آغاز سال تحصیلی از روز شنبه ۱۵ شهریور با حضور دانش‌آموزان در مدارس/ هزینه اینترنت "شاد" یک‌سوم قیمت

آغاز سال تحصیلی از روز شنبه 15 شهریور با حضور دانش‌آموزان در مدارس/ هزینه اینترنت "شاد" یک سوم قیمت

وزیر آموزش و پرورش گفت: شنبه آغاز سال تحصیلی است و آموزش در تمام مدارس به‌صورت حضوری خواهد بود مگر مناطقی که ستاد ملی کرونا بگوید وضعیت قرمز است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش در آستانه آغاز سال تحصیلی از روز شنبه 15 شهریور در نشست خبری با رسانه‌ها که به‌صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: در ایام محرم، محیط مدارس فضای مناسبی برای استقرار هیئت‌‌های مذهبی بود که در اختیار آنها قرار گرفت. بنده روز تاسوعا از این مدارس بازدید کردم که عزاداری به بهترین وجه در آنجا جریان داشت.

وی افزود: در آستانه 15 شهریور و آغاز سال تحصیلی جدید هستیم. همیشه آغاز سال تحصیلی یک رویداد بزرگ فرهنگی است و همه خانواده‌ها، جریان زندگی متفاوتی را تجربه می‌کنند امیدوارم امسال هم با تمام محدودیت‌هایی که وجود دارد سال تحصیلی را به‌خوبی آغاز کنیم و آموزش باکیفیت ارائه شود.

وزیر آموزش و پرورش درباره اصول مورد تأکید برای آغاز سال تحصیلی جدید متذکر شد: اصل نخست ارائه آموزش به تمام دانش‌آموزان است و هیچ دانش‌آموزی نباید از تحصیل محروم بماند، موظفیم آموزش را به تمام دانش‌آموزان صرف‌نظر از موقعیت، وضعیت دسترسی و منطقه زندگی ارائه دهیم.

وی بیان کرد: اصل دوم، تأکید بر آموزش حضوری است در همین رابطه تجربیات کشورهای مختلف را بررسی کردیم، در تمام دنیا اصل بر آموزش حضوری است چون هیچ آموزشی جایگزین آموزش حضوری نیست و کارکرد مدرسه در شکل‌گیری شخصیت دانش‌آموزان، ارتباط دانش‌آموزان و معلمان و تقویت مهارت اجتماعی آنها با هیچ روش دیگری قابل جایگزینی نیست؛ تنها چیزی که می‌تواند حضور را محدود کند، مقررات بهداشتی است که اگر از سوی ستاد ملی کرونا مطرح شود آن را اجرا خواهیم کرد. ارتباط چهره به چهره دانش‌آموزان و معلمان به‌ویژه در دوره ابتدایی بسیار مهم است.

اگر از ابتدای سال آموزش‌ها غیرحضوری باشد با مشکل مواجه خواهیم شد

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد:‌ سال تحصیلی جدید تفاوتی با سال قبل دارد، سال گذشته دوسوم آموزش‌ها به‌شیوه حضوری ارائه شده بود و معلمان، دانش‌آموزان را می‌شناختند و امسال قرار است در آغاز سال تحصیلی به‌صورت غیرحضوری باشد که با مشکلاتی مواجه خواهیم بود بنابراین اصل این است ارتباط بین دانش‌آموزان و معلمان برقرار شود و در مناطقی که می‌توانیم با حضور تمام دانش‌آموزان و در مناطقی که نمی‌توانیم با حضور گروهی دانش‌آموزان کلاس‌های درس برگزار شود.

حاجی‌میرزایی متذکر شد:‌ اصل دیگر سلامت دانش‌آموزان است که کنار حق آموزش حق سلامت مهم است و حداکثر مراقبت را اعمال خواهیم کرد، مدارس آماده شدند و مطابق دستورالعمل‌های وزارت بهداشت اقدام خواهند کرد البته مسئولیت سلامت بین آموزش و پرورش و خانواده‌ها مشترک است و سعی می‌کنیم در محیط مدرسه محیط سالمی را در اختیار دانش‌آموزان  قرار دهیم و خانواده‌ها باید ما را در این مسیر همراهی کنند.

وی با اشاره به اینکه اصل دیگر فعال بودن مدرسه است و متناسب با وضعیت‌های مختلف، مدارس طراحی می‌کنند یعنی اختیار ویژه‌ای را به مدیر مدرسه دادیم تا در چارچوب ضوابطی که ما ابلاغ کردیم برنامه‌های آموزشی را متناسب با وضعیت طراحی کند، گفت: امسال نقش معلمان متمایز است، آنها سال‌ها به‌صورت حضوری در کلاس درس به دانش‌آموزان تدریس می‌کردند و امسال شرایط متفاوتی داریم که نیاز به خلاقیت، ابتکار و فعالیت متمایز معلمان دارد و آنها در موقعیتی قرار گرفتند که می‌توانند تجارب ارزشمند کسب، نوآوری و مسئولیت‌پذیری خود را آشکار کنند کما اینکه در نیمه دوم سال تحصیلی گذشته شاهد اقدامات تحسین‌برانگیز از سوی معلمان بودیم.

نقش مهم خانواده‌ها در شرایط کرونا

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد:‌ امسال نقش خانواده‌ها بسیار مهم است ما از قبل گفته بودیم اگر خانه مدرسه اول است مدرسه هم خانه دوم است و ارتباط بین آنها بسیار اهمیت دارد. در گذشته خانواده‌ها، دانش‌آموزان را به مدرسه می‌سپردند تا آموزش ببینند اما در شرایط کرونا نیازمند مشارکت جدی خانواده‌ها هستیم تا با حساسیت بیشتری امر آموزش فرزندان خود را دنبال کنند و به مدیران مدارس توصیه کردیم تمام برنامه‌های آموزشی را برای خانواده‌ها توضیح دهند و شرایط  را برای آموزش فرزندان آنها فراهم کنند.

وی تأکید کرد: نقش دانش‌آموزان نیز باید فعالتر شود تا آموزش آنها آسیب نبیند و با جدیت بیشتر آموزش‌ها را دنبال کنند همچنین همه خانه‌ها باید تبدیل به مدرسه شود و مدرسه تلویزیونی ایران می‌تواند تمام خانه‌ها را به مدرسه تبدیل کند از سوی دیگر محتوای تمام دروس را از پایه اول تا پایه 12 تولید کردیم و در اختیار خانواده‌ها، معلمان و دانش‌آموزان قرار می‌گیرد که کمک مؤثری به آنهاست تا آموزش را دنبال کنند.

"شاد" جدید پنجشنبه رونمایی می‌شود

حاجی‌میرزایی ادامه داد: در سال تحصیلی جدید برنامه‌های آموزش تلویزیونی به‌طور منظم ارائه می‌شود و ظرفیت‌های شاد را توسعه دادیم و در روز پنجشنبه رونمایی از شاد جدید خواهد بود. همچنین تجارب جهانی را بررسی کردیم که نقاط مشترکی دارند، تمام کشورها بر آموزش حضوری اصرار دارند و کنار آن از پلت‌فرم آموزشی به‌صورت برخط یا غیربرخط استفاده و بسته آموزشی تولید می‌کنند و در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: متناسب با وضعیت،کلاس‌های درس به‌صورت حضوری برگزار می‌شود اگر تعداد دانش‌آموزان به‌گونه‌ای باشد که فاصله‌گذاری انجام نشود، گروه‌بندی می‌کنیم که تقسیم دانش‌آموزان به گروه‌های مختلف توسط مدرسه انجام می‌شود و ورود و خروج آنها و حضور در کلاس به‌صورت گروهی خواهد بود.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: کل محتوای آموزشی از پایه اول تا پایه دوازدهم توسط کارشناسان سازمان پژوهش مورد بازبینی قرار گرفته است و دروسی که الزاماً باید حضوری آموزش داده شود و دروس غیرحضوری مشخص شده است و امیدواریم با ترکیب آموزش حضوری، غیرحضوری و تلویزیونی سال تحصیلی جدید را آغاز کنیم.

آموزش حضوری در مدارس با تقسیم‌بندی دانش‌آموزان

حاجی‌میرزایی درباره بازگشایی مدارس از 15 شهریور در 35 درصد از مدارس به‌شیوه حضوری گفت: 35 درصد مدارسی که کلاس‌های درس آنها حضوری است تعداد دانش‌آموزانشان کمتر از 50 نفر است که با رعایت پروتکل‌ها می‌توانند فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنند درباره سایر مدارس (65 درصد مدارس) که جمعیت دانش‌آموزی آنها بالاست، اصل بر حضوری بودن است. در مناطقی که به‌دلیل تعداد بالای دانش‌آموزان امکان رعایت فاصله گذاری اجتماعی نباشد، دانش‌آموزان با تقسیم در گروه‌های مختلف و در روزهای متفاوت به‌صورت حضوری به مدارس می‌آیند.

وی در پاسخ به این پرسش که خانواده‌ها هنوز می‌دانند شنبه مدارس دایر است یا خیر، بیان کرد: شنبه آغاز سال تحصیلی است و آموزش در تمام مدارس به‌صورت حضوری خواهد بود؛ مگر مناطقی که ستاد ملی کرونا بگوید وضعیت قرمز است و اجازه ندهد کلاس‌های درس برگزار شود؛ حتی اگر منطقه‌ای زرد باشد کلاسها برگزار می‌شود ولی با تعداد محدودتر دانش‌آموزان و این موضوع تا روز شنبه از سوی مدارس به خانواده‌ها اطلاع داده می‌شود.

آموزش حضوری کلاس‌اولی‌ها

وی تأکید کرد: اصل در همه مدارس بر این است که آموزش حضوری باشد مگر اینکه رعایت پروتکل‌ها تحت هیچ شرایطی امکان‌پذیر نباشد که با توزیع در روزهای هفته، آموزش‌ها حضوری خواهد بود و این تقسیم‌بندی بره‌عهده مدیران مدارس است. آموزش حضوری درباره کلاس‌اولی‌ها اهمیتی ویژه دارد و تأکید بر این است حتی به‌صورت محدود حتماً ارتباط با معلم داشته باشند و به‌همراه والدین به مدرسه بیایند بنابراین جریان آموزش کلاس‌اولی‌ها اتکای بیشتر بر وضعیت حضوری دارد.

امکان آموزش‌های مکمل در پلت‌فرم‌های دیگر

حاجی‌میرزایی درباره امکان ارائه آموزش‌ها توسط مدارس در بستر دیگری به‌جز "شاد" متذکر شد: امسال نظارت بسیار افزایش یافته است و هر استان به یک معاون وزیر سپرده شده است و همه تلاش این است از طریق شبکه‌ای که داریم کاستی‌ها را برطرف کنیم و اطمینان داشته باشیم آموزش به‌خوبی انجام می‌شود، مدارس برای آموزش تکمیلی می‌توانند از پلت‌فرم‌های دیگر استفاده کنند، چارچوب آن تعیین شده است و بخش خصوصی می‌تواند در این باره همکاری داشته باشد.

آموزش و پرورش با تصمیمات ستاد ملی کرونا درباره وضعیت بازگشایی مدارس موافق است

وی در ادامه درباره نظر آموزش و پرورش در ستاد ملی کرونا برای بازگشایی مدارس بیان کرد: به‌عنوان یکی از اعضای ستاد ملی کرونا در کمیته آموزشی ستاد و کمیته اجتماعی و امنیتی حضور بسیار فعالی در حوزه آموزش داشته و داریم و هر تصمیمی که در ستاد ملی کرونا اتخاذ می‌شود در این تصمیم حضور داشتیم و دیدگاه‌ها را مطرح کردیم و درباره آنچه تصمیم‌گیری شد آموزش و پرورش هم با تصمیمات توافق دارد و در چارچوب تعیین‌شده است.

وزیر آموزش و پرورش درباره دسترسی دانش‌آموزان حاشیه شهرها به آموزش گفت: هر جایی که تعداد دانش‌آموزان به‌گونه‌ای باشد که امکان رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی نباشد دانش‌آموزان گروه‌بندی می‌شوند و از این طریق  آموزش‌ها ارائه می‌شود و آن بخشی که غیرحضوری است برای دانش‌آموزانی که به ابزار هوشمند و اینترنت دسترسی ندارند از طریق تلویزیون که پوشش گسترده‌تری دارد می‌توانند آموزش‌ها را دریافت کنند و حتی اگر دسترسی به تلویزیون نباشد از طریق تولید بسته‌ها و ارتباط با معلم آموزش را پیگیری می‌کنیم.

اینترنت شاد با یک‌سوم قیمت

وی درباره رایگان شدن اینترنت شاد مطرح کرد: ‌این موضوع مورد پیگیری قرار گرفته است و پیشنهاداتی از سوی کمیته مشترک وزارت آموزش و پرورش، وزارت ارتباطات و شورای‌عالی فضای مجازی به ستاد ملی کرونا ارائه شد که پیشنهاد آن تعیین یک‌سوم هزینه اینترنت است و هنوز تصمیم‌گیری نهایی نشده است که قبل از شروع سال تحصیلی تعیین تکلیف می‌شود.

حاجی‌میرزایی درباره امنیت دانش‌آموزان در مواجهه با اینترنت اضافه کرد: این موضوع یکی از دغدغه‌های مهم ما بود و حالا که دانش‌آموزان از طریق مجازی آموزش را دنبال می‌کنند نگرانی خانواده‌ها باید محور توجه باشد و با اپراتورها صحبت کردیم تا سیم‌کارت دانش‌آموزی در اختیار دانش‌آموزان قرار بگیرد.

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت ارزشیابی‌های پایانی و نمره‌دهی به دانش‌آموزان در سال تحصیلی گذشته گفت: این‌که مدارس را ناچار کرده‌اند بچه‌ها را در امتحانات قبول کنند گزاره درستی نیست و اطلاعات شما دقیق نیست. ما هیچ ملاحظه‌ای برای اینکه معلمی سؤالات را تسهیل کند یا در تصحیحش اغماض کند، نداشتیم. اگر در هرجایی چنین اتفاقی افتاده تخلف است و بررسی خواهد شد اتفاقاً اصرار داشتیم همه محتوای آموزشی تدریس و از آن آزمون گرفته شود، برای پایه نهم و دوازدهم نیز اصرار ما برگزاری حضوری امتحانات بود، درخواست می‌کنم بدون اتکا به شواهد قوی و مستند چنین مواردی را مطرح نکنید.

نتایج آزمون پایه‌های هفتم و دهم مدارس سمپاد اعلام شد
بازارگرمی کتاب‌های کمک‌درسی در مدرسه/ ابعاد پنهان تعارض منافع از ستاد تا مدارس

انتهای پیام/+
 

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران