گزارش|کرونا درهای عشق را میبندد؛ در مدارس فوتبال چه میگذرد؟
گروه استانها- خبرنگار تسنیم باتوجه به نگرانی والدین از وضعیت مدارس فوتبال در ایام کرونا در گزارشات مختلفی به بررسی وضعیت مدارس فوتبال در سطح استان کردستان پرداخته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قروه ، فوتبال برای نونهالان و نوجوانانی که با انگیزهها و رؤیاهای آسمانی پا به مستطیل سبز میگذارند، عشق است؛ عشقی که حالا به دست کرونا به ناکامی بدل گشته و هیچ بعید نیست با تداوم این روند جان «فوتبال»، این عزیز دوستداشتنی، برای همیشه گرفته شود.
شاید به قول برخی از کارشناسان باید کرکره فوتبال را با این شرایط پایین کشید، موج دوم شیوع ویروس مرگبار حالا پیکره نیمهجان مدارس فوتبال استان را نشانه گرفته است. شاید همین امروز و فردا فوتبال و فعالیت مدارس فوتبالی اش تا پایان عمر کرونا به حالت تعلیق درآید؛ شاید....
تابستان امسال برای نوجوانان و جوانانی که علاقهمندانه بعد از تعطیلی مدارس، سودای ورزش اوقاتفراغت را در سر میپروراندند، کمرنگتر و بیرمقتر از همیشه است چراکه از طرفی تعطیلی مدارس ماههاست به سبب شیوع ویروس منحوس رقم خورده و دیگر لذتی ندارد و از سوی دیگر فعالیت مدارس فوتبال با تردیدها و چالشهای کرونایی زیادی همراه است. گویی قرار است تابستان 99 برای علاقهمندان به حضور در فعالیتهای مدارس فوتبال، همراه با سایه سنگین کووید 19 باشد.
مدارس فوتبال اگرچه چالشهایی جدی برای فعالیتهایشان در تابستان دارند، اما ستاد ملی مقابله با کرونا مجوزهای لازم را به ادارات ورزش و جوانان استانها داده تا چنانچه این مدارس تضمین رعایت پروتکلهای بهداشتی را بدهند، میتوانند تابستان فوتبالی را دوباره در زمین چمن مستطیل سبز بسازند.
کمبود منابع مالی برای تامین دستورهای بهداشتی و نبود زیرساختهای مناسب در ورزشگاههای کشورمان از جمله استان کردستان در این شرایط، کار را برای مدارس فوتبال که با استقبال زیاد قشر جوان بهویژه در فصل تابستان روبهرو بوده، سخت خواهد کرد.
هماینک حدود چهار ماه است که فعالیتهای ورزشی در سایه کرونا قرار گرفته و بسیاری از مدارس فوتبال بر اثر عدم فعالیت متحمل ضرر و زیان شدهاند و به نظر نمیرسد که بتوانند با این هزینههایی که برای آغاز فوتبال با رعایت پروتکلهای بهداشتی، ابلاغ شده، توان اجرای آن را داشته باشند.
شماری از کارشناسان بر این باورند گر چه اکثر مدارس فوتبال در این سالها دنبال تأمین منافع خود بودند و از کیفیت خبری نبوده اما آیا با اجرای پروتکلهای بهداشتی که هزینهبر است، سودی برای دارنده مدارس در پی دارد که بخواهند فعالیت کنند؟
پیش از شروع کرونا و در سالهای اخیر بیشتر مدارس فوتبال کردستان همیشه با اعتراض و انتقاد کارشناسان امر از نظر کیفیتی روبهرو بوده و حال اگر آنها بخواهند در زمان شیوع کرونا پروتکلهای بهداشتی ابلاغی را که بیشتر برای سلامت بازیکنان در نظر گرفته شده اجرا کنند، آیا از پس آن بر میآیند یا خیر؟
مدارس فوتبال قروه در سالیان اخیر عملکرد قابل قبولی در سطح استان داشته تا جایی که چندین نفر از فوتبال آموزان این شهرستان به تیمهای پایه همچون پرسپولیس، پیکان و سایپا تهران پیوستند.
بعد از گزارش تسنیم از وضعیت مدارس فوتبال شهرستان سنندج که با استقبال والدین همراه شد، باتوجه به نگرانی والدین از وضعیت مدارس فوتبال در ایام کرونا در قروه، به بررسی فعالیت مدارس فوتبال این شهرستان پرداختیم.
فوتبالآموزان قروهای در سلامت و امنیت تمرین میکنند، مربیان دچار مشکلات شدید اقتصادی شدهاند
فرید مبارکی، مدیر مدرسه فوتبال خورشید قروه درباره بازگشایی مدارس فوتبال این شهرستان به خبرنگار تسنیم میگوید: از 27 مردادماه امسال به صورت سه جلسه در هفته که در دو نوبت تقسیم شده تمرینات را برگزار میکنیم.
وی افزود: مدرسه فوتبال خورشید قروه در ابتدا تمرین با استفاده از تب سنج، ضد عفونی نمودن توپها قبل و بعد از پایان تمرین، استفاده از ژل ضدعفونی توسط نوآموزان قبل از آغاز تمرین، استفاده مربیان از ماسک، فراهم کردن مواد شوینده در محل تمرین و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در زمان انجام تمرینات در حد امکان سعی کرده تا پروتکلهای بهداشتی را به بهترین شکل ممکن رعایت کرده تا فوتبالآموزان در سلامت و امنیت لازم تمرین کنند.
مبارکی درباره تضمین مدارس فوتبال به والدین درمورد سلامتی فوتبال آموزان اظهار داشت: نمیتوان گفت تضمینی داده خواهد شد چون نوآموز در مسیر رفت و آمد امکان برخورد با افراد مبتلا به کرونا را دارد ولی با توجه به شرایط موجود که بسیاری از بچهها در محل کوچه و خیابان بدون رعایت موارد بهداشتی تجمع میکنند حضور در محل تمرین بهتر است، کما اینکه با آموزش صحیح در محل تمرین و راهنماییهای لازم میتوان به استقبال مدرسه رفت.
مدیر مدرسه فوتبال خورشید قروه در مورد استقبال والدین از مدارس فوتبال گفت: باتوجه به این که در زمان تعطیلی مدارس بهدلیل شیوع ویروس کرونا، بچهها دچار نوعی افسردگی و وابستگی شدید به اینترنت و بازیهای کامپیوتری پیدا کردهاند، قطعاً استقبال خوبی از مدارس فوتبال خواهد شد.
مبارکی، مربیان مدارس فوتبال را از قشرهای آسیبدیده در زمان کرونا دانست و اظهار کرد: بسیاری از مربیان در مدارس فوتبال از این راه امرار معاش کرده که با شیوع پدیده کرونا تقریباً 90 درصد مربیان خانهنشین شده و دچار مشکلات شدید اقتصادی شدند. از طرفی هم با شیوع این بیماری دچار ریزش شدید ثبتنام ورزشکار به دلیل ترس اولیا از ابتلا به این بیماری شدیم و در نهایت بسیاری از مدارس فوتبال تعطیل شده و مربیان بدون پشتوانه بیمه و دارای مشکلات مالی در وضعیت اسفناکی قرار گرفتند.
نظارت بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در مدارس فوتبال قروه
محسن الماسی، دبیر هیئت فوتبال شهرستان قروه نیز درباره شروع به فعالیت مدارس فوتبال این شهرستان میگوید: هیئت قروه با مجوز فعالیت مدارس فوتبال استان، به تنها مدرسه فوتبال این شهر، اجازه تمرین داده و این مدرسه در روزهای زوج از ساعت 16:30 لغایت 16:30 در ورزشگاه تختی این شهر فعالیت میکند.
وی از نظارت دقیق بر فعالیت مدارس فوتبال خبر داد و اظهار کرد: هیئت شهرستان قروه، توسط ناظران، ساعتهای تمرین، رعایت پروتکلهای بهداشتی طبق دستورالعمل ستاد مبارزه با کرونا و فدراسیون فوتبال برای مدارس فوتبال، مدارک مربیان فعالیتکننده، کادر سرپرستی، تجهیزات مدرسه فوتبال طبق دستورالعمل آکادمی ملی فوتبال را به طور کامل بررسی خواهند کرد.
الماسی درباره رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط مدیران مدارس فوتبال نیز گفت: خوشبختانه تنها مدرسه فوتبال دارای مجوز این شهرستان یعنی مدرسه فوتبال خورشید، دارای تب سنج غیرتماسی است که در ابتدای تمرین، تب تمامی اعضای مدرسه و فوتبالآموزان سنجیده و تمامی توپها و تجهیزات مورد استفاده قبل و بعد تمرین را کاملاً ضدعفونی کرده و تمرینها طوری طراحی شده که حدالامکان فاصلهگذاری اجتماعی رعایت شود.
وی با ابراز گلهمندی از عدم حمایت رئیس هیئت فوتبال شهرستان قروه در خصوص برخورد با مدارس فوتبال غیرقانونی افزود: متأسفانه مدارس فوتبالی که معمولاً در اماکن خصوصی تمرین کرده دارای مجوز فعالیت نیستند، بنده شخصاً سالهای گذشته با متولیان اینگونه مدارس فوتبال برخورد کرده اما به اندازه کافی تحت حمایت رئیس هیئت شهرستان قرار نگرفتم، همچنین تعدادی از ادارات تحت عنوان فعالیت تابستانی، مدارس فوتبال راهاندازی کرده و چون از اماکن ورزشی مربوط به خود استفاده میکنند، هیئت نمیتواند اقدامی انجام دهد.
دبیر هیئت فوتبال شهرستان قروه تصریح کرد: خوشبختانه در چند سال اخیر با برنامهای که هیئت استان پیاده کرده، مدیریت مدارس فوتبال خیلی بهتر پیش رفته و مدارس بدون مجوز، کمتر شده و بیشترین مشکلی که در زمینه مدرسه فوتبال وجود دارد، بحث ثبت سامانه بوده است.
نظارت بر فعالیت بهداشتی مدارس فوتبال کافی است؟
از ماجرای فعالیت غیرقانونی برخی از مدارس که بگذریم، بر اساس مصوبه ستادی، فعالیت مدارس فوتبال با رعایت بر پروتکلهای آموزشی اعلام شده از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بلامانع خواهد بود، با این وجود اما چالش اصلی اجرای درست پروتکلهای بهداشتی و آموزشی تعیین شده است و بزرگترین علامت سوال در این رابطه نحوه و میزان نظارتهای صورت گرفته از سوی مراجع ذیربط از جمله فدراسیون فوتبال و فدارسیون پزشکی ورزشی بوده که باید به فعالیت تعداد بسیاری از مدارس فوتبال چه در سطح پایتخت و چه در سطح سایر کلانشهرها و شهرهای کشور نظارت کنند.
به طور حتم نبود نظارت جامع و کافی از سوی مراجع متولی بر فعالیت بهداشتی مدارس فوتبال منطبق با پروتکلهای تعیین شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سلامت کودکان را در معرض خطر و آسیب قرار خواهد داد و با توجه به مجاز شمردن فعالیت مدارس فوتبال در تمامی مناطق کشور از نظر شیوع ویروس کرونا (سفید، زرد و قرمز) در کوران شیوع ویروس کرونا، باید تبعات سنگینی را به جان خرید.
جایگاه خانوادهها، فدراسیون فوتبال و فدراسیون پزشکی ورزشی
یکی از اهرمهای نظارتی در این رابطه خانوادهها هستند و در صورت عدم رعایت الزامات بهداشتی تعیین شده بهترین مرجع برای نظارت بر عملکرد مدارس فوتبال خانواده کودکانی هستند که با حضور در محل تمرین، همه موارد و مسائل را از نزدیک مشاهده کرده و باید گزارشهای مربوطه را به هیئتهای استانی فوتبال و نیز هیئتهای پزشکی ورزشی ارائه کرده و حتی از ادامه حضور فرزندان خود در این محیطها خودداری کنند.
در این بین اما وظیفه سنگینتر بر عهده فدراسیون فوتبال هیئتهای قوتبال استانها و فدراسیون پزشکی ورزشی است که باید با توجه به وظیفه مهم و مسئولیت خود بر فعالیت بهداشتی مدارس فوتبال به صورت مستمر نظارت کرده و با متخلفان بدون مماشات برخورد کنند چراکه در غیر اینصورت باید شاهد به خطر افتادن سلامت کودکان حاضر در مدارس فوتبال باشیم که یقیناً آنوقت نیز پیامدهای ناگواری را به دنبال خواهد داشت.
هشدار درباره وضعیت نامناسب چمنهای مصنوعی و سطوح تماسی!
چمنهای مصنوعی به دلیل عدم شستوشو و توجه به بافت پلاستیکی، محیط مناسبی برای انتقال ویروس کرونا هستند و به دلیل ریختن آبدهان از سوی ورزشکاران و حتی کودکان روی سطح این چمنها، احتمال انتقال ویروس در چمنهای مصنوعی چند برابر افزایش مییابد؛ مسئلهای که باید از سوی ناظران فدراسیون پزشکی و فدراسیون فوتبال و نیز خانواده کودکان مدنظر قرار گیرد و بدانند که چه مخاطراتی سلامت کودکان را در فضای مدارس فوتبال بیشتر تهدید میکند. این مسأله دو راهکار بیشتر ندارد؛ یا از حضور کودکان در محیط چمنهای مصنوعی ممانعت به عمل آید یا به هر طریقی سطح چمنها را ضدعفونی کرد.
چالش دیگر سطوح تماسی در مدارس فوتبال از جمله رختکنها، نیمکتها، جایگاه نوشیدن آب، سرویسهای بهداشتی و مواردی از این دست است که به طور حتم در صورت عدم ضدعفونی از سوی مدارس فوتبال و نبود نظارت و برخورد توسط ناظران فدراسیونهای فوتبال و پزشکی ورزشی باز هم سلامت کودکان حاضر در مدارس فوتبال به طور جدی تهدید میشود و باید به این مسئله نیز توجه جدی داشت.
انتهای پیام/489/ت