۱۱۶ هزار تن محصول نخیلات استان بوشهر برداشت شد
گروه استانها- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به برداشت ۱۶۴ هزار تن محصول ۵.۵ میلیون اصله نخل استان بوشهر تا پایان آبان ماه گفت: تاکنون ۱۱۶ هزار تن محصول نخیلات استان بوشهر شامل خارک، رطب و خرما برداشت شده است.
محمد تقی منوچهری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر، تولید محصولات کشاورزی استان بوشهر سالانه را افزون بر 1.5 میلیون تن دانست و اظهار داشت: ظرفیت اصلی تولید محصولات کشاورزی استان بوشهر در بخشهای نخیلات، گوجه فرنگی خارج از فصل و محصولات شیلاتی است.
وی، تولید 164 هزار تن خرما، 600 هزار تن محصول گوجه فرنگی خارج از فصل، یک میلیون تن محصولات صیفی و سبزیجات و 29 هزار تن میگوی پرورشی را از عمده محصولات بخش کشاورزی استان بوشهر دانست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر از تولید محصولات پروتئینی در استان خبر داد و بیان کرد: سالانه افزون 39 هزار تن گوشت مرغ بیش از نیاز استان و 8 هزار تن گوشت قرمز در استان بوشهر تولید میشود
منوچهری با بیان اینکه گوجه فرنگی خارج از فصل از مهرماه برداشت آن آغاز میشود خاطرنشان کرد: برداشت این محصول تا ماه اردیبهشت سال بعد ادامه دارد که نیاز به رعایت الزامات برای حل مشکلات کشاورزان این حوزه است.
وی،با تاکید بر نصب کنتور حجمی و هوشمند بر روی چاههای آب کشاورزان گوجه فرنگی کاران استان گفت: بازاریابی و فراهم شدن مسیر لازم برای صادرات گوجه فرنگی خارج از فصل و تامین وسائط حمل و نقل برای جابهجایی محصولات از مطالبات گوجه فرنگی کاران استان بوشهر است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به اینکه این استان از قطبهای تولید خرما در کشور است تصریح کرد: امسال پیش بینی برداشت خرما در سطح 164 هزار تن میشود که تاکنون افزون بر 70 درصد محصول برداشت شده است.
منوچهری با بیان اینکه برداشت 164 هزار تن محصول 5.5 میلیون اصله نخل استان بوشهر تا پایان آبان ماه ادامه دارد خاطر نشان کرد: تاکنون 116 هزار تن محصول نخیلات استان بوشهر شامل خارک، رطب و خرما برداشت و به بازار عرضه شده است.
وی، از برداشت 8 هزار تن خارک، 42 هزار تن رطب و 66 هزار تن خرما از نخیلات استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: گونههای خرما استان بوشهر عمدتا مطلوب و با کیفیت است بهگونهای که خرمای کبکاب و زاهدی دارای ثبت نشان ملی جغرافیایی شدند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر از افزایش ظرفیت سردخانههای استان بوشهر خبر داد و خاطر نشان کرد: ظرفیت سردخانهها و صنایع فرآوری محصولات کشاورزی استان بوشهر در سه سال گذشته نسبت به سالهای ماقبل آن 2 برابر شده و به 56 هزار و 500 تن رسیده و به ظرفیت سردخانههای کشاورزی 8 هزار تن دیگر تا پایان امسال افزوده میشود.
منوچهری، ظرفیت صنایع فرآوری و بسته خرمای استان بوشهر را 85 هزار تن دانست و با اشاره به قیمت محصول نخیلات استان خاطرنشان کرد: قیمت خارک از 14 هزار تن در هرکیلوگرم به 5 هزار تومان و رطب از 12 هزار تومان به ششهزار تومان رسیده است.
وی، قیمت خرمای کبکاب را 10 هزار تومان اعلام کرد و گفت: قیمت دیگر گونههای خرما استان بوشهر بین شش تا 9 هزار تومان و خرمای درجه 2 از 5 هزار تومان به 3 هزار تومان در هر کیلوگرم رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر مشکلات کشاورزان و نخلداران را رکود بازار دانست و تاکید کرد: تجار و واسطهها در خرید و عرضه خرما دخالت دارند و در برداشت خرما به سبب شرایط کرونایی قدری سختتر شده است.
منوچهری از کاهش سرانه مصرف خرما به سبب شرایط کرونایی خبر داد و تصریح کرد: کرونا سبب شده که مصرف خرما نسبت به گذشته کاهش یابد که این مهم سبب رکود بازار شده است.
وی، به محصول گندم استان بوشهر پرداخت و خاطر نشان کرد: از 100 هزار هکتار اراضی زارعی استان بوشهر 120 هزار تن محصول گندم برداشت شده که در این راستا کودشیمیایی، نهادههای کشاورزی و آموزش گندم کاران مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر برنامه کشت گندم امسال را مورد اشاره قرار داد و گفت: برای کشت گندم در سال زارعی جاری برای 97 هزار هکتار زمین و تولید 120 هزار تن محصول گندم برنامهریزی شده است.
منوچهری برداشت 3 هزار تن دانه روغنی کلزا از 2 هزار هکتار را از دیگر محصولات کشاورزی بوشهر دانست و بیان کرد: افزایش هزینه تولید گندم نگران کننده است که عدم اعلام نرخ خرید تضمینی گندم در سال زارعی جاری قدری کشاورزان را نگران کرده است.
انتهای پیام/190/س