزشی کشور
گروه استانها- در جلسه شورای مهارت استان کردستان مطرح شد که مهارتآموزی از بودجه آموزشی کشور ۲ درصد سهم داشته و هر خانواده حداقل ۲ تا ۳ نفر فارغالتحصیل بیکار دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، جلسه شورای مهارت استان در حالی امروز با حضور رئیس سازمان آموزش فنیوحرفهای کشور در استانداری کردستان برگزار شد، که به گفته مسئولان مهارتآموزی از بودجه آموزشی کشور 2 درصد سهم داشته و این در حالیست که از سویی هر خانواده حداقل 2 تا 3 نفر فارغالتحصیل بیکار داشته و از سویی دیگر مردم خواهان توسعه آموزشهای مهارتی هستند.
ارسطو گویلی امروز در جلسه شورای مهارت استان که با حضور رئیس سازمان آموزش فنیوحرفهای کشور در استانداری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: اگر امروز سنندج را در حال توسعه و تغییر میبینیم ناشی از زحمات دولتمردان، تعامل شهرداری و شورای شهر سنندج با تمام نهادهای دولتی و غیر دولتی است.
وی با بیان اینکه بین مهارتآموزی و توسعه یافتگی کشور ارتباط مستقیمی وجود دارد، افزود: سهم مهارتآموزی در بودجه آموزشی حدود 2 درصد است اما در کشورهای مانند فلاند سهم مهارتآموزی از کل آموزش 28 درصد و در سال 2019 به 64 درصد رسید.
عضو و رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر سنندج گفت: برای تأسیس مرکز (اس.سی.دی) در دانشگاه آزاد اسلامی و گنجاندن در واحداهای دانشگاهی نیاز به رایزنی با سازمان مرکزی داشته و یقیناً ترکیب مهارت تحصیلات دانشگاهی منجر به توسعه خواهد شد.
وی با تاکید بر ارائه آموزشهای مهارتی مبتنی بر پتانسیل و توسعه پایدار استان خاطرنشان کرد: با دارا بودن بازار کار اقلیم کردستان قطعاً، مهارتآموزان ما به خوبی این بازار بزرگ را به دست خواهند گرفت.
گویلی با بیان اینکه امروز تفاهمنامه فی ما بین سازمان فنی و حرفهای، شورای شهر سنندج و آموزشگاههای آزاد منعقد میشود، گفت: میخواهیم تحقق شعار هر شهروند یک مهارت را پیش برده اما امیدواریم از لحاط بودجهای و تجهیزات ما را حمایت کنند.
ارائه آموزشهای مهارتی به سربازان کردستانی
امیر خسرو حسینی، جانشین قرارگاه مهارتآموزی آجا در استان کردستان نیز در این جلسه ضمن تسلیت ایام اندوه و شهادت سرور سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله حسین(ع) و یاران باوفایش؛ به اقدامات فنی و حرفهای ستاد کل نیروهای مسلح و ارتش جمهوری اسلامی ایران در استان کردستان اشاره و اظهارداشت: آموزشهای فنی و حرفهای لازمه افزایش کیفیت تولیدات داخلی و بالا بردن بهروری است،
وی گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران اقدام به ارائه مهارتآموزی به سربازان استان کرده و با تشکیل و سازماندهی قرارگاه، در راستای کنترل و نظارتهای فنی و حرفهای در کردستان تلاش میکند.
جانشین قرارگاه مهارتآموزی آجا در استان کردستان بیان کرد: تعامل سازندهای بین قرارگاه مهارتآموزی آجا در استان و سازمانهای ورزش و جوانان، جهاد کشاورزی و فناوری اطلاعات وجود داشته و قدردان مساعدتهای متولیان ادارهکل آموزش فنیوحرفهای بابت واگذاری تجهیزات و زیر ساختهای آموزشی و تاسیسات کارگاهی هستیم.
وی با ذکر اینکه با تعامل جهاد دانشگاهی تا کنون 6 دوره برگزار و 200 نفر آموزش دیدهاند، گفت: با مساعدت پارک علم و فناوری یک دوره تجارت الکترونیک برگزار و برابر با چشمانداز قرارگاه مهارتآموزی کارکنان وظیفه، باید سطح پوشش مهارتآموزی تا سال 1400 به میزان 65 درصد کارکنان وظیفه باشد.
حسینی با بیان اینکه در سال 1401 به میزان 100 درصد کارکنان وظیفهای که به خدمت سربازی ورود پیدا کرده، باید بعد از مهارتآموزی ترخیص شوند، افزود: سال گذشته در آموزشگاههای فنی و حرفهای 135 دوره و در کارگاهی در محیط واقعی کار 63 دوره جمعاً 198 دوره در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برگزار شده و 2236 نفر آموزش دیدهاند.
به گفته جانشین قرارگاه مهارتآموزی آجا در استان کردستان، در سال 99 با توجه به شرایط کرونا تا کنون 54 دوره آموزشی فنی و حرفهای و کار در محیط واقعی 134 دوره جمعاً 188 دوره انجام شده که 899 نفر آموزش و مدرک گرفته که سهم ارتش جمهوری اسلامی در استان کردستان 418 نفر بوده است.
هر خانواده کردستانی 3 نفر فارغالتحصیل بیکار دارد
کیومرث کرمی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه در دهه اول و دوم انقلاب، رسالت دانشگاهها پژوهش و تربیت نیروی متخصص و پژوهشهای بنیادی بود، اظهار داشت: در دهه سوم بودجه دانشگاهها را به سرانه دانشجو گره خورد و درآمد ناشی از تولید ناخالص ملی منجر به افت کیفیت پژوهش شد و دانشگاهها به افزایش تعداد ورودیها پرداختند.
وی افزود: به گفته وزیر علوم 85 درصد کرسیهای دانشگاهها بدون رقابت کنکور تکمیل و رقابت برای 15 درصد است که با 20 هزاز فارغالتحصیل دکتری بیکار، حدود 18 هزار نفر خواهد بود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه کردستان بیان کرد: بهدلیل تعداد بالای فارغالتحصیلان ظرفیت اشتعال در کشور محدود و دانشگاهها به تکاپو افتاده و امروزه مهارتورزی و توانمندسازی دانشجویان برای ایجاد اشتغال بسیار مهم است و همه ما در این راستا مسئول هستیم.
کرمی با بیان اینکه هر خانواده 2 الی 3 نفر فارغالتحصیل بیکار دارد، تصریح کرد: باید از اقتصاد نفتی فاصله گرفت و شرکتهای دانش بنیان، هیئتهای علمی و فارغالتحصیلان به سمت تکنولوژی، ارزش افزوده براساس دانش بروند و مراکز نوآوری در دانشگاهها برای حمایت از توانمندسازی دانشجویان فعال باشد که اکنون در این راستا در دانشگاه کردستان اقداماتی انجام شده است.
انتهای پیام/484/ز