پستی و بلندیهای نهضت گلخانهای در خراسان جنوبی؛ طرحی ۲ ساله که به کندی پیش میرود
گروه استانها- طرح نهضت گلخانهای سال پیش در خراسان جنوبی استارت خورد که حال با گذشت این مدت برخی از متقاضیان با مشکلاتی روبهرو شدهاند و گویا پیشرفت این طرح به کندی پیش میرود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، خشکسالیهای 20 ساله آن چنان پنجه در پنجه استان خراسان جنوبی چنگ انداخته که به هر طرف آن نگاه میکنی درگیر آثار خشکسالی است.
خشکسالیها و کمبود آب از یک سو بر دردهای مردم در نقاط روستایی افزوده است که کشت برخی از محصولات پر آببر نیز از دیگر مشکلات است.
35 درصد جمعیت شاغلان خراسان جنوبی را در حالی کشاورزان استان تشکیل میدهد که بیش از 85 هزار بهرهبردار کشاورزی در استان مشغول فعالیت هستند و این حکایت از آن دارد که بخش کشاورزی اهمیت ویژهای در توسعه پایدار استان دارد.
نهضتی که سال گذشته کلید خورد تا جهشی در تولید بخش کشاورزی خراسان جنوبی ایجاد کند و حالا پس از یک سال، اجرای این طرح به کندی پیش میرود.
گلخانهها از طرحهایی است که در تمام استانها برای افزایش تولیدات کشاورزی، کاهش مصرف آب در این بخش و ایجاد اشتغال برای جوانان اجرا میشود و این در حالی است که این طرح با عنوان نهضت در بخش کشاورزی خراسان جنوبی آغاز شده است. آنچه که مطرح است باید سرعت بیشتری را به خود بگیرد تا شاهد افزایش تسهیلات دولتی و سرعت پرداخت تسهیلات، برای تسریع نهضت گلخانهای در استان باشیم.
نهضت گلخانهای طرحی است که قرار است در دو سال 700 هکتار گلخانه در استان ایجاد شود و با این نهضت جهش 21 برابری تولیدات محصولات گلخانهای رقم خورد.
یکی از این متقاضیان ایجاد گلخانه در استان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم گفت: برای راهاندازی گلخانه بانک یک میلیارد تومان وام میدهد اما باید در مدت 6 ماه 180 میلیون تومان قسط پرداخت شود و چگونه یک گلخانه که هنوز سرپا نشده توان دارد در مدت شش ماه 180 میلیون تومان اقساط پرداخت کند.
یکی دیگر از متقاضیان گلخانه در استان اظهار داشت: مدت زیادی در نوبت دریافت تسهیلات بودم حال که زمان تسهیلات فرا رسیده با مبلغ اندکی که پرداخت میشود نمیتواند مواد اولیه راهاندازی گلخانه را تأمین کرد.
وی با بیان اینکه این تسهیلات کفاف استارت پروژه را نمیکند چه برسد به اینکه بخواهیم تاپایان پروژه روی تسهیلات حساب باز کنیم افزود: برای ایجاد گلخانهها باید زیرساختها و بازار فروش مطمئن فراهم باشد.
یکی گلخانهداران استان که سابقه طولانی در این بخش دارد به خبرنگار تسنیم گفت: چند سال پیش با هزار زحمت توانستم گلخانهای دست و پا کنم اما حال که گلخانه به تولید رسیده و محصولات به ثمر رسیده است باز فروش مناسبی نداریم و مجبوریم برای فروش محصولات به استانهای همجوار سفر کنیم تا بتوانیم تولیدات را به فروش برسانیم این در حالی است که افرایش کرایهها و هزینههای تولید با فروش محصول برابر میکند و سودی نصیب ما نمیشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز گفت: تاکنون 5 مجتمع گلخانهای در 5 شهرستان کامل شده و چهار مجتمع هم فراخوان جذب سرمایهگذار داده شده است و از سویی 114 نفر متقاضی سرمایهگذاری برای گلخانهها در سایت مربوطه ثبت نام کردهاند.
انتهای پیام/ 254/ز