توسعه شهرستان تویسرکان، معطل جذب اعتبارات مالی!
گروه استانها-شهرستان تویسرکان در حال حاضر طرحهای عمرانی حیاتی و اثرگذاری در حال اجرا دارد که به نظر میرسد تکمیل آنها به روند توسعه این شهرستان شتاب قابل توجهی میبخشد، اما اکنون این طرحهای کلیدی برای تکمیل خود، معطل جذب اعتبارات مالی لازم هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تویسرکان، قبل از هر چیز باید این واقعیت را بپذیریم که دولت به دلایل مختلف داخلی و خارجی از شرایط مطلوب مالی برخوردار نیست و کندی در روند جذب برخی ردیفهای اعتبار مالی در سراسر کشور دیده میشود، اما با این حال باید از تمامی ظرفیتها و توانمندیهای موجود برای سرعت بخشی به روند جذب اعتبارات مالی استفاده کرد.
همدان دو روز پیش میزبان رئیس سازمان برنامه و بوجه کشور بود و این میزبانی فرصتی را ایجاد کرد تا مسئولان ارشد شهرستان نیز بتوانند مطالبات مردم در حوزههای انتخابیه خود را به گوش نوبخت معاون رئیس جمهور برسانند.
محمد مهدی مفتح، نماینده مردم تویسرکان در مجلس نیز در شورای برنامهریزی استان همدان از فرصت به دست آمده استفاده کرد و خواستار تخصیص و جذب اعتبارات مالی مورد نیاز برای برخی طرحهای کلیدی و محوری شهرستان تویسرکان مانند چهار خطه سازی جاده تویسرکان به کنگاور، سامان دهی و تعریض جاده تویسرکان به همدان از مسیر گنجنامه و ایستگاه قطار روستای بابا کمال شد.
مفتح در سالهایی که به عنوان نماینده مردم تویسرکان در مجلس مشغول به خدمت شده، بارها علاوه بر بازدیدهای میدانی و کشاندن مسئولان بالا دستی و وزارتخانههای مختلف به تویسرکان، پیگیریهای خود برای به ثمر رساندن طرحهای کلان عمرانی تویسرکان را انجام داده اما اکنون به هر دلیلی برخی از این طرحها با کندی در روند مراحل اجرایی خود روبهرو شدهاند که به نظر میرسد مهمترین دلیل آن عدم تامین اعتبارات مالی مورد نیاز و به هنگام است.
مفتح در پاسخ به پرسشی در مورد اینکه چرا روند تکمیل و بهرهبرداری از بیمارستان شهید سلیمانی تویسرکان بیش از حد طولانی شده تصریح کرد: این طرح و ساختمان بیمارستان جدید برای تویسرکان به طور کلی از چرخه اجرایی طرحهای دولت خارج شده بود و بنده یک روز پس از انتخاب شدن به عنوان نماینده مردم تویسرکان در مجلس پیگیر این موضوع شدم و این طرح اثرگذار و مورد نیاز مردم تویسرکان بالاخره با تلاشهای فراوان به چرخه اجرایی بازگشت و از دیف بودجه اجرایی برخوردار شد.
وی تبدیل بیمارستان قائم از 96 تختخوابی به 154 تختخوابی و اضافه کردن برخی بخشهای تخصصی را نیز از دیگر دلایل تاخیر در روند بهرهبرداری از بیمارستان شهید سلیمانی عنوان کرد و متذکر شد: در برخی مقاطع زمانی نیز شاهد کندی کار از سوی پیمانکار سابق این طرح بودیم.
با این حال و با توجه به اینکه صدای انتقاد نماینده مردم تویسرکان از دولت در جاهای مختلف و اخیراً در شورای اداری تویسرکان به گوش رسید، به نظر میرسد مفتح از وعدههای دولتیها برای تامین و اختصاص اعتبارات مالی به طرحهای حیاتی تویسرکان مانند بیمارستان شهید قاسم سلیمانی به شدت گله دارد و گرچه به صراحت و وضوح این مطلب را به تفصیل بیان نکرده اما به صورت تلویحی و اشارههای کوتاه، آن را مطرح کرده است.
این در حالی است که روند اجرایی سد خرمرود تویسرکان که همانند بیمارستان قائم سابق با پیگیریهای مفتح دوباره به چرخه اجریی بازگشت، نیز اوضاع بهتری از وضعیت بیمارستان شهید سلیمانی ندارد و در حالی که قرار بود با استفاده از فاینانس داخلی از سال 96 تا 99 ساخته شده و بهرهبرداری شود، اکنون پیشرفت فیزیکی آن به 40 درصد هم نرسیده است.
طولانی شدن روند جذب اعتبارات مالی طرح های عمرانی و حیاتی تویسرکان قتی بیشتر به چشم میآید که خود مفتح به صراحت از کندی روند مراحل اجرایی چهار خطه سازی جاده تویسرکان به کنگاور انتقاد کرده است.
با توجه به کارنامه و پیشینه قابل قبول و موفق مفتح در مجلس و عضویت وی در کمیسیون برنامه و بودجه و برخورداری از عناوینی مانند سخنگویی کمیسیون تلفیق در سالهای اخیر، مردم تویسرکان انتظار بیشتری از وی برای جذب اعتبارات مالی مورد نیاز طرحهای عمرانی و یک تحول محسوس در شهرستان خود دارند.
سخن گفتن از طرح تعریض و سامان دهی جاده تویسرکان به همدان از مسیر گنجنامه نیز در این میان گرچه دور از ذهن و دسترس نیست اما تا کنون فقط در حد سخنرانی و وعده باقی مانده و بیشتر جنبه نمایشی به خود گرفته است، در حالی که اجرای این طرح با کم کردن زمان رسیدن مردم تویسرکان به مرکز استان و جاذبه های گردشگری این جاده می تواند مزایای متعدد و متنوعی برای تویسرکان داشته باشد.
انتهای پیام/749/ی