گزارش مردمی| نگرانی والدین در روزهایی به رنگ شهریور؛ مشکلات آموزش مجازی به حداقل برسد


گزارش مردمی| نگرانی والدین در روزهایی به رنگ شهریور؛ مشکلات آموزش مجازی به حداقل برسد

گروه استان‌ها- هرچه به نیمه شهریور نزدیکتر می‌شویم دلواپسی والدین نیز بیشتر می‌شود؛ نگرانی آنها این است که اگر فرزندانشان به مدرسه بروند بیمار می‌شوند و اگر نروند درس را به خوبی فرا نمی‌گیرند، دوراهی سختی که دوسرش دلواپسی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، به 15 شهریور نزدیک می‌شویم، روزی که آموزش و پرورش برای آغاز سال تحصیلی جدید اعلام کرده است و دانش آموزان باید خود را برای سال درسی جدید آماده کنند؛ اما این آغاز؛ آغاز دلواپسی خانواده‌هاست، آنها بر دوراهی عجیبی گرفتار آمده‌اند و نمی‌دانند فرستادن فرزندانشان به مدرسه چه عواقبی دارد و اگر هم به مدرسه نروند و تحصیل به صورت مجازی باشد یادگیری آن گونه که باید انجام نمی‌شود و بچه‌ها درس را به اندازه‌ای که در مدرسه بودند آموزش نمی‌بینند.

این روزها هر مادر و پدری در هر محفل و جمعی که باشد صحبت را به مدرسه و سال تحصیلی جدید و شیوه درس دادن و درس خواندن می‌کشاند و نگرانی‌اش را به زبان می‌آورد.

به همین دلیل و به خاطر نزدیک شدن به سال تحصیلی جدید که بر اساس اعلام آموزش و پرورش از 15 شهریور آغاز خواهد شد، نظرات  تعدادی از والدین را جویا شدیم و از آنها در مورد دلواپسی‌هایشان، نظر و پیشنهادشان پرسیدیم. امید که مسئولان و کارشناسان آموزش و پرورش خواننده دغدغه‌های والدین باشند و برای آن پاسخی مناسب ارائه دهند.

در این تحقیق و گفت‌وگوی مجازی پاسخ‌هایی دریافت کردیم که بدون کم و کاست از این قرار است:

در شرایط حاضر آموزش مجازی بهترین راه است

- من کاملا مخالف فرستادن بچه‌ها به مدرسه هستم، مگر اینکه بیماری کرونا کنترل شود، آموزش مجازی در این شرایط بهتر از هیچ است اما به طور قطع کافی نخواهد بود، سلامتی بچه‌ها در اولویت قرار دارد و فرصت برای جبران امور درسی خواهد بود.

- ترجیح می‌دهم فرزندم یک سال از تحصیل عقب بماند اما سالم باشد، تا حدودی آموزش مجازی بهتر است اما کافی نیست. در هر صورت به هیچ وجه موافق رفتن بچه‌ها به مدرسه نیستم.

- معتقدم که باید با این بیماری کنار بیاییم و به بچه‌ها یاد بدهیم که از خودشان مراقبت کنند چون اینطور که پیش می‌رود این بیماری تمام شدنی نیست و فقط خودمان باید با رعایت بهداشت آن را کنترل کنیم.

یک سال عقب ماندن از تحصیل بهتر از بیمار شدن است

-من به واسطه شغلم با بیماری کرونا درگیر هستم و از نزدیک بیماران و وضعیت آنها را می‌بینم، کاملا مخالف رفتن بچه‌ها به مدرسه هستم اگر یکسال دیرتر باسواد شوند و عقب بمانند بهتر از یک لحظه بیمار شدن آنهاست.

- سلامتی فرزندان ما که آینده ساز کشور هستند از هر چیزی مهم‌تر و در اولویت است، چاره‌ دیگری نداریم جز اینکه با آموزش مجازی کنار بیاییم تا با یاری خدا اوضاع خوب شود. درهر صورت آموزش مجازی بهتر از حضوری است در این شرایط چون بچه‌ها به ویژه دبستانی‌ها هنوز درک درستی از رعایت نکات مربوط به بیماری کرونا ندارند.

- رفتن به مدرسه باعث می‌شود بچه‌ها بیشتر بیمار شوند و اصلا نمی‌توان آن را کنترل کرد و وضع از این که هست بدتر می‌شود؛ کلاس‌های مجازی هم پاسخگوی نیاز دانش آموزان نیست، چون برخی از پدر و مادرها به هر دلیلی نمی‌توانند به بچه‌های خود آموزش دهند، مشکل دیگر هم خانواده‌هایی هستند که بیشتر از یک یا دو دانش آموز دارند و گوشی مناسب برای این کار ندارند. نظر من و بسیاری از والدین این است که یک سال تحصیلی تعطیل باشد، یک سال عقب بمانند هیچ اتفاق بدی نمی‌افتد و سلامتی آنها هم حفظ می‌شود.

- من مخالف برگزاری کلاس و باز شدن مدارس هستم، آمار کرونا بالاست و درمان قطعی هم برای این بیماری وجود ندارد پس در نهایت آموزش مجازی را به حضوری ترجیح می‌دهیم. می‌توانیم از منابع آموزشی و حتی گوگل و سی‌دی‌های آموزشی در کنار معلم استفاده کنیم اما بچه‌ها به مدرسه نروند، همه باید به هم کمک کنیم و این دوران را پشت سر بگذاریم، فصل پاییز فصلی پر از حساسیت‌ها و ویروس است و علائم بیماری‌های سرماخوردگی، کرونا و آنفلوانزا شبیه به هم است و این سبب ایجاد استرس بیش از حد و افزایش بیماری می‌شود.

- اگر یک سال عقب مانند بهتر از گرفتن این ویروس و انتقال آن به دیگران است، درست است که آموزش مجازی آن کارایی حضوری را ندارد اما در شرایط حاضر تنها راه حل است و همکاری می‌کنیم تا بچه‌ها به تحصیل خود برسند.

دوراهی رفتن یا نرفتن؛ هر دو شیوه آسیب‌زا و نگران کننده است

- من دو دانش آموز در دو مقطع دارم، نگرانی‌ام از بچه دبستانی‌ام بیشتر است، هرچقدر او را آگاه کنم باز هم در مدرسه ناخودآگاه اشتباهاتی می‌کند که شاید قابل جبران نباشد، اما از طرف دیگر هم نگران آموزش مجازی هستم چرا که تکرار و تمرین‌هایی که در مدرسه انجام می‌شود در آموزش مجازی صورت نمی‌گیرد، بعضی از معلم‌ها یا فقط صدا می‌فرستند یا از معلم‌های دیگر در سایت‌های دیگر استفاده می‌کنند که اصلا جوابگوی نیاز دانش آموزان نیست. پسر دیگرم سال آخر دبیرستان است و سال آینده باید کنکور بدهد، درست است که با توجه به سنش می‌تواند بهداشت را رعایت کند اما در راه رفت و آمد به مدرسه که با اتوبوس است یا استفاده از وسایل کلاس مانند کامپیوتر ممکن است به ویروس آلوده شود. اما آموزش غیر حضوری هم برای او فایده‌ای ندارد چون درس‌هایش عملی است. دوراهی بدی گرفتار شده‌ایم، نمی‌دانیم چه کنیم.

- آموزش مجازی بچه‌ها را ضعیف بار می‌آورد، هرچقدر هم معلم تلاش کند و دلسوزانه تمام وظایفش را انجام دهد، که اکثر معلم‌ها هم همین طور هستند، بازهم آموزش مجازی قدرت آموزش حضوری را ندارد، تمرین و تکرار در آن صورت نمی‌گیرد و بسیاری از دانش آموزان با مشکل مواجه می‌شوند. آموزش حضوری هم در شرایط بیماری کرونا اصلا امکان پذیر نیست، ما خانواده‌ها بدجور نگران هستیم و نمی‌دانیم دلواپس رفتن‌شان به مدرسه باشیم یا نرفتن‌شان.

مشکلات آموزش مجازی بسیار است، باید آن را به حداقل رساند

- آموزش مجازی میزان یادگیری را به حداقل ممکن رسانده است، خیلی از دانش آموزان با تقلب نمره می‌گرفتند، نمونه‌اش فرزند خودم که دیگر بی خیال درس خواندن شده بود و موقع امتحان با استفاده از کتاب نمره گرفت. این شیوه اصلا به صلاح نیست و کاش آموزش و پرورش یک سال تحصیلی را تعطیل می‌کرد، یک سال عقب بمانند بهتر است تا هیچی یاد نگیرند و نمره‌ای بگیرند که لایقش نیستند.

- اگر این آگاهی را داشتیم که تا بهمن یا اسفند بیماری کنترل می‌شود موافق تعطیلی مدارس بودم اما ما نمی‌دانیم تا چه مدت این بیماری وجود دارد. از طرفی آموزش مجازی هم پاسخگوی نیاز دانش آموزان نیست، بچه‌ها در مدرسه علاوه بر درس ارتباط اجتماعی یاد می‌گیرند، برنامه‌های تفریحی دارند، با همکلاسی‌ها دوست می‌شوند و درس را هم با تکرار و تمرین خوب یاد می‌گیرند اما در آموزش مجازی مشکلاتی هست، مادران شاغل و حتی خانه دار سختی‌هایی دارند. اما در مجموع در شرایط حاضر آموزش مجازی بهتر از دیگر راه‌ها است.

پدرها و مادرهای بسیاری در گفت‌وگوی ما شرکت کردند که نظر اکثر آنها مانند یکدیگر بود، تمام آنها با رفتن دانش آموزان به مدرسه کاملا مخالف هستند و عنوان کردند در صورتی که مدارس اعلام کنند که دانش آموزان به مدرسه بیایند فرزندان خود را به مدرسه نمی‌فرستند چون سلامتی آنها از هر چیزی مهم‌تر است.

از طرف دیگر با توجه به اینکه سال تحصیلی جدید از 15 شهریور به صورت مجازی آغاز می‌شود اکثر والدین با وجود تمام مشکلاتی که مطرح کردند آن را تنها راهکار در شرایط حاضر می‌دانند و موافق آن هستند.

اما عده‌ای نیز اظهار کردند که مدارس باید تعطیل شود چرا که آموزش مجازی به هیچ وجه پاسخگوی نیاز دانش آموزان نیست و بازدهی ندارد، اگر یک سال تحصیلی بچه‌ها عقب بمانند بهتر از این است که یادگیری صورت نگیرد و یا آنقدر ضعیف باشد که سال آینده با مشکل مواجه شوند.

از زمانی که کرونا در کشور وارد شد علاوه بر تمام خسارت‌ها و مشکلاتی که به وجود آورد مدارس و کادر آموزشی و دانش آموزان را با آسیب‌های زیادی روبرو کرد، رفتن به مدرسه سبب بیماری و نرفتن سبب ضعف در آموزش می‌شود، تعطیلی هم با توجه به نامشخص بودن زمان از بین رفتن بیماری شاید راه حل مناسبی نباشد، به همین سبب یافتن راهکار مناسب برای سال تحصیلی جدید سخت است.

امیدواریم مسئولان و کارشناسان آموزش و پرورش راه حل مناسبی برای نگرانی خانواده‌ها و کادر آموزشی پیدا کنند و حالا که آموزش مجازی به عنوان بهترین راه انتخاب شده است شرایط آن را برای خانواده‌ها فراهم کنند، چرا که مشکلاتی مانند رایگان نبودن اینترنت، در دسترس نبودن گوشی‌های هوشمند برای خانواده‌هایی که بیش از یک فرزند دارند، کندی سرعت شبکه‌های ارائه شده و بسیاری مشکلات دیگر که در صورت نپرداختن به آن آموزش مجازی هم هرگز موفق عمل نخواهد کرد.

گزارش از ثریا قنبری

انتهای پیام/164/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران