گزارش| پلاکگذاری نسخه شفابخش قاچاق دام در استان اردبیل است
گروه استانها - قاچاق دام به عنوان یکی از معضلهای اساسی در طول سالهای گذشته در استان اردبیل مطرح است، بیتوجهی به این موضوع علاوه بر بروز مشکلاتی برای ذخایر ژنتیکی فعالیت تولیدکنندگان را نیز زیر سئوال میبرد .
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، قاچاق دام به عنوان یکی از معضلهای اساسی در طول سالهای گذشته استانهای مرزی مطرح است و تبعات گستردهای بر اقتصاد جامعه و مسائل معیشتی مردم داشته است و از نظر امنیتی هم میتواند مشکلاتی را به مناطق مرزی تحمیل کند.
در این زمینه تردد غیرمجاز سودجویان برای جابجایی این دامها علاوه بر مشکلات امنیتی زمینهای برای خروج ارز از کشور نیز فراهم میکند تاجایی که برخی از فعالان معتقدند آینده تولید در این بخش در گروی مقابله منطقی و هدفمند با روند افزایشی قاچاق دام زنده است.
بررسیها نشان میدهد که اصولا سودجویان با خرید دامها از تولیدکنندگان در برخی استانها با درنظر گرفتن کیفیت دام، دام زنده را به مناطق مرزی منتقل کرده و با شیوههای مختلف آنها را به خارج از کشور منتقل میکنند که در این میان سود واقعی در اختیار واسطهها و سودجویان قرار میگیرد نه تولیدکنندهای که زحمت زیادی برای پروار کردن دام کشیده است.
نگرانی اصلی در اینباره زمانی ایجاد میشود که سودجویان بدون توجه به اهمیت حفظ ذخایر ژنتیکی در کشور دامهای مولد را هم خریداری کرده و به آنسوی مرزها ارسال میکنند که بررسیها نشان میدهد تداوم این روند میتواند به کاهش جمعیت دام زنده در ایران و نزولی شدن تولید منجر شود.
از سوی دیگر نباید فراموش کنیم تولید و پرورش دام اگرچه به خودی خود یک حرفه و زنجیره تولید ایجاد میکند اما محصولات جانبی این زنجیره تولید مثل کارخانههای لبنیات یا کیف و کفش خود میتواند دوباره زنجیرهای از ارزش افزوده به اقتصاد کشورمان هدیه دهد که با خروج غیرقانونی دام زنده از ایران این امتیاز به بازارهای دیگری دودستی تقدیم خواهد شد.
بروز مشکلات و ایجاد سودجوییهای گسترده طی سالهای اخیر بالاخره ظاهرا توانسته مسئولان مربوطه را به این تفکر برساند که جهت جلوگیری از قاچاق دام زنده بهترین راهکار پلاکگذاری دام داخل کشور است تا این کار قابلیت رصد بازار و جمعآوری اطلاعات دقیق را به مسئولان بدهد و نهایتا زمینه سوداگری را از قاچاقچیان بگیرد.
عشایر واقعی در اردبیل شناسایی میشوند
در اینباره معرفت آذری مدیرکل امور عشایری استان اردبیل ظهر امروز در جمع خبرنگاران در اردبیل اظهار داشت: طرح پلاککوبی و هویتگذاری دام سبک عشایر استان آغاز شده و در این زمینه 50 هزار رأس هویتگذاری شده است.
وی با اشاره به این که در راستای جلوگیری از قاچاق دام اقدامات اساسی انجام یافته است بیان کرد: شناسایی عشایر واقعی به خاطر شناسایی در هنگام جابهجایی دام نیز از اقداماتی است که تاکنون 907 مورد ثبتی کارت تردد صادر شده است.
به گفته مدیرکل امور عشایری استان اردبیل عشایر استان اردبیل بیش از 1.5 میلیون واحد دامی و به خصوص تولید ویژه گوشت قرمز هستند و در حدود 43 هزار و 500 تن شیر تولید میکنند که این موضوع برای ما یک اولویت اساسی و مهم است.
به این ترتیب با اجرایی شدن طرح یاد شده علاوه براینکه مانع از خروج دام زنده از کشور به صورت غیرقانونی شدهایم زنجیرههای تولید جانبی یا پایین دستی را هم حفظ کردهایم، اما نکته قابل توجهتر اینجاست که جلوگیری از این تخلف آشکار اثرگذاری مستقیم در قیمت گوشت قرمز در بازار خواهد داشت چون وقتی دامی قاچاق نشود قطعا گوشت آن در بازار عرضه شده و همین روند قیمت منطقی برای بازار ایجا میکند که امنیت غذایی اصلیترین دستاورد است.
گزارش از زهرا رضازاده
انتهای پیام/132/ی