تاثیر اختلافات سران افغانستان بر مذاکرات صلح با طالبان

تاثیر اختلافات سران افغانستان بر مذاکرات صلح با طالبان

مذاکرات بین‌الافغانی بین دولت افغانستان، احزاب و گروه طالبان در حالی آغاز شده است که اختلافات سران دولت افغانستان بر سر ترکیب شورای عالی مصالحه بر اساس برخی گزارش‌ رسانه‌ها ادامه دارد.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان چندی پیش فهرست شورای عالی مصالحه را اعلام کرد که با مخالفت شماری از شخصیت‌ها مواجه شد. «حامد کرزی» رئیس جمهور سابق، «صلاح‌الدین ربانی» رهبر حزب جمعیت اسلامی و «گلبدین حکمتیار» رهبر حزب اسلامی افغانستان عضویت در آن را نپذیرفتند.

علاوه بر آن نیز شماری از دیگر شخصیت‌های سیاسی از جمله «رحمت‌الله نبیل» رئیس سابق امنیت ملی، «اسماعیل خان» از رهبران جهادی و «کریم خلیلی» رئیس سابق شورای عالی صلح با ترکیب اعلام شده مخالفت کردند.

«عبدالله عبدالله» رئیس شورای عالی مصالحه نیز تصریح کرد که براساس توافقنامه ایجاد دولت مشارکتی، صلاحیت تشکیل این شورا تنها در اختیارات وی است.

وی افزود که ترکیب این شورا باید ملی، جامع و فراگیر باشد، از اینرو مشورت‌ها با رهبران و جریان‌های مختلف سیاسی-مدنی جریان داشته و در حال نهایی‌شدن است.

اختلافات بر سر ترکیب این شورا، که مسئولیت رهبری روند صلح را به عهده دارد، در حالی هنوز حل نشده که مذاکرات بین‌الافغانی شنبه 22 شهریور افتتاح شد و برخی کارشناسان بر این باورند که این اختلافات روند صلح را متأثر و موضع تیم مذاکره‌کننده دولت را تضعیف می‌کند.

«اطلاعات روز» به نقل از «عارف رحمانی» عضو پارلمان افغانستان نوشت که اگر شورای عالی مصالحه ایجاد نشود، به این معناست که یک بند توافق‌نامه سیاسی میان غنی و عبدالله عملی نشده و وقتی انسجام وجود نداشته باشد، صدای واحد و رفتار واحد در مذاکرات صلح با طالبان از سوی دولت افغانستان یا حداقل از سوی مخالفان طالبان به نمایش گذاشته نمی‌شود.

رحمانی اظهارداشت: «با وجودی که تیم مذاکره‌کننده دولت افغانستان تحت تأثیر غنی و مشاور امنیت ملی‌اش است، اگر شورای عالی مصالحه ایجاد نشود و در این زمینه اختلافی وجود داشته باشد، تیم مذاکره‌کننده انسجام لازم و صدای واحد نخواهد داشت و به احتمال زیاد تیم نتواند از یک موضع قوی با طالبان مذاکره کند».

وی ادامه داد که در صورت اختلافات، ممکن است یک سری کانال‌های فرعی مستقل از سوی مخالفان سیاسی غنی، حامد کرزی و حتی عبدالله ایجاد شود تا تیم مذاکره‌کننده موجود را دور بزند و تضعیف کند.

«عارف کیانی» کارشناس مسایل سیاسی نیز در این باره گفت که کوچکترین اختلاف در شورای عالی مصالحه می‌تواند تأثیر مخرب بر گفت‌وگوهای صلح داشته باشد و این اختلافات باعث سلب اعتماد جامعه جهانی و طالبان می‌شود.

وی تصریح کرد: طالبان از خود می‌پرسند وقتی ارگ و سپیدار بین خود تفاهم ندارند و به تعهداتشان عمل نمی‌کنند چگونه به تعهداتشان در آینده پایبند خواهد بود.

اما معاون شورای عالی مصالحه ملی ابراز امیدواری می‌کند که «کم‌وبیش» اختلاف موجود نتواند بر سر کل پروسه صلح تأثیر بگذارد.

اسدالله سعادتی امیدوار است که اختلاف‌ها در آن حد عمق پیدا نکند تا مشکلاتی سد راه پروسه ایجاد کند: «فعلا برخی مشکلات و اختلافات کوچکی وجود دارد و ما امیدواریم که حل شود. برخی اخلاف‌نظرها طبعا است و ما این را یک تهدید حساب نمی‌کنیم که پروسه صلح را با مشکل مواجه کند.»

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت